|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Jul 24, 2007 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je bolj varno, da ti ne ukradejo avta?
popolnoma ENAKO, od katerce, do najnovejših. Tudi pri lopovih se ponudba in povpraševanje ujemata in od tega je odvisno, ne od "obešank".
lp _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jul 25, 2007 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno je samo od tega - če je tvoj bolje varovan kot tisti na sosednjem parkirišču, bodo odpeljeli onega in ne tvojega. Seveda isti model avta (povpraševanje). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jul 25, 2007 12:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Nikoli nisem o tem razmišljal, ampak izgleda, da je bolje imeti podrsan in spraskan avtomobil. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audio Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: kp
|
Objavljeno: Sre Jul 25, 2007 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Naj bojše ima varovan avto Mr. Bean. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 6:28 pm Naslov sporočila: Re: Varnost avtomobilov |
|
|
Iztok je napisal/a: |
alexa je napisal/a: |
... Pri novih samo laptop prineseš, eno kartico, ki deluje kot oddajnik, pa si že not in se odpelješ.
Kaj vi mislite? |
Jaz mislim, da ti več gledaš ameriške filme, kot pa se konkretno ukvarjaš z elektroniko ...
Ne verjameš? Imam še kolikor toliko nov avto že kar poln elektronike (originalne in svoje) pa mi to lahko kar praktično pokažeš ... lahko ti posodim tudi moj laptop.
Če ti slučajno ne bo uspelo pa mi boš ti posodil svoj mobitel (lahko tudi kakšno predpotopno regljo) s katerim bom taisti avto odprl v nekaj sekundah brez da bi se ga sploh dotaknil ali vedel kje se sploh nahaja ...  |
Ne vem če je tole samo filmska fora. Keeloq (kokr vem je to najbolj pogost cip v avtomobilih?) je ze dolgo znano, da je lomljiv in da se ga da s sodobno opremo in voljo shekat v enem dnevu. To mislim, da so tudi neki študentje že naredili. Se zihr najde na googlu. Drugo je potem avto vzgat, ampak tudi tu ni neke panike, ce se stvar loti poklicni lopov Sam sem sicer mnenja, da ni elektronske naprave v katero se ne bi dalo priti, vse je odvisno od financnih sredstev in casa. In pri vsej tej poplavi procesorke moci, tudi brute force ni vec tako nemogoc, da ne govorim o tem, da na pooblascene servisu lahko odprejo in preprogramirajo katerikoli avto s kodo proizvajalca. Ta koda pa tud ni nekej kar se ne bi dalo dobit (z vezami in korupcijo znotraj firme, krajo, ..)
Ne zavedamo se dejstva, da poklicni lopovi ne hodjo na siht delat za 800 eur, ampak so placani, da studirajo te kode in vdore 15 ur na dan, in ce jih to dela 5, 10 let.. a ste res tako naivni, da imajo v VW, AUDIJU, MERCEDESU .. resitev proti takim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 3:17 am Naslov sporočila: Re: Varnost avtomobilov |
|
|
marko je napisal/a: |
Iztok je napisal/a: |
alexa je napisal/a: |
... Pri novih samo laptop prineseš, eno kartico, ki deluje kot oddajnik, pa si že not in se odpelješ.
Kaj vi mislite? |
Jaz mislim, da ti več gledaš ameriške filme, kot pa se konkretno ukvarjaš z elektroniko ...
Ne verjameš? Imam še kolikor toliko nov avto že kar poln elektronike (originalne in svoje) pa mi to lahko kar praktično pokažeš ... lahko ti posodim tudi moj laptop.
Če ti slučajno ne bo uspelo pa mi boš ti posodil svoj mobitel (lahko tudi kakšno predpotopno regljo) s katerim bom taisti avto odprl v nekaj sekundah brez da bi se ga sploh dotaknil ali vedel kje se sploh nahaja ...  |
Ne vem če je tole samo filmska fora. Keeloq (kokr vem je to najbolj pogost cip v avtomobilih?) je ze dolgo znano, da je lomljiv in da se ga da s sodobno opremo in voljo shekat v enem dnevu. To mislim, da so tudi neki študentje že naredili. Se zihr najde na googlu. Drugo je potem avto vzgat, ampak tudi tu ni neke panike, ce se stvar loti poklicni lopov Sam sem sicer mnenja, da ni elektronske naprave v katero se ne bi dalo priti, vse je odvisno od financnih sredstev in casa. In pri vsej tej poplavi procesorke moci, tudi brute force ni vec tako nemogoc, da ne govorim o tem, da na pooblascene servisu lahko odprejo in preprogramirajo katerikoli avto s kodo proizvajalca. Ta koda pa tud ni nekej kar se ne bi dalo dobit (z vezami in korupcijo znotraj firme, krajo, ..)
Ne zavedamo se dejstva, da poklicni lopovi ne hodjo na siht delat za 800 eur, ampak so placani, da studirajo te kode in vdore 15 ur na dan, in ce jih to dela 5, 10 let.. a ste res tako naivni, da imajo v VW, AUDIJU, MERCEDESU .. resitev proti takim? |
Vsak boljši serviser, ve kako odpreti posamezno znamko! To je znano.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Katrca je pa ja naljažji avto za odpret brez ključa. Pa tudi za odpeljati, žice od ključavnice so zlaka dostopne.
Dobro, razni odvisniki so res krivili in zvijali vrata, ampak to je bilo posledica njihove mentalitete, narediti maksimalno veliko škode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
car-tech Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 2:12 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: vrhnika
|
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
v inštalacijo zmontiraš 3. stikala,pa se lahko pod nosom obriše,da ga bo odpeljal... (nisem še slišal,da bi tat razdrl pol avta in z multimetrom iskal celo noč kje je prekinjena inšt. )
druga pesem pa je,če ga ima namen naložit pa odpeljat... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni