www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo RIZ 634 UKV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
admax
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Sep 2004 20:26
Aktiv.: 0.03
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 3:25 pm    Naslov sporočila:  Popravilo RIZ 634 UKV Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Lotil sem se popravila RIZ634 ki ni delal prav nič ko sem ga dobil v roke. Prve ugotovitve so bile naslednje:
-pregorjena žica za gretje, ker je bilo preveč cina na podnožju EACB80-posledično kratek stik
-zamenjal kondenzator prve mrežice prve EL84
-zamenjal oba upora prve mrežice proti masi(820k)
-zamenjal ECC83 z ECC82
Radio je začel delovati, vendar ne deluje s polno močjo in obe EL84 se mi strašno grejejo(anodne napetosti so 250V), kaj bi še lahko bilo narobe?

Hvala za odgovore.

Lp Štefan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
admax
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 8:57 am    Naslov sporočila:  Popravilo RIZ 634 UKV Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Našel napako, vsaj mislim. Na izhodnem transformatorju je prekinjeno navitje za eno anodno napetost, tako da bom to navitje nanovo navil.

Lp Štefan
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 2:02 pm    Naslov sporočila:  Re: Popravilo RIZ 634 UKV Odgovori s citatom

admax je napisal/a:
-zamenjal ECC83 z ECC82

Če je bila originalno vgrajena ECC83 (sheme nisem iskal in sem samo pogledal shemo RIZ 594, ki jo imam na računalniku), jo zamenjaj identično (ameriški ekvivalent je 12AX7).

ECC82 ima drugo strmino in je posledično z njo pobuda EL84 napačna, kar lahko povzroči pregrevanje izhodnih pentod.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admax
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 7:19 am    Naslov sporočila:  Popravilo RIZ 634 UKV Odgovori s citatom

Hvala za odgovor, zunanje navitje primarja sem previl, vendar je tudi notranje(prvo) primarno navitje fuč(zeleni volk). Poskusil bom dobiti drug delujoč izhodni transformator(push-pull), ker je previjanje celega transformatorja prehud zalogaj zame.

Lp Štefan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni