www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

težave z notranjo osvetlitvijo - vw sharan

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jan 2010 19:50
Aktiv.: 0.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 3:53 pm    Naslov sporočila:  težave z notranjo osvetlitvijo - vw sharan Odgovori s citatom

Zanima me ali mi zna kdo povedati, kaj bi lahko bilo narobe, saj mi notranja osvetlitev ob zagonu motorja ne ugasne. Ugasne šele po določenem času - kot da nebi imel prižganega motorja.
Sam sumim, da je za to kriva kontrolna enota nameščena pod voznikovim sedežem. Zdi se mi da na njej manjka en element.
Mi morda lahko kdo pove kateri element je to? Ali pa mi vsaj pomaga najti kakšno shemo. Na googlu ne znajo povedati nič pametnega (ali pa jaz ne znam iskati...) Smile

LP Uroš

DSC03619[1].JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.24 MB
 Pogledana:  3 krat

DSC03619[1].JPG

DSC03620[1].JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.08 MB
 Pogledana:  15 krat

DSC03620[1].JPG

DSC03621[1].JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.26 MB
 Pogledana:  21 krat

DSC03621[1].JPG

IMG_3170.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.86 MB
 Pogledana:  24 krat

IMG_3170.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 3:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni deluje, kot da se je odtrgal. Si slučajno kaj našel v škatli? Kaj bi bilo boš pa najlažje ugotovil, da pogledaš v eno drugo tako elektroniko.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
urosi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne v škatli nisem našel nič. Čisto možno da sem kje stresel ven...
Saj bi kupil novo pa jo še na e-bayu ne dobiš pod 150€ .... Sad
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri letnik je Sharan?

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urosi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1997
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole pa ne izgleda prav nič zdravo - korodirano kot bi se občasno namakalo v vodi.

Nabavi drug modul, s tem se lahko ukvarjaš kolikor hočeš, zanesljiv ne bo več.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je. Smile Vezje je bilo nekaj časa rahlo mokro. Vendar pa vsaj po hitrem pregledu vse komponente z izjemo kondenzatorjev poleg praznih padov vse izgleda normalno.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elementi mogoče res izgledajo v redu, sama tiskanina in spoji pa niti malo.

Problem je, ker se je korozija zavlekla v baker in takrat je rahlo težko do pretežno nemogoče, kljub morebitnemu popravljanju, zagotoviti dober stik spajke s tiskanino in elementi, Rezultat hladnih spojev, da je joj, od vibracij občasno kaj odpade, naprava dela/ ne dela... To kar že imaš.

Če so pa zgnile še vie (elektrolitska korozija je tam še bolj izrazita) še toliko slabše.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar načeloma normalno deluje (alarm, centralno zaklepanje, dviganje/spuščanje stekl, osvetlitev ob izklopljenemu kontaktu..). Ne deluje le izklop osvetljave ob vžigu motorja za kar mislim da je kriv mankajoči element + očrnjen kondenzator.

Sem pa že poslal nekaj povpraševanj ljudem ki prodajajo podobne avtomobile po delih. Upam da bo imel kdo enoto z enako oznako kot jaz in jo bo pripravljen prodati za primeren denar.
Nazaj na vrh
vilnev77
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09
Aktiv.: 0.61
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom jutri pogledal v službi kaj je na tistem mestu. Imam plavajočo elektroniko od A6 in je zelo podobna po sliki. (podobno kot tvoja - le da jo je zalilo konec prejšnjega tedna ali pa med vikendom)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni