www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Radio BLAUPUNKT Essen CR43 - koda
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hugoHD
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Dec 2010 19:21
Aktiv.: 0.06
Kraj: Lasko

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponovno se javljam. Moj radio je še vedno zakodiran.
Poskusil na dveh generatorjih kodo, obakrat dobim isto 6132!

Radio mi izpisuje COD, ko ga razkodiram s tem da je dobro uro priklopljen. Poskusil sem oboje 0132 in 1132 oboje neuspešno. Po tem ko potrdim ponovno vrže nazaj --- in je radio zopet mrtev za eno uro.

Je možno da bi bil radio zakodiran tako da ne sprejme več kode tudi po eni uri? V navodilih piše da bi takrat pisalo OFF, drugače pa piše ---, in se po uri spremeni v COD.

Je smiselno radio odpret in znotraj pogledat če je še kje napisana serijska in morda drugačna? Namreč moja zgodba je napisana na vrhu... Je to še znotraj kje, razen na ohišju radia?
Kakšni predlogi, nasveti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prepisat eeprom. Tole v prilogi sem pred davnimi časi našel na enem ruskem strežniku. Ni preverjeno.

Blaupunkt ESSEN CR43.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Blaupunkt ESSEN CR43.zip
 Velikost datoteke:  620 Bytov
 Downloadano:  19 krat

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še tole sem našel.

essen.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  48.57 KB
 Pogledana:  53 krat

essen.jpg

zahac
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32
Aktiv.: 0.72
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 7:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vpisuješ kodo narobe !
6 izpusti. vpiši z drugo številko 1, tretjo 2 itd..

LP

hugoHD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zahac je napisal/a:
Vpisuješ kodo narobe !
6 izpusti. vpiši z drugo številko 1, tretjo 2 itd..

LP

Ne razumem te najbolje. Svoj način sem vzel iz tegale. Za list na katerem je nepravilna serijska in s tem koda sem tudi poskusil zgenerirat in previrit sistem. Dobil sem zgenerirano 9734, na listu pa je 1734. Zato sem poskusil obe varianti z 0 in 1, kajti le ti dve cifri sta mogoči na prvem mestu, ki ga spreminjaš s tipko 1!

Mi lahko malo bolj natančno poveš? 6 tako ali tako spustim oz. sem jo nadomestil z 0 ali 1.
Ostalo delam takole: tipka 2 --> 1, tipka 3 -->3, tipka 4 -->2. Kaj naj torej nastavim na prvo mesto oz. s tipko 1?
Nazaj na vrh
zahac
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32
Aktiv.: 0.72
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da nič. Sem že malo pozabil ampak, če napiše COD, potrebuje tri številke. Tako kot si navedel, potem pa to potrdiš z puščico navzgor .

LP Zdravko

hugoHD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še enkrat sem poskusil obe varianti in brez uspeha. Koda je skoraj zagotovo pravilna, saj sem do enake prišel na dveh različnih generatorjih. Takoj ko potrdim kodo, vrže --- in je konec zgodbe. Bi moral dlje časa počakat?
S starši sem se pogovarjal, da so takrat ko je bil radio na servisu rekli, da je razkodiran. Je možno, da je kakšna enostavna variant --> 000 ?

Kako se pa lotiš eeproma? S čim sploh lahko to prepišeš? Ima kdo kak dober vodič?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Kako se pa lotiš eeproma?

Dol z njim - (ok za smd je načeloma dovolj, da ga dvigneš na eni strani) pa na programator...

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator pa moraš imeti! Nekateri si privoščijo to rakošje. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Programator pa moraš imeti! Nekateri si privoščijo to rakošje. Wink

Ni nujno. Že z najbolj siromašnim mikrokontrolerjem je možno prepisati vsebino eeproma. Seveda je potrebno napisati ustrezni program.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni