|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hugoHD Član

Pridružen-a: Čet 16 Dec 2010 19:21 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06 Kraj: Lasko
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponovno se javljam. Moj radio je še vedno zakodiran.
Poskusil na dveh generatorjih kodo, obakrat dobim isto 6132!
Radio mi izpisuje COD, ko ga razkodiram s tem da je dobro uro priklopljen. Poskusil sem oboje 0132 in 1132 oboje neuspešno. Po tem ko potrdim ponovno vrže nazaj --- in je radio zopet mrtev za eno uro.
Je možno da bi bil radio zakodiran tako da ne sprejme več kode tudi po eni uri? V navodilih piše da bi takrat pisalo OFF, drugače pa piše ---, in se po uri spremeni v COD.
Je smiselno radio odpret in znotraj pogledat če je še kje napisana serijska in morda drugačna? Namreč moja zgodba je napisana na vrhu... Je to še znotraj kje, razen na ohišju radia?
Kakšni predlogi, nasveti?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prepisat eeprom. Tole v prilogi sem pred davnimi časi našel na enem ruskem strežniku. Ni preverjeno.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Blaupunkt ESSEN CR43.zip |
Velikost datoteke: |
620 Bytov |
Downloadano: |
19 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še tole sem našel.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
48.57 KB |
Pogledana: |
53 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zahac Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32 Prispevkov: 134 Aktiv.: 0.72 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 7:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Vpisuješ kodo narobe !
6 izpusti. vpiši z drugo številko 1, tretjo 2 itd..
LP
_________________ Vsem želim lep dan ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hugoHD Član

|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
zahac je napisal/a: |
Vpisuješ kodo narobe !
6 izpusti. vpiši z drugo številko 1, tretjo 2 itd..
LP |
Ne razumem te najbolje. Svoj način sem vzel iz tegale. Za list na katerem je nepravilna serijska in s tem koda sem tudi poskusil zgenerirat in previrit sistem. Dobil sem zgenerirano 9734, na listu pa je 1734. Zato sem poskusil obe varianti z 0 in 1, kajti le ti dve cifri sta mogoči na prvem mestu, ki ga spreminjaš s tipko 1!
Mi lahko malo bolj natančno poveš? 6 tako ali tako spustim oz. sem jo nadomestil z 0 ali 1.
Ostalo delam takole: tipka 2 --> 1, tipka 3 -->3, tipka 4 -->2. Kaj naj torej nastavim na prvo mesto oz. s tipko 1?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zahac Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32 Prispevkov: 134 Aktiv.: 0.72 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da nič. Sem že malo pozabil ampak, če napiše COD, potrebuje tri številke. Tako kot si navedel, potem pa to potrdiš z puščico navzgor .
LP Zdravko
_________________ Vsem želim lep dan ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hugoHD Član

|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat sem poskusil obe varianti in brez uspeha. Koda je skoraj zagotovo pravilna, saj sem do enake prišel na dveh različnih generatorjih. Takoj ko potrdim kodo, vrže --- in je konec zgodbe. Bi moral dlje časa počakat?
S starši sem se pogovarjal, da so takrat ko je bil radio na servisu rekli, da je razkodiran. Je možno, da je kakšna enostavna variant --> 000 ?
Kako se pa lotiš eeproma? S čim sploh lahko to prepišeš? Ima kdo kak dober vodič?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kako se pa lotiš eeproma? |
Dol z njim - (ok za smd je načeloma dovolj, da ga dvigneš na eni strani) pa na programator...
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programator pa moraš imeti! Nekateri si privoščijo to rakošje.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Programator pa moraš imeti! Nekateri si privoščijo to rakošje.  |
Ni nujno. Že z najbolj siromašnim mikrokontrolerjem je možno prepisati vsebino eeproma. Seveda je potrebno napisati ustrezni program.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni