|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj hudiča bi moral kupiti nov accu. In ne za moje pojme niso poceni. Jaz bi uveljavljal garancijo, saj je akumulator padel na tla zaradi zanič ročke. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nace je napisal/a: |
Lahko pa ga pelješ na Dinos, kjer odkupujejo stare akuje, samo prej moraš zliti ven kislino. |
???
Kam pa z elektrolitom, k sosedu na vrt ali v vodno zajetje?
Sedaj pa resno, odkod taka "genialna" ideja?
Ne vidim enega pametnega razloga za tako packanje, sploh ob tem, da je v elektrolitu fuč akumulatorja bore malo kisline. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi zlil.Na odpad sem dal akumulator in to v poseben zaboj za akumulatorje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je, da zveš prepozno oz. začneš dvomiti v verodostojnost testa.
2007 so bili akumulatorji MOL zelo visoko:
http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=auto&tl=en&u=http://www.adac.de/infotestrat/tests/autozubehoer-technik/autobatterien/
In se je leta 2008 kupilo dva primerka, 75 in 100 Ah.
100 Ah je kapituliral mesec po izteku 2 letne garancije, 75 Ah pa letos
Slednji je pravzaprav zdržal neverjetno dolgo. Namreč, ko je odpovedal 100 Ah aku, se je 75 Ah primerku pomerilo gostoto elektrolita in je bila v vsaki celici drugačna!
V celici, ki se je letos dokončno sesula, je bila gostota elektrolita v rangu vode iz pipe, v dveh celicah normalna za poln aku, v ostalih pa nekje vmes.
Bomo videli kako se bodo obnesli Fulmen akumulatorji, upam, da bo vsaj 3 leta mir, saj imajo toliko garancije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi z Varto ali pa Bosch silver. Za slednjega ti lahko garantiram, da nevem kdaj smo zadnjega menjali. Mogoče je enemu od štirih moč po štirih, petih letih popustila in je sedaj uporabljen v drug namen, ostali še zmeraj dobro „kresnejo”. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z Varta Blue sem imel slabe izkušnje.
55 in 74Ah, oba praktično izdihnila pol leta po preteku garancije.
Če odštejem originalni akumulator iz stoenke '74, kateri je po 10 letih pristal v smeteh ker je pozimi zmrznil, edino prek Bosch Silver (74Ah) nimam pripomb. Žal pa je še ta bil iz ene prvih serij, nakar je kvaliteta baje malce upadla.
Dandanes bi probal reskirat s kakim Exide, čeprav dvomim, da bi za dvojno ceno dobil dvojno trajanje.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bosch silver je bila odlična samo prva serija - dobil si izjemno trdoživ trakcijski akumulator, ki je imel tokovne zmogljivosti štartnega.
Potem pa je kvaliteta zelo padla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
O avtomobilskih accu lahko govorimo samo za nazaj. Izkušnje pač.
Kupujem samo Topla akumulatorje.
Izkušnje:
Po 4h letih je originalni acuu . Vgradil sem accu omenjenega proizvajalca . Avto sem po ~ 6 letih uporabe prodal.
4 leta je akumulator delal le poleti na morju za razsvetljavo. Večkrat globoko praznjenje. enkrat tudi do 9,5V pri 800 mA porabe. . Domov polnjenje in skladiščenje. Zdaj že eno leto normalno deluje v avtu.
Tudi okvara je bila. Počen most v eni celici, tako da je delovalo samo nekaj plošč. Dovolj za normalen štart motorja. TODA! Če sem imel luči vklučene samo 5 minut
Spoštovanje omenjeni tovarni! Brezplačno sem dobil drug akumulator kljub temu, da naj bi garancijo pokrival proizvajalec. Nekateri se morda spomnite "Romunsko - Hrvaške variante" v 90 letih
Prosim, da razumete, da to ni reklama za omenjeno firmo. So pač le moje izkušnje.
Ker pa je tukaj debata pravzaprav o popravilu ohišja akumulatorja pa še tole.
Sam se tega ne bi loteval.
Kot je nekdo napisal. Če je popustil ročaj potem je to stvar garancije. Drugače pa je servis akumulatorjev, ki mi je pomagal pri zgornji težavi. Znajo pa še marsikaj drugega. Da ne bo EPP. Odgovor zainteresiranim na ZS. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Generalno je kvaliteta svinčenih akumulatorjev v zadnjih letih krepko padla.
Ena od meni še kar verjetnih razlag je, da vzrok tiči v izvoru svinca - reciklaža. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Sep 26, 2011 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni problem v reciklaži, ampak v zakonodaji.
Pred časom je bila tema o RoHS standardih ... Tam sem podal "zanimiv predlog", ki so ga proizvajalci očitno opazili in poskrbeli za slabšo kakovost akumulatorjev.
Kriv sem ...  _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni