|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
admax Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Sep 2004 20:26 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 3:25 pm Naslov sporočila: Popravilo RIZ 634 UKV |
|
|
Pozdravljeni
Lotil sem se popravila RIZ634 ki ni delal prav nič ko sem ga dobil v roke. Prve ugotovitve so bile naslednje:
-pregorjena žica za gretje, ker je bilo preveč cina na podnožju EACB80-posledično kratek stik
-zamenjal kondenzator prve mrežice prve EL84
-zamenjal oba upora prve mrežice proti masi(820k)
-zamenjal ECC83 z ECC82
Radio je začel delovati, vendar ne deluje s polno močjo in obe EL84 se mi strašno grejejo(anodne napetosti so 250V), kaj bi še lahko bilo narobe?
Hvala za odgovore.
Lp Štefan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
admax Neznanec

|
Objavljeno: Ned Mar 20, 2011 8:57 am Naslov sporočila: Popravilo RIZ 634 UKV |
|
|
Pozdravljeni
Našel napako, vsaj mislim. Na izhodnem transformatorju je prekinjeno navitje za eno anodno napetost, tako da bom to navitje nanovo navil.
Lp Štefan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Mar 20, 2011 2:02 pm Naslov sporočila: Re: Popravilo RIZ 634 UKV |
|
|
admax je napisal/a: |
-zamenjal ECC83 z ECC82 |
Če je bila originalno vgrajena ECC83 (sheme nisem iskal in sem samo pogledal shemo RIZ 594, ki jo imam na računalniku), jo zamenjaj identično (ameriški ekvivalent je 12AX7).
ECC82 ima drugo strmino in je posledično z njo pobuda EL84 napačna, kar lahko povzroči pregrevanje izhodnih pentod. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
admax Neznanec

|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 7:19 am Naslov sporočila: Popravilo RIZ 634 UKV |
|
|
Hvala za odgovor, zunanje navitje primarja sem previl, vendar je tudi notranje(prvo) primarno navitje fuč(zeleni volk). Poskusil bom dobiti drug delujoč izhodni transformator(push-pull), ker je previjanje celega transformatorja prehud zalogaj zame.
Lp Štefan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni