www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

moč agregata
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
FireMan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 16:59
Aktiv.: 0.28
Kraj: Volavlje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-boris- je napisal/a:

imam pa eno idejo, ne vem pa kako bi se obnesla...
pred zagonom črpalke, jo imejte nad vodno gladino, jo zaženete neobremenjeno (manjši tokovi) in po eni sekundi jo spustite v vodo.

Poizkusili. Ne dela!

-boris- je napisal/a:

v vsakem primeru pa je bolje razmišljati o 3fazni črpalki, je ugodnejša za priklop na agregat, je pa vsekakor dražja...

Tudi mi bi imeli 3-fazno. Ampak za to potrebujemo tudi tri-fazni agregat.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
FireMan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
So vrtljaji točni (okoli 3000/min) ? Pri enofaznih agregatih Sever z Briggs & Stratton motorjem je zelo lahko prestaviti ali pokvariti regulator (regulator se nastavlja z okroglo matico na navojni palici pri vplinjaču).

Ga imamo namen dati kakšnemu strokovnjaku, da malo preveri.

LP
Nazaj na vrh
FireMan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Situacija je sledeča. Tale agregat ima res asinhroni generator, ki ni primeren za poganjanje kapacitivnih in induktivnih bremen. Je primeren samo za omske uporabnike. Tako mi je dejal en stručko.

Debata zaključena. Po nov agregat, al pa temu zamenjat generatorski del s sinhronim generatorjem.

LP
Nazaj na vrh
-boris-
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Maj 2008 22:22
Aktiv.: 0.35
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-boris- je napisal/a:
tile sever agregati mislim da imajo asinhronski stroj kot generator, kar pa ni nevemkaj....

FireMan je napisal/a:
Situacija je sledeča. Tale agregat ima res asinhroni generator, ki ni primeren za poganjanje kapacitivnih in induktivnih bremen. Je primeren samo za omske uporabnike. Tako mi je dejal en stručko.

Debata zaključena. Po nov agregat, al pa temu zamenjat generatorski del s sinhronim generatorjem.

LP

no vidiš, to sem ti tudi sam takoj omenil
se vam bolj splača nabavit nov agregat!
nima smisla nabavljat posebej sinhroni stroj, ker se ne splača, razen če ga pač kje dobiš..
je pa zdej priložnost, da nabavite 3f agregat in tudi 3f črpalko
;o))
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ FireMan
@ -boris-

A mi lahko kateri od vaju utemelji, zakaj asinhroni generator ne bi bil primeren za napajanje induktivnih bremen? Motorja recimo.
FireMan, ti lahko povprašaš tistega "stručkota", -boris- ti boš pa verjetno stresel kar iz rokava, oziroma glave.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-boris-
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Maj 2008 22:22
Aktiv.: 0.35
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
@ FireMan
@ -boris-

A mi lahko kateri od vaju utemelji, zakaj asinhroni generator ne bi bil primeren za napajanje induktivnih bremen? Motorja recimo.
FireMan, ti lahko povprašaš tistega "stručkota", -boris- ti boš pa verjetno stresel kar iz rokava, oziroma glave.

morem priznat da nisem jaz prav noben strokovnjak na tem področju ampak čisto navaden amater, ali pa drugače povedano kmečki samouk, zato bi bil tudi sam vesel, da me kdo popravi, če je moje razmišljanje napačno, se bom še dodatno izobrazil s pomočjo tega super foruma.
torej: moje mjenje je tako da je pri asinhronem stroju zelo slab izkoristek, povrh vsega morajo biti vse faze enakomerno obremenjene in največji problem je ker pri asinhronem stroju frekvenca niha, ni odvisna samo od hitrosti gredi ampak tudi od obremenitve, kajti rotor s kratkostično kletko je večfazen...

predlagam vam da tudi razmislite o elektrokovininih (maribor) potopnih črpalkah, so izredno kvalitetne in vzdržljive, verjetno tudi cenejše od Rosenbauerjeve, servis pa itak ni problem, ker je domač proizvajalec
proizvajajo črpalke tako monofazne kot 3fazne pretokov od 700l/min do 4800l/min
http://www.elkomb.si/images/stories/CRPALKE/CRPALKE%20ZA%20UMAZANO%20VODO/prospekt%20VCG%20VCGE%20komplet.pdf

na tržišču so tudi vrhunske črpalke švedskega proizvajalca Grindex, ne vem pa če jih kdo zastopa v SLO
v Austriji jih zastopa podjetje AM-Laser und Baugeräte Handels GmbH
http://www.am-laser.at

http://www.grindex.com/product_overview/50hz_pumps
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni