www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lepljenje svinčenega avtomobilskega akumulatorja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2011 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj hudiča bi moral kupiti nov accu. In ne za moje pojme niso poceni. Jaz bi uveljavljal garancijo, saj je akumulator padel na tla zaradi zanič ročke.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2011 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nace je napisal/a:
Lahko pa ga pelješ na Dinos, kjer odkupujejo stare akuje, samo prej moraš zliti ven kislino.

???

Kam pa z elektrolitom, k sosedu na vrt ali v vodno zajetje?

Sedaj pa resno, odkod taka "genialna" ideja?

Ne vidim enega pametnega razloga za tako packanje, sploh ob tem, da je v elektrolitu fuč akumulatorja bore malo kisline.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2011 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj bi zlil.Na odpad sem dal akumulator in to v poseben zaboj za akumulatorje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe

So že nemci pogruntali da je Banner 'drek'

http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=auto&tl=en&u=http://www.adac.de/infotestrat/tests/autozubehoer-technik/autobatterien/details_2010.aspx%3FtestId%3D86%26recordId%3D1850
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je, da zveš prepozno oz. začneš dvomiti v verodostojnost testa.

2007 so bili akumulatorji MOL zelo visoko:

http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=auto&tl=en&u=http://www.adac.de/infotestrat/tests/autozubehoer-technik/autobatterien/

In se je leta 2008 kupilo dva primerka, 75 in 100 Ah.

100 Ah je kapituliral mesec po izteku 2 letne garancije, 75 Ah pa letos

Slednji je pravzaprav zdržal neverjetno dolgo. Namreč, ko je odpovedal 100 Ah aku, se je 75 Ah primerku pomerilo gostoto elektrolita in je bila v vsaki celici drugačna!

V celici, ki se je letos dokončno sesula, je bila gostota elektrolita v rangu vode iz pipe, v dveh celicah normalna za poln aku, v ostalih pa nekje vmes.

Bomo videli kako se bodo obnesli Fulmen akumulatorji, upam, da bo vsaj 3 leta mir, saj imajo toliko garancije.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z Varto ali pa Bosch silver. Za slednjega ti lahko garantiram, da nevem kdaj smo zadnjega menjali. Mogoče je enemu od štirih moč po štirih, petih letih popustila in je sedaj uporabljen v drug namen, ostali še zmeraj dobro „kresnejo”.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z Varta Blue sem imel slabe izkušnje.
55 in 74Ah, oba praktično izdihnila pol leta po preteku garancije.

Če odštejem originalni akumulator iz stoenke '74, kateri je po 10 letih pristal v smeteh ker je pozimi zmrznil, edino prek Bosch Silver (74Ah) nimam pripomb. Žal pa je še ta bil iz ene prvih serij, nakar je kvaliteta baje malce upadla.

Dandanes bi probal reskirat s kakim Exide, čeprav dvomim, da bi za dvojno ceno dobil dvojno trajanje....
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bosch silver je bila odlična samo prva serija - dobil si izjemno trdoživ trakcijski akumulator, ki je imel tokovne zmogljivosti štartnega.

Potem pa je kvaliteta zelo padla.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O avtomobilskih accu lahko govorimo samo za nazaj. Izkušnje pač.

Kupujem samo Topla akumulatorje.

Izkušnje:

Po 4h letih je originalni acuu Boo hoo! . Vgradil sem accu omenjenega proizvajalca . Avto sem po ~ 6 letih uporabe prodal.

4 leta je akumulator delal le poleti na morju za razsvetljavo. Večkrat globoko praznjenje. enkrat tudi do 9,5V pri 800 mA porabe. Brick wall . Domov polnjenje in skladiščenje. Zdaj že eno leto normalno deluje v avtu.

Tudi okvara je bila. Počen most v eni celici, tako da je delovalo samo nekaj plošč. Dovolj za normalen štart motorja. TODA! Če sem imel luči vklučene samo 5 minut Whistle
Spoštovanje omenjeni tovarni! Brezplačno sem dobil drug akumulator kljub temu, da naj bi garancijo pokrival proizvajalec. Nekateri se morda spomnite "Romunsko - Hrvaške variante" v 90 letih Rolling Eyes

Prosim, da razumete, da to ni reklama za omenjeno firmo. So pač le moje izkušnje.

Ker pa je tukaj debata pravzaprav o popravilu ohišja akumulatorja pa še tole.

Sam se tega ne bi loteval.
Kot je nekdo napisal. Če je popustil ročaj potem je to stvar garancije. Drugače pa je servis akumulatorjev, ki mi je pomagal pri zgornji težavi. Znajo pa še marsikaj drugega. Da ne bo EPP. Odgovor zainteresiranim na ZS.

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Generalno je kvaliteta svinčenih akumulatorjev v zadnjih letih krepko padla.
Ena od meni še kar verjetnih razlag je, da vzrok tiči v izvoru svinca - reciklaža.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni problem v reciklaži, ampak v zakonodaji.

Pred časom je bila tema o RoHS standardih ... Tam sem podal "zanimiv predlog", ki so ga proizvajalci očitno opazili in poskrbeli za slabšo kakovost akumulatorjev.
Kriv sem ...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni