www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JDM ponovno
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bora
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10
Aktiv.: 0.70
Kraj: Maribor (Hotinja vas)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bisky

Jaz imam tudi ta programator in mi ne dela imam napetosti 3.2 V.Ti deluje samo z winpic800, ali si poskusil tudi z drugim programom.Imam pa pentium3 in operaciski sistem XP.

Hvala in pozdrav !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bisky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 13:27
Aktiv.: 0.36
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Bora
Meni je delal samo z winpic 800, z kateri koli drugim programom ni bilo sreče. Na samem začetku pa sem mel narobe obrnjene tranzistorje. Uporabljal sem win xp pro in p35 čipset matično in core 2 duo procesor.
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj bom prevero še tranzistorja in probal z winpic 800.Saj imava zelo podobno konfiguracijo, iz ploščice se mi ne kadi očitno pa je ,da so napetosti prenizke.Po testu bom poročal.
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej glede na tvojo sliko imam narobe obrnjena tranzistor pri LED diodi in tranzistor desno zgoraj (BC 548B),levi tranzistor je enako obrnjen( BS S92)
Katere tranzistorje si uporabil ?
Čemu služi drugi jumper?

Hvala in lep pozdrav, Borut
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Torej programator deluje Very Happy , narobe sta bila obrnjena BC548 d'oh!.
Uspešno sem zapisal program v 16F84 za probo in v 16F877 katerega mesto bo v ICD2.Oba pica mi (programator prepozna edino winpic 800 kot mi je predlagal Bisky) je tudi program prepoznal.Zapletlo pa se je pri 18F4550 katerega mi winpic 800 ne prepozna in javi napako pri pisanju-branju prve adrese.Tudi temu bi bilo mesto v ICD2.Mogoče kakšen nasvet z nastavitvami.

Lep pozdrav Borut
Nazaj na vrh
bisky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Bora
Super če zdaj dela, čemu služi jumper pa poglej v priponki. Jaz imam bd557 pa prav tako dela.

positions.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  positions.pdf
 Velikost datoteke:  170.56 KB
 Downloadano:  16 krat

Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 27.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bora je napisal/a:
Zapletlo pa se je pri 18F4550 katerega mi winpic 800 ne prepozna in javi napako pri pisanju-branju prve adrese.

Poišči po forumu. Če ga programiraš s tem programatorjem boš moral eno taco dvignit (pustit nepovezano).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi da pri 40pinskih picih ,ki so v priponki označeni z* moraš izolirati pine od 23-25 in to dosežeš z drugim juperjem.?
Ali kljub poziciji jumper-jev moraš izolirat pine23-25.?
Jaz sem naredil ta JDM ,ki ga je pripel frenki in ima samo 1 jumper.Očitno pa ste jih malo "sfrizirali".Torej hvala obema sedaj pa grem iskat po forumu kot mi je naloženo.

Do naslednjič lep pozdrav, Borut.
Nazaj na vrh
bisky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če maš tega istega kot jaz z dvema jumperjema ali pa z jumperjem in stikalom, enostavno dbigneš nogice da nimajo stika sprogramiraš in dela. Jaz sem programiral 18F4550 in dela preizkušeno.

LP, Bojan
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne nimam tega, imam to verzijo JDM -a, ki jo je pripel frenki in ima samo eno stikalo.
Vendar sem zasledil ne spomnim se v kateri temi ,da je frenki napisl, da se pri tem izolira pin 18. Zato bi prosil če mi lahko to potrdi oziroma v kolikor se spomni kje lahko to preberem.Saj po stari navadi sedaj ne najdem te teme.

V skrajni sili pa bom naredil ta JDM revizija 8.

Lep pozdrav Borut
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki

Prosim se me usmiliš z razlagao ?

Enostavno ne najdem, čeprav sem uporabil možnost iskanja "18f4550 jdm" in "18f4550" bral kar nekej časa in nič.
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ker sem obupal nad iskanjem sem enostavno poskusil dvigniti pin 18 pica 18F4550 ( JDM z enim stikalom)
(po spominu ,da sem nekje zasledil to na forumu), kot sem napisal post višje.In pojavila se je ikonica za novo USB napravo.

Winpic 800 ga je takoj prepoznal in tudi program je zapisal brez težav.

Lep pozdrav ,Borut
Nazaj na vrh
TRIROG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Avg 2007 12:23
Aktiv.: 0.37
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

zanima me ali shema za PIC objavljena na prvi strani prezkušeno deluje?
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja deluje 100% !
Pod pogojem da je pravilno narejena ploščica in pravilno obrnjeni elementi..
Nazaj na vrh
djtey
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 20:01
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 07, 2011 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
prosil bi ,če bi mi lahko kdo poslal shemo JDM programatorja od Frankija?

Moj email: matej.kac1@gmail.com

Lp,Matej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 233 dni