|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2011 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Vse za simbiozo s proizvajalci akumulatorjev....
Sem debelo pogledal že ko sem v nekem radiu opazil goldcap, ki je držal spomin in uro par minut. Žal se ne spomnim, v katerem radiu je to bilo.... |
Goldcap je bolj za kak RTC mišljen. In vsak spodoben RTC bo na njem deloval tedne, ne pa uro in nekaj minut.
Sicer pa za nastavitev postaj ne potrebuješ rezervnega napajanja. Tule proizvajalci nimajo nobenega pametnega izgovora... Nekdo je spet prišparal 0,0003$  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2011 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Avtoradio industrija še do leta 2011 ni slišala za EEPROM? |
To se tudi sam sprašujem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2011 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kenwood ima litij gumb baterijo...
Čakam, kdaj bodo "napredovali" in začeli montirati Ni-Cd akumulatorje, kot so bili včasih na matičnih ploščah. Ko bo tak akumulator crknil, ne bo več kaj popravljati, saj bo zeleni volk že dodobra popapcal baker na tiskanini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2011 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje za to, ker vsak standardni evro konektor ima stalno +12 V napajanje in se sploh ne ubadajo s shranjevanjem podatkov v eeprom ali flash oz. kamorkoli.
Verjetno bi morali popraviti standard in odstraniti stalno napajanje in bi bili prisiljeni v uporabo spominskih modulov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2011 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Avtoradio industrija še do leta 2011 ni slišala za EEPROM? |
Verjemi mi da ne. Žal
Doma imam enega starega Blaupunkta, ki pa ima eeprom za postaje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2011 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Spomin me zapušča, pa se ne spomnim pravočasno...
Tudi original radio od Cliota '98 z ločenim displejem na armaturi mora imeti EEPROM, saj je po parih letih (vsaj 4 leta) samevanja in nabiranja prahu na polici dočakal vrnitev v avto, pa so nastavljene postaje ostale na svojih mestih.
Škoda, da ga nisem s fotoaparatom malce počohal po drobovju, preden sem ga zatlačil nazaj v konzervo - zdaj se mi ga pa res ne ljubi še enkrat vlečt iz armature... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni