www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AUX vhod - Peugeot 307 RD3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 12:23 pm    Naslov sporočila:  AUX vhod - Peugeot 307 RD3 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zdaj ko moj avtomobilček ni več v garanciji, sem se odločil, da mu malo pogledam pod kožo.Na avtoradio bi rad priklopil en MP3 player.Ko sem iskal shemo konektorjev, mi nikakor ni uspelo dobiti kaj uporabnega, razen nekaj v francoščini.To je pa zame španska vas.Mi kdo zna povedat, kam naj bi priklopil levi in desni signal, predvsem pa kako naj prepričam radio, da imam nanj priklopljen CD changer.

Hvala za vsak namig!

rd3-konektor.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  98.71 KB
 Pogledana:  92 krat

rd3-konektor.JPG

rd3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  20.71 KB
 Pogledana:  71 krat

rd3.jpg

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva ni tako enostavna, da bi bila možna rešitev z prevezavo nekaj žic, ker je potreben interface za pretvorbo protokola podatkovne linije.

Za ta namen obstajajo namenski adapterji. Na *tem* linku si poglej adapter, ki bi ustrezal tvojemu avtu (nekje na sredini).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot ti je povedal že Iztok zadeva vsekakor ni preprosta. Radijo se prepriča da ima priklopljen CD menjalec po posebnem protokolu, ki se razlikuje glede na proizvajalca. Sem naredil vmesnik za kolegov Sony avtoradio, ki deluje po protokolu Unilink in na srečo je na internetu za Sony-je dovolj rešitev. Za tvoje avtoradijo pa bo težje najti kakršno koli uporabno informacijo.

Poskusi najprej ugotoviti vsaj proizvajalca radija, potem pa poizkusi srečo z googlom
Nazaj na vrh
bozickus
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 10 Sep 2007 18:14
Aktiv.: 0.02
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2008 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Clarionov RB3 kasetar v Peugeot-u 307.
Nabavil sem xcarlink za Peugeot-e.
E, hec je v tem, kako avtoradio nahecat, da imam MP3/USB/AUX.
Konektorji so vsi isti kot na RD3.
Kakor sem prebiral, bi moral imeti še nekaj zraven, kar bi prepričalo, da je CD player zraven in da zadeva funkcionira.

Drugač pa bi kar Clarionov CD player nabavil in stvar rešena.

Gre se mi za to, da je na displayu še kaj razen časa in temperature ter obvolansko stikalo funkcionalno.
Nazaj na vrh
dj robee
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da ti morajo na Peugeotovem servisu preko računalnika vlopiti AUX vhod

Vsaj tako je bilo pri kolegu

Zunaj smo samo priključili kable in zadeva je delovala...brez kakih vmesnikov
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni