www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pralni stroj - problem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj sigurno je zanič stikalo v vratih.

LP Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš prav. Kje bi ga lahko dobil? Gre za metalflex ZV-445, model A
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na http://www.itwmetalflex.com in povprasaj ce ti posljejo po povzetju-tudi ce ni iste oznake ti bodo najbolj vedeli svetovati nadomestek Cool
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 20, 2008 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poule je napisal/a:
Imaš prav. Kje bi ga lahko dobil? Gre za metalflex ZV-445, model A

Pojdi v najbljižji Gorenjev servis ali pa v ETIS na Tžaški 333 ali v BTC čeprav jaz ne vem kje v BTC je ETIS.

LP Srečko

balafjo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 04 Avg 2008 12:35
Aktiv.: 0.03
Kraj: NA

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm    Naslov sporočila:  isti problem Odgovori s citatom

...Namreč mi ne starta pr. stroj gorenje WA 1314. Le gori lučka, programator se ne vrti, ventila za vodo ne odpre (na njem ni napetosti). Tudi vrata niso zaklenjena.
    Ene par pranj sem ga prepričal za start, tako da sem ga butnil....in je nekako startal. Zato sem pomislil na kak slab stik, zaštekan ventil.... sedaj sem se mu najbrz zameril

Imam isti problem na modelu WA 1522, le da na ventilu za vodo je napetost (ventil dela, ker včasih stroj zažene in nato dela normalno do konca). Confused
Še eno vprašanje, kako vzamem ven grelec. Zadaj za bobnom, sem poizkusil a ne gre. Shocked
Prosim, da kdo odgovori čimprej, hvala.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
balafjo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 04 Avg 2008 12:35
Aktiv.: 0.03
Kraj: NA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjal sem stikalo in sedaj dela. Hvala prejšnim pojasnilom. Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te dni se tudi sam ubadam z domačim gorenjevim pralnim strojem. Star je nekje 10 let in stvar je delala in ne.
Po pregledu mehanskih delov, kablov, stikal in potenciometrov sem se zapičil v elektroniko, ki pa je na oko izgledala popolnoma vredu. Nakar jo že skoraj nazaj zmontiram in ugotovim, da je odstopil kondenzator. Vibracije pač. Vse komponente na elektroniki sem zato na novo pocinil (vse THT), nosilec elektronike dodatno pritrdil na steno stroja in elektroniko zasilikonal v plastični nosilec. Upam, da bo sedaj mir.

Predvidevam, da je do okvare prišlo zaradi močnih vibracij, ki se predvsem zaradi centrifuge pojavijo zaradi slabih amontizerjev in ker naprava ni bila v vaser vago. Rolling Eyes
Bomo videli koliko časa bo zdržal.
Nazaj na vrh
smrtko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 01 Dec 2008 15:33
Aktiv.: 0.00
Kraj: rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2008 3:48 pm    Naslov sporočila:  pralni stroj gorenje wa1541 s Odgovori s citatom

pozdravljeni
imam probleme z svojim pralnim strojem, jah me že neki let
zanima me če ima kdo načrt oz. kje bi ga dobil?

gorenje
super silence
wa1541s
Nazaj na vrh
Bory
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 14:43
Aktiv.: 0.07
Kraj: Dobje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam pralni stroj Gorenje wa63121 ko ga vključim se prižge črpalka za črpanje vode nato pa se izpiše napaka 9...

hvala za pomoč!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni