www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira ogrevala za kopalnico v prehodnem obdobju.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V spalnici mora biti hladno, vsaj zame. Ko pade temperatura pod 11°C, segrejem za kako stopinjo, dve. V bivalnih prostorih mi je dovolj okrog 20°C, za kopalnico pa mi je precej vseeno. Tuširam se z vročo vodo in ostanem segret še toliko časa, da se obrišem in oblečem...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in kaj ima veze ali je v hiši 18 ali pa 20 stopinj? Človeška temperatura je 37 stopinj, kar pomeni da vse pod to mejo čutiš kot hladno (da se razumemo, v golem stanju, ne oblečen). Torej nima čisto nič veze tisti dve stopinji.

Nazadnje urejal/a protoncek Sre Sep 28, 2011 2:26 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
in kaj ima veze ali je v hiši 18 ali pa 20 stopinj? Človeška temperatura je 37 stopinj, kar pomeni da vse pod to mejo čutiš kot hladno. Torej nima čisto nič veze tisti dve stopinji.

A tebe slučajno zebe, ko je zunaj 35 stopinj? Mr. Green

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem prepozno popravil...
mislil sem če si gol. Če je zunaj 30 stopinj in si v senci (torej res 30, ne 50 zaradi sonca) in si popolnoma nag, te (teoretično) zebe. Seveda moraš biti pri miru, če kaj delaš se krvni obtok pospeši in ti seveda postane vroče.

Madona, saj to so osnove fizike in človeškega telesa, pa ste eni tako začudeni...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že pred leti sem nekje zasledil, da gol človek lahko zmrzne že pri +10°C, če je pri miru seveda.

Nisem preverjal, ampak ob tem da v primerih mrzliega vala v deželah ob ekvatorju (Bangladeš, Indija) poročajo o smrtnih žrtvah med brezdomci zaradi mraza, čeprav je bila temperatura okoli 10°C, se mi ne zdi zgornja trditev povsem iz trte zvita.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno tudi od metabolizma posameznika. Jaz sem lahko pri 30°C nag inn negiben pa mi bo vroče. Sodelavke pod 28°C v puloverju zebe...
Na srečo imamo aktiven sistem za uravnavanje toplote, da vseeno preživino precejšnja nihanja temperature. Če je prevroče izparevaš vodo, če te malo zebe se naježiš in si s tem odebeliš naravno izolacijo, če je res mraz pa znajo iti mitohondriji v kratek stik in se greješ brez fizične aktivnosti Wink

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nakamichi je napisal/a:
Torej imate v hišah pod 18°C v bivalnih prostorih čez dan..huh, lepo je biti v bloku, imamo 20°C čez zimo Dancing
Počakaj, da vam vgradijo merilnike porabljene toplote, potem bo tisti "huh" bodisi od mraza, bodisi od stroškov za ogrevanje.

Uradno je pri povsem goli osebi meja med nevtralnim lagodjem in občutkom hladu 29°C. To naj bi bil eden izmed dokazov, da se je človeštvo razširilo iz Afrike.
Dokaz gor ali dol, številka je določena s poskušanjem in velja za povprečno vrednost.
To velja ta suhe osebe, meje za mokre ne poznam.
V vodi je ta meja nekje pri 36°C, a je zaradi dobre toplotne izmenjave precej ožje območje občutkov prehladno < lagodje < pretoplo , kakor v zraku.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.01
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2011 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pri +10 stopinjah še nihče ni zmrznil, se je pa lahko podhladil, kar seveda tudi vodi v smrt. Sploh če so kakšni čudni vremenski pogoji. Kakšen dež, pa veter, če nimaš hrane, telo pokuri rezerve, pa te zmanjka. Ni se ravno za igrat. V spalnici imaš itak še kakšno oddejo pa grelno telo Whistle .
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 8:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Uradno je pri povsem goli osebi meja med nevtralnim lagodjem in občutkom hladu 29°C. To naj bi bil eden izmed dokazov, da se je človeštvo razširilo iz Afrike.

Jaz imam to mejo nekje pri 35°C če mirujem Smile

Pokrit z nečem je pa cirka 10°C nižja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 8:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
nakamichi je napisal/a:
Torej imate v hišah pod 18°C v bivalnih prostorih čez dan..huh, lepo je biti v bloku, imamo 20°C čez zimo Dancing
Počakaj, da vam vgradijo merilnike porabljene toplote, potem bo tisti "huh" bodisi od mraza, bodisi od stroškov za ogrevanje.

Smo jih sami vgradili 4 leta nazaj in takrat nam je položnica padla za cca. 30% Shocked
Sicer 20°C ne smatram za prekomerno visoko temperaturo v bivalnem prostoru. 17°C je nočni režim in čez dan bi malo zeblo v noge Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.79
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 9:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Zdaj pa glede na vse te "nasvete" sploh več ne vem če mi je hladno ali vroče Shocked Sicer je pa tako še najboljše Mr. Green
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene zebe že ko prebiram tele poste Confused . Pri 11 stopinjah v spalnici bi jaz verjetno že zmrznil Smile . Okno v spalnici je ponoči nujno zaprto, čez dan se seveda zrači. Če pade temperatura pod 18 stopinj, že lepo smrkam naslednji dan. Me pač zebe, smo si različni. V eni kopalnici je za prehodno obdobje 1,5kW infra peč. Če grem v bano, je ni treba nič prej vklopit, ker se kopalnica segreje že dovolj od vode. Če pa pod tuš je pa druga zgodba. Pol ure prej infra peč ali pa še boljše, pomagam s kaloriferjem, ki zelo hitro segreje celo kopalnico, predenj grem v kopalnico.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni