|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
koshi Neznanec

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 12:32 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 1:03 pm Naslov sporočila: VW Passat 98-problem z elektriko |
|
|
Pozdravljeni!
Pri passatu se mi je pojavil en problem, ki ne vem točno kako se ga lotiti, oz. ne vem če je sploh pametno da se ga sam lotim. In sicer, na obeh levih vratih in v prtljažniku mi nagaja elektrika. Problem je v tem da imam na lučkah ki svetijo ko odpreš vrata na + in - napetost približno 3V in zato tudi lučke ne delajo. Tudi luči v notranjosti avtomobila se mi ne prižgejo ko odprem vrata po levem boku. Na desnem boku dela vse tako kot mora! Občasno mi nagaja tudi el. pomik stekla na voznikovi strani in pa rdeča lučka na vratih, ki označuje, da je motor kodno varovan.
Za vse odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Svetoval bi ti, da preveri kaj se dogaja z zicami na prehodu iy vrat na potnnisko kabino. Ucasih se zgodi, da se tam zice poskodujejo.
p.s. ne delajo mi sumniki... -> tuj racunalnik...
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri maso gotovo je kje slab sik na maso pa ti zato nič nedela pri avtomobilih je to kar pogost pojav. _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena od elektronik se nahaja pod voznikovimi nogami, če je bil avto zalit zaradi kakšnih poplav ali pa spušča kakšno tesnilo na vratih se lahko zgodi da so oksidirali kontakti na konektorju.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miky22 Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 9:21 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm če imaš konfortno zaklepanje (originalno daljinsko centralno zaklepanje) potem je pri ključavnici vezje z mikro stikali in pa motorčkom po vsej verjetnosti je fuč mikro stikalo, ki sklene pri odprtih vratih (pogost pojav). Je pa to vse skupaj prevezano tudi z motorjem za pomik stekel, seveda obstaja možnost da se je na pregibu pri vratih pretrgal kabel, saj avto ni več mlad  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_jasko_ Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 22:47 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.07 Kraj: koper
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
preveri el.pod voznikovim sedezem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.otkar Član

Pridružen-a: Ned 26 Nov 2006 22:31 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.13 Kraj: nekje ob reki savi
|
Objavljeno: Sob Avg 06, 2011 7:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem imaš pod tepihom na voznikovi strani, kjer se nahaja komfortni krmilnik.
Snop kablov vsebuje tudi t.i. štukanja več žic, katera ob vdoru vode pregnijejo.
Odvij zaščitni trak, pocukaj za te žice in poročaj ! _________________ mislim, da imaš zamašeno žico ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crto Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
in kaj si ugotovil?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni