|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alon Član

Pridružen-a: Tor 02 Avg 2011 8:09 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 8:09 am Naslov sporočila: elektrokromatična ogledala BMW |
|
|
Ne vem če tole paše na ta forum pa vseeno... Že eno leto poskušam najti stekli za ogledali na avtomobilu. Gre za BMW 525 TDI, l.2001, šasija E39. Gre za to, da sta ogledali samozatemnitveni in očitno ti elektrokristali z leti izgubijo usmerjenost. Ogledali sta začeli "rjaveti" od spodaj navzgor, zdaj sta obe ogledali že čisto rjavi kot da bi na njiju nalepil rjavo zatemnitveno folijo. To bi rad zamenjal in že nekaj časa iščem ta stekla, vendar se pojavi tudi problem, ker obstaja toliko izrazov (npr. v nemščini autodimm, electrochrom, selbstbetönung,...) in nikjer še nisem našel zamenjave, pa tudi moj mehanik ne. Kakšna ideja? _________________ Najsrečnejši je tisti človek, ki v svoji duši nima niti sledi zlobe. (Platon) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je tu problem ?
Vgradi običajna zrcala ( stekla ) ali pa pelji na BMW servis kjer imajo originalne rezervne dele
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alon Član

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, nisem bil dovolj natančen. Na BMW servisu lahko zamenjajo samo kompletna ogledala z ohišjem vred, mene pa zanima, če se da kje dobiti samo steklo s temi karakteristikami, ker bi še vedno rad imel samozatemnitveno funkcijo. Ali kdo ve zakaj je do tega prišlo, mogoče obstaja postopek, ki zadevo popravi? _________________ Najsrečnejši je tisti človek, ki v svoji duši nima niti sledi zlobe. (Platon) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako je,kupi original bmw,vse ostalo je polovicna resitev...
Ce pocakas do popoldneva, ti napisem katalosko stevilko,da bos lazje iskal po internetu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alon Član

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Z veseljem počakam do popoldneva... Z veseljem bi tudi kupil original zrcali, težava je v tem, da mi na servisu v Ljubljani nudijo komplet zamenjavo ogledal z elektroniko in ohišji vred (ki jima nič ne manjka, pa še barva karoserije se ne bo ujemala) Če lahko iz tujine naročim original BMW zrcala bo super ampak jih žal ne najdem. Upam, da bo katalog pomagal. Res hvala za trud. _________________ Najsrečnejši je tisti človek, ki v svoji duši nima niti sledi zlobe. (Platon) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Za online katalog pa ne veš?
Izbereš pravi avto, izbereš tip ogledala in voila. Če so ti originalna predraga, pobrskaš po ebayu in naročiš.
(Pa mehaniku, ki ni sposoben najti ogledal jaz ne bi pustil, da bi brska po avtu.) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
ja to je to,lahko pa mi na ZS posljes stevilko sasije in potem doma pogledam v original bmw katalog da bo 100% |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alon Član

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala fantje, res sem amater na spletu Mislim da bo povezava na ta katalog zadostovala, če mi ne uspe se oglasim.
p.s. mehanik je pa res bolj tako ampak hvala bogu sem do zdaj rabil samo osnovne servise pa gume. _________________ Najsrečnejši je tisti človek, ki v svoji duši nima niti sledi zlobe. (Platon) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.84 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Če res ne dobiš samo ogledala in bo originalno močno predrago, pač daš 100 eur za kasko zavarovanje stekel in ogledal
Potem ti, žabarju, po nogometni tekmi Viole razbijeo obe ogledali  _________________ na tekočem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni