www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Termometer za avto-podaljšanje kabla
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

primo je napisal/a:
... Ampak če ima ohišje s kakšnimi luknjicami potem z lakiranjem zamašiš te luknjice in ne meri točno. ...

Saj to tipalo za točno delovanje ne rabi kisika, da ne bi smel zamašiti tistih luknjic ... Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moje izkušnje s takšnim tipom termometra.

Kupil sem ga še pred leti v znani trgovini, ki sliši na ime Con... .
Sem mislil, pač za indikator. (za malo denarja malo Boo hoo! ) Všeč pa mi je bil tudi zato, ker je imel zunanje napajenje razsvetljave prikazovalnika.

Zunanje tipalo sem pritrdil pod prednjo reg. tablico.

Ker imam možnost sem lahko z verodostojnim termometrom lahko preveril točnost kazanja. Shocked , termometra sta se "strinjala" v 0,1°C točno, tako lahko mirno zatrdim, da je "indikator" lagal za manj kot 0,6C. Applause

Še tole. Ko od Torovega pelješ proti Kranju je v tistem gozdičku temperatura vedno nižja za cca 2°C od temperature na Torovem, ali pa potem pri izvozu za Kr. Ali pa, v Štepanjskem naselju in na Tržaški c. ~ enaka temperatura. Na Hradeckega cesti pa ~ 1,5°C nižja (Lj).

Kaj želim s tem povedati, da se temperatura iz km v km lahko spreminja tudi za nekaj °C, in da so tej indikatorji izgleda kar točni. Temperaturo pa boš s še tako dobrim termometrom težko meril pod 0,5°K točno. Je še veliko drugih vplivov.

Žal je termometer po 6. letih odpovedal. Verjetno mu razmere v avtu niso odgovarjale. Poleti črn zaslon, pozimi pa počasen.

Vsekakor pa je bil vreden tistih, mislim da, 5000 SIT.

Mislim, da podaljšanje priključnega kabla senzorja za 1m nebi smelo vplivati na meritev. Vsekakor pa bi ga jaz podaljševal v kabini. Da se izogneš zunanjim vplivom na spoje.

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker je tema o podaljšanju kabla za sondo termometra bi jaz samo dodal, da sem v navodilih za Firštove diferenčne termostate zasledil navodilo, da če hočeš uštukat tisti senzor - tipalo z dodatnim kablom potem moraš tam kjer štukaš dati med žili en kondezator mislim, da reda 100nF, ne vem točno sem pozabil. Very Happy

Lp Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni