|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lok Neznanec

Pridružen-a: Sob 25 Feb 2006 20:35 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2006 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je pripravljen kdo tako vezje narediti zame in koliko bi to stalo.
Sedaj nam ravno montirajo elektro rolete, ce koga zanima cena - 1 motor stane 27.000 SIT, ima pa končna stikala.
lp,
Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lok Neznanec

|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Res nihče tega ne dela?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:24 am Naslov sporočila: Rok! |
|
|
Rok, kje ti montirajo električne rolete?
Če si v bližini LJubljane, bi si prav rad ogledal, kako to izgleda.
Ob tem bi se verjetno imeli tudi kaj pogovoriti!
Vilko
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:31 am Naslov sporočila: Kralj, |
|
|
Kralj, hvala lepa, šele danes sem odkril, da si pripel sheme. (Server me ni, kot običajno, opozoril po elektronski pošti). Jih sprintam in potem še kaj vprašam.
Ker programiram bascom8051, mi verjetno assemblerska koda za nek drug procesor ne bo pomagala, tako hvala, od tu naprej, če mi bodo sheme jasne, bom štrikal sam
Vilko
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem včasih veliko delal daljinske komande za rulete in te zadeve. Za vsak motor ali skupino motorjev je bil en sprejemnik. Ta sprejemnik je bil 2 kanalni, za 2 releja. Daljinec je bil z 2 tipkama, če pa je bilo v hiši več sprejemnikov, je bil lahko daljinec z do 10 tipkami, za 5 sprejemnikov.
Cena kompleta za en motor je bila 13.800 sit.
Sedaj to delam bolj občasno, ker nimam s.p. in ne morem delati na veliko, sicer pa vsega tako ali tako ne morem početi.
Motorji so pa res dragi, ja. To sem delal za Senčila Bled, pa še za nekaj manjših senčilarjev, ki so material nabavljali pri mojem sosedu.
Dokumentacije žal nisem nikoli narisal tako, da bi bila uporabna za druge. Imam skice in sheme na papirju še izpred let in tako je tudi ostalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:56 am Naslov sporočila: Kralj, prvo dodatno vprašanje! |
|
|
Kralj, hvala, načrt mi izgleda razumljiv. Komande vežeš preko optospojk, releje vkljapljaš preko ULN2803, toda kaj je DM74S573, ki je med procesorjem in ULN2803? Nikjer ne najdem datasheet-a za ta čip.
V končni izvedbi si releje zamenjal z Triac-i, a mislim, da bom to spremebo z navodili, ki sem jih dobil na forumu (hvala vsem) sedaj zmogel sam.
Vilko
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko !
Če je zanimiva zadeva z C4051, lahko kontaktirama na ZS
LP, stursc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lok Neznanec

|
Objavljeno: Sob Mar 04, 2006 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo Vilko,
montirajo mi v Črni vasi, blizu Leclerca. Seveda se lahko zmenimo za ogled
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Mar 05, 2006 9:02 am Naslov sporočila: Rolete |
|
|
Pozdrav Sturs,
seveda me zanima, kako si ti naredil zadevo, saj si gotovo že 'odmaknil kamne', okrog katerih bom jaz še moral.
Jaz bom verjetno vzel večji 8252 procesor, ker bi rad krmilil več rolet hkrati, podobno kot je to naredil Kralj. Pa tudi za testno pomoč bi nanj priklopil LCD, saj brez njega ne vem, kako bi testiral program. Kar se logike programa tiče, bom verjetno za vsako roleto posebej imel števec časa, s katerim bom vedel, v kakšnem položaju je roleta tudi takrat, ko je le delno odprta. No, seveda obstaja tudi varianta, ko bi imela vsaka roleta svoj avtomat, svoj procesor, potem bi le ta lahko bil 4051. Poleg tega naj bi naprava ubogala ukaz alarmne naprave in avtomatsko zaprla vse rolete, kadar bi nastavil alarm, in obratno, če bi se roleta odprla samodejno (se pravi, da nekdo od zunaj dvigne roleto) bi javila alarmni napravi. Skratka ideje se kar navezujejo ena na drugo...
VIlko
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Ned Mar 05, 2006 11:29 am Naslov sporočila: Re: Kralj, prvo dodatno vprašanje! |
|
|
vilko je napisal/a: |
Kralj, hvala, načrt mi izgleda razumljiv. Komande vežeš preko optospojk, releje vkljapljaš preko ULN2803, toda kaj je DM74S573, ki je med procesorjem in ULN2803? Nikjer ne najdem datasheet-a za ta čip.
V končni izvedbi si releje zamenjal z Triac-i, a mislim, da bom to spremebo z navodili, ki sem jih dobil na forumu (hvala vsem) sedaj zmogel sam.
Vilko |
DM 74S573 je nekakšen LEATCH. Bistvena lastnost je to da mu preko PIC-a vpišeš stanje izhodov in to stanje izhodov ostane takšno do naslednjega vpisa. Med tem časom lahko vpišeš drugi LEATCH prvi pa ima na izhodih vpisano stanje. Tudi jaz trenutno ne najdem dokumentacije. Ko najdem bom pripel. Vpisovanje LEATCH-ov poteka multipleksno.
Lep pozdrav
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Mar 05, 2006 12:55 pm Naslov sporočila: Razumem |
|
|
Razumem, hvala, tako nekako multipleksiraš izhode, da jih imaš več.
Se bom potrudil in poizkal sam, ne muči se!
Vilko
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2006 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Datasheet 74LS573 v prilogi...
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
74LS573.pdf |
Velikost datoteke: |
52.86 KB |
Downloadano: |
18 krat |
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2006 8:52 am Naslov sporočila: Hvala Lojz! |
|
|
Hvala Lojz! Istočasno (v istem pdf-u) si mi poslal url alldatasheet.com, za katerega do sedaj nisem vedel!
Vilko
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janko123 Neznanec

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2011 18:31 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2011 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potreboval bi shemo krmilja za žaluzije, možnost posamičnega ali pa skupinskega vklopa gor-dol hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2011 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšni motorji premikajo tvoje žaluzije?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni