www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Upravljanje radia na volanu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DonFelipe
-2

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2011 12:39
Aktiv.: 1.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 11:05 am    Naslov sporočila:  Upravljanje radia na volanu Odgovori s citatom

V mojem XMu te dni menjam avtoradio,ki ni original.Originala nisem imel notr , niti ga ni več moč dobiti.Na volanu pa so mi ostale tipke za upravljanje z njim(volume +/- , seek +/- in mi za preklop > takrat radio-kasetar).
Prilagam sliko iz interneta

Avtoradio ki ga dajem notri

pa ima možnost upravlja na volanu=>Predpriprava za upravljanje na volanu ali daljinskem upravljalniku piše v navodilih

Kako je po vaše ta zadeva rešljiva ?

Hvala za nasvete in pomoč.

Nazadnje urejal/a DonFelipe Čet Feb 10, 2011 11:10 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DonFelipe
-2

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazadnje urejal/a DonFelipe Čet Feb 10, 2011 1:34 pm; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj jvolk-a, on je pred časom nekaj takšnega delal. Ker sklepam, da gre za starejše vozilo so komande analogne in če radio to omogoča mislim, da ne bi smelo biti večjih problemov.
Nazaj na vrh
DonFelipe
-2

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda gre za starejše vozilo.
Citroen XM, letnik 1990.
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči na netu adapter.

Tole sem našel na hitro:
http://www.dynamicsounds.co.uk/autoleads-pc99x17-citroen-steering-wheel-stalk-control-adaptor-lead-p-15038.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cerar23
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 9:22
Aktiv.: 0.37
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi mene zanima ta tema saj imam komande na volanu Laguna vendar nimam tega vmesnika in me zanima če kdo ve kaj več glede tega da bi posredoval kakšno pomoč. Ali se da to kaj doma spraviti skupaj?
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za samogradnjo ne vem.

Za svoj C5 sem se obrnil na uvoznika od pioneera in kupil adapter. Razen daljinskih komand je tudi display deloval.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DonFelipe
-2

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cerar23, kateri letnik je tvoja Laguna ?

Bom jutri, ko bom hodil po BTCju malo povprašal, pa pišem.
Nazaj na vrh
cerar23
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 9:22
Aktiv.: 0.37
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laguna je letnik 99 samo sem zdaj zvedel za radio pionner da je to možno šele od 4000-5000 oznake radia naprej da starejši nimajo te funkcije. Če pa kdo najde kje se to dobi ugodno bi kupil in bi menjal tudi radio. Lp!
Nazaj na vrh
DonFelipe
-2

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha.
Samo tako informativno sem vprašal.
Potem imaš Laguno phI, ki ima upravljanje radia ob volanu takole
Drugače bom pa še povedal,da je potrebno dati le adapter in povazati z radiem.
Zelo ugodno bi mi omenjeno zadevo napravil http://www.zalaznik.si/
Drugače pa se na XMu zamenja le pokrov na volanskem obroču
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cerar23 je napisal/a:
Laguna je letnik 99 samo sem zdaj zvedel za radio pionner da je to možno šele od 4000-5000 oznake radia naprej da starejši nimajo te funkcije. Če pa kdo najde kje se to dobi ugodno bi kupil in bi menjal tudi radio. Lp!

Tako škatlico se da kupit v trgovini, samo ne vem katere trgovine imate v Butalah Mr. Green Za Pionnerja vem da jih dela sam proizvajalec radijev, sicer se pa dobijo tudi neorginalni.
http://www.connects2.co.uk/
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DonFelipe
-2

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LinuxFuter, res je, samo so tu podatki samo za novejša vozila.

Zato sem raje vzel ALPINE in se obrnil na http://www.zalaznik.si/

Rekel mi je,da mi bo zadevo uštimal, le pretvornik je potreben in jasno pregled žič.
XM,Laguna,Safrane in avti iz obdobja 90' imajo še analogni signal upravljanja;takrat so bili še kasetarji;gumbe ki so za prevrtavanje kasete jim je potrebno spremeniti funkcijo>za izbiranje skladb na CDju.
Tako da je potreben pretvornik za digitalno upravljanje.
Stane cca.100€
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni