www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

avtoradio zgubi spomin zakaj?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Vse za simbiozo s proizvajalci akumulatorjev....
Sem debelo pogledal že ko sem v nekem radiu opazil goldcap, ki je držal spomin in uro par minut. Žal se ne spomnim, v katerem radiu je to bilo....

Goldcap je bolj za kak RTC mišljen. In vsak spodoben RTC bo na njem deloval tedne, ne pa uro in nekaj minut.
Sicer pa za nastavitev postaj ne potrebuješ rezervnega napajanja. Tule proizvajalci nimajo nobenega pametnega izgovora... Nekdo je spet prišparal 0,0003$ Brick wall

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Avtoradio industrija še do leta 2011 ni slišala za EEPROM?

To se tudi sam sprašujem...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kenwood ima litij gumb baterijo...

Čakam, kdaj bodo "napredovali" in začeli montirati Ni-Cd akumulatorje, kot so bili včasih na matičnih ploščah. Ko bo tak akumulator crknil, ne bo več kaj popravljati, saj bo zeleni volk že dodobra popapcal baker na tiskanini.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje za to, ker vsak standardni evro konektor ima stalno +12 V napajanje in se sploh ne ubadajo s shranjevanjem podatkov v eeprom ali flash oz. kamorkoli.
Verjetno bi morali popraviti standard in odstraniti stalno napajanje in bi bili prisiljeni v uporabo spominskih modulov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Avtoradio industrija še do leta 2011 ni slišala za EEPROM?

Verjemi mi da ne. Žal Sad
Doma imam enega starega Blaupunkta, ki pa ima eeprom za postaje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spomin me zapušča, pa se ne spomnim pravočasno...

Idea

Tudi original radio od Cliota '98 z ločenim displejem na armaturi mora imeti EEPROM, saj je po parih letih (vsaj 4 leta) samevanja in nabiranja prahu na polici dočakal vrnitev v avto, pa so nastavljene postaje ostale na svojih mestih.
Škoda, da ga nisem s fotoaparatom malce počohal po drobovju, preden sem ga zatlačil nazaj v konzervo - zdaj se mi ga pa res ne ljubi še enkrat vlečt iz armature...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni