|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lukluk Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2011 14:19 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
mene pa zanima če mogoče kdo ve koliko seva sončna elektrarna, ki bi jo montiral na streho jaz pa živim v mansardnem stanovanju, tako rekoč direktno pod sončno elektrarno.
In ali je res da enosmerna napetost bolje oddaja EMV kot izmenična. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
"...koliko seva sončna elektrarna..."
Bi, prosim, lahko natančneje razložil, kakšno oz. katero sevanje imaš v mislih?
"...enosmerna napetost bolje oddaja EMV..."
Si z "EMV" mislil "elektromagnetna valovanja"? Ali bi pri enosmerni napetosti moralo kaj valovati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj no daj. buče.
Nič ne seva. Sončna elektrarna samo denarnici škodi. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 5:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taka vprašanja bi človek pričakoval od diplomantov FDVja in podobnih, ne pa od štromarjev.
Osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so delali na Nanosu, Plešivcu, Kumu in Krvavcu in nekaj v elektro dispečerskih postajah, pa mi ni znano, da bi se kdo kadarkoli pritoževal,da jim sevanje(elektomagnetno valovanje) škodi. Edino do česar smo prišli, je, da so imeli v glavnem hčerke. Koliko to drži ali ne pa tako ali tako nismo znanstveno preverjali. Običajno so take debate prišle na plano v fazi dobre ozemljitve .
In ne me basat, da mi bo 220V kabel, ki gre mimo moje postelje škodil!
Tisti, ki to misli, naj v trenutku ugasne vse kar je vezano na kakršnokoli električno energijo, saj ne bo dočakal jutrišnjega dneva, pa ne zaradi sevanja ampak paranoje . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj stari oče je imel v spalnici elektroinštalacijo in je umrl. Sumim, da se bo isto zgodilo tudi meni.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priklop na elektro omrežje po zakonu ni obvezen. Kdor misli, da mu to škoduje, se lahko odklopi. Stranski pozitivni učinek: oproščen plačevanja RTV prispevka
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Moj stari oče je imel v spalnici elektroinštalacijo in je umrl. Sumim, da se bo isto zgodilo tudi meni. |
 _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živimo v dokaj neprijaznem času.
Pijemo klorirano vodo iz plastike, jemo živali hranjene z ne vem vse čim, pod stresom smo...
Stika z naravo skoraj nimamo več. Elektromagnetno sevanje na nas vpliva. Če nič drugega, preglasi naravni zemljin magnetizem, kozmična sevanja...
Moj namen se ni kregat, samo povedal bi rad, da s tem ko rečem, da je škodljivo, ne mislim, da se bo nekdo zrušil in umrl in bodo zdravniki rekli, da je zaradi kablov v steni.
Procent umrlih za rakom je grozen. Je to voda, stres, nekaj drugega...?
Jaz sebi kablov ob glavi tam kjer spim ne bi postavljal. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa narediš, ko po Netu surfaš?
Vseeno, to kar si napisal, še vedno ni dokaz,da škoduje!
Kaj pa če koristi?
Nasprotno tvoji tezi bi lahko napisal, da je danes življenjska doba bistveno daljša, kot pred sto leti, ravno zaradi EM valovanja!
Sicer je pa že mi747 dovolj jasno napisal. Vsak se lahko izklopi!
audiox je napisal/a: |
....... Je to voda, stres, nekaj drugega...? |
Tudi pred sto leti in več so ljudje umirali za rakom, samo vedeli niso, da je to rak! _________________ Lp, Jaka
Nazadnje urejal/a Jaka57 Čet Dec 08, 2011 6:24 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.39
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak, ki je bil izpostavljen EM sevanju, bo umrl.
100% _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so delali na Nanosu, Plešivcu, Kumu in Krvavcu in nekaj v elektro dispečerskih postajah, pa mi ni znano, da bi se kdo kadarkoli pritoževal,da jim sevanje(elektomagnetno valovanje) škodi. Edino do česar smo prišli, je, da so imeli v glavnem hčerke. Koliko to drži ali ne pa tako ali tako nismo znanstveno preverjali. Običajno so take debate prišle na plano v fazi dobre ozemljitve . |
Enkrat smo imeli podobno debato s kolegi iz oddajnega centra Beli Križ (nad Portorožem). Takrat so imeli močno sevanje iz srednjevalovnih anten (kasneje so zmanjšali na razumno mero). Imajo tudi UHF, UKV (FM), GSM in morda še kakšne oddajnike. Prišli smo točno do enakega zaključka glede potomstva. Slučaj .
Kar zadeva govorice o škodljivosti elektromagnetnega sevanja radijskih frekvenc, moram priznati da pri tam s pridom uporabljam obe ušesi: na eno mi gredo noter, na drugo pa v celoti nazaj ven! Kljub dolgočasnim debatam nisem zasledil nobenega prepričljivega dokaza o škodljivosti.  _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Procent umrlih za rakom je grozen. Je to voda, stres, nekaj drugega...?
|
Nekaj drugega: napredek medicine. Včasih so umirali zaradi angin, pljučnic in podobnih, v zdajšnjih časih lahko ozdravljivih bolezni. Srčno-žilnih bolezni in raka žal še ne obvladamo tako dobro.
Seveda stres ni zanemarljiv faktor! _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda pa so sevanja še vse drugačna:
npr. veliko starejše populacije pravi, da ogledala sevajo...ko jih vprašam kako, po kakšnem mehanizmu, je vse tiho...oz. privlečejo na dan malodane vesoljce
seva tudi siporex, baje huje kot 4 blok v Černobilu...čez par dni pa dobijo na dom xyz-energetika, ki jih čudežno "ozdravi" 8seveda za "vstavi poljubno 3 mestno številko €) vseh sevanj...skratka, sevanje (tako kot sex) (se) prodaja...
moje skromno mnenje
lp Luka
Ps. malo sem OT, se opravičujem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.38 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sevanje električnega omrežja(50Hz) je tako nizko, da če bi želel biti v nevarnem območju te prej elektrika ubije.
Enkrat v 1. letniku pri OET smo računali, da 100kV daljnovod seva toliko, da je nevarno sevanje do 5cm od žice. Če se pa kdo upa imet 100kV skozi spalnico speljano je pa druga stvar.
Procent umrlih za rakom je grozen. Je to voda, stres, nekaj drugega...? |
To pa zato, ker v večini primerov je rak bolezen, ki pride s starostjo. Starostjo, ki jo včasih ljudje niso doživeli zaradi drugih bolezni.
Pa glede na to da je večina rakov ozdravljiva(nekateri tudi več kot 90%), če me ima kaj za doletet v prihodnosti raje vidim da dobim raka kot pa Alzheimerjevo zaradi sekiranja(stresa), kar je pa dejansko dokazano.
Eni 2 študiji so tudi pokazale, da srečni in optimistični ljudje živijo dlje. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smeh je pol zdravja! Če pa se boš tistim, ki te sekirajo samo nasmejal jim pobereš pol zdravja, ker se bodo oni sekirali, ti pa boš imel celo zdravje in živel brez skrbi do konca srečno življenje. Konec pravljice.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni