www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Webasto tester

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 11:47 pm    Naslov sporočila:  Webasto tester Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam pokvarjen webasto thermo top C, ter bi rad popraviti elektroniko. Močnostne elemente sem že vse premeril in so OK. Sumim na programsko težavo elektronike, zato bi potreboval tester oziroma diagnostičono orodje.
Na spletu sem zasledil precej teh orodij, vendar se mi za enkratno uporabo ne izplača kupovati. Imate kakšen predlog za samogradnjo?

LP, Jani
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ticla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Aktiv.: 2.06
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samogradnjo krmilnika ali diagnostičnega orodja?
Za idejo za samogradnjo krmilnika poglej tukaj, ker na tem linku je uporabljen Eberspächer grelec.

Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link!
Omenjen grelec se precej razlikuje od webasta, zato bi bilo potrebno program predelati, vendar ga ne znam. Vidim pa, da stvar ni tako zakomplicirana.
Kakšen predlog kako začeti s predelavo programa?

LP, Jani
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti webasto ne dela se je lahko programsko zaklenil zaradi št. neuspešnih vžigov...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Če ti webasto ne dela se je lahko programsko zaklenil zaradi št. neuspešnih vžigov...

Kakšna je rešitev?
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena je, da ga pelješ na vič in ti ga pregledajo.
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo se mi zdi čudno, ne narediti diagnostični adapter, bi pa šel delat novo elektroniko ?

Sploh ko je adapter enostaven, v bistvu bi delalo tudi z nekim KL adapterjem za avtoelektroniko (samo K linija).

Jaz sem napravi tega na spodnjih slikah. SW dobiš na netu, kateri točno je, ne vem, jaz sem imel nalogo samo narediti adapter. Delovalo pa je.

Izgled.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  53.01 KB
 Pogledana:  6 krat

Izgled.jpg

ohisje.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  34.26 KB
 Pogledana:  2 krat

ohisje.jpg

kl_adapter.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  kl_adapter.pdf
 Velikost datoteke:  14.39 KB
 Downloadano:  33 krat

Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael, to sem tudi nekaj poizkušal, saj imam kitajski obd2 vmesnik Ebay
Instaliral sem si tudi nekaj programov med drugim iz webasto internetne strani, vendar brez uspeha (nikjer ne morem izbrati pravega com priključka), ter posledično ne morem komunicirati. Se lahko pozanimaš kateri program ste/so uporabili?

P.S. ni problem če stvar k nekomu odpelješ pa jo ta popravi, problem je v tem, ker tega še vedno ne veš sam!

LP
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja nič ne vem o problemu izbire COM porta.

Zadevo se je priklopilo na COM1 (notesnik s pravim COM portom, čez USB adapterje te stvari praviloma ne delajo), program pa je bil z Webastotove strani, če sem prav obveščen.
Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa obstaja kakšna alternativa za notesnik s com portom?
Torej s katerim programom je mogoče brati podatke z OBD vmesnikom?

Hvala in LP
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nadomestek (surogat) je namizni računalnik s pravim COM portom, ali kot integriran na matični plošči ali v obliki razširitvenbe kartice. Sicer ima to nekaj drugih minusov, ampak pustimo to.

Zahteve, ki jih postavlja RS232 so tako visoke (gre za industrijski standard), da jih USB (el cheapo fancy standard) ne more izpolniti v celoti, niti ne pride blizu kar se tiče zanesljivosti delovanja in prenosa podatkov na malo daljši rok.
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jani je napisal/a:
Pa obstaja kakšna alternativa za notesnik s com portom?
Torej s katerim programom je mogoče brati podatke z OBD vmesnikom?

Hvala in LP

PCMCIA COM port

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekatere PCMCIA (in večina ExpressCard) kartice se predstavijo prenosniku kot USB vmesnik, tako da je marsikaj treba probat.

Marsikaj pa (tudi USB vmesnik) vseeno dela, le vsilit mu je treba številko COM porta 1.

Problemi so ponavadi tam, kjer ciljno vezje nima lastnega napajanja in želi biti parazit na COM linijah.
Nazaj na vrh
alexis5678
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34
Aktiv.: 0.51
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pokvarjen? ko ga vklopiš se kaj zgodi ali čisto nič?
Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko ga priključim, za nekaj sekund teče tok cca 45mA, nato pa tok pade na 0mA. Posledično se ne zgodi nič Mad
Poizkušal sem tudi komunicirati preko K-line z obd vmesnikom, vendar brez uspeha. Mogoče kakšen predlog kje iskati napako?

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni