|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 548 Aktiv.: 2.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mučim se z PIC, pa dobim tole sporočilo. Včasih je delovalo.
LP
Matjaz
| Opis: |
|
 Download |
| Ime datoteke: |
napaka.doc |
| Velikost datoteke: |
1.04 MB |
| Downloadano: |
27 krat |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogdanho Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 11:40 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 10:33 pm Naslov sporočila: IC prog |
|
|
Pozdravljeni
Tudi sam sem izdelal JDM programator podoben Frenkijevemu, pa mi zadeva ne deluje.
Prosil bi če lahko kdo napiše katera verzija ic proga deluje na Windows xp in kako je potrebno program nastaviti za delovanje,
Na spletu sem našel nastavitve ic prog ampak vsi poizkusi pečenja s temi nastavitvami so bili neuspešni. Poizkušal sem z čipom PIC16f48.
Lp
_________________ Bogdan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam že več let uporabljam JDM programator z programom WINpic800. Potem sem pa enkrat naredil update na novejšo verzijo in potem se je pa ustavilo. Tako, da je priporočljivo uporabljati štarejšo verzijo programa, to je 3.61.
Programator je pa link
http://lea.hamradio.si/~s53mv/equipment/picprog.html
uporabljam verzijo na levi strani.
LP
Matjaz
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bora Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.70 Kraj: Maribor (Hotinja vas)
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa se zgodi ?
Ali imaš samo en čip ?
Malenkost bolj opiši težavo .
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dogajalo se je, da program sploh ni našel programatorja in , da se je programiranje ustavilo na prvi tretjini.
Na tiskanini je podnožje 28 pin, za ostalo imam kar žiče in jih nataknem na pine pica.
Mogoče bom kdaj tudi naredil posebno tiskanino z več podnožji.
Do sedaj se je tako programiranje najbolj obneslo. Veliko boljše kot razni ICD2 in podobno.
LP
Matjaz
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 17.60
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
| matjay je napisal/a: |
| Veliko boljše kot razni ICD2 in podobno. |
???
Pri meni je ravno druga zgodba... z JDM sem imel samo težave. Ko mi je enkrat končno ratalo sprogramirat 16F876 za serijski ICD2, sem JDM programator zabrisal v kot in se ga več nisem niti dotaknil.
Serijski ICD2 je tudi šel "nekam", ko sem z njim sprogramiral oba čipa za usb verzijo ICD2
V glavnem... JDM nima za burek proti ICD2.
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bora Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.70 Kraj: Maribor (Hotinja vas)
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej,
da izključiš možnost slabih stikov in podobnih napak, bi bilo smiselno narediti podnožje vsaj za čip, ki ga boš podrobneje spoznal.
Glede na to, da si povedal, da si s tem programatorjem že programiral sumim, da ti težave povzročajo "žičke na pinih".
Sam sem z JDM-jem zadovoljen, težava pa je da novejši računalniki premorejo (po večini) le USB.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.15
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
| gumby je napisal/a: |
| V glavnem... JDM nima za burek proti ICD2. |
Isto lahko potrdim jaz. Najprej sem imel JDM za 16-ke, potem sem začel z izdelavo ICD2 USB klona in ugotovil, da JDM ne podpira programiranja 18-ke iz ICD2 USB. Zato sem naredil še ICD2 RS232 verzijo, s katero sem lahko sprogramiral to 18-ko. Zdaj uporabljam izključno ICD2 USB. JDM niti ne vem kje je, ICD2 RS232 pa je za rezervo založen v eni škatli.
_________________ LP, Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogdanho Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 11:40 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 22, 2011 2:43 pm Naslov sporočila: Pozdravljeni |
|
|
Končno mi je uspelo sprogramirat čip z JDM programatorjem. Krivi so bili driver-ji za xp, ki sem jih našel na spletu in jih končno zamenjal z driver-ji iz mikročipove spletne strani.
Lp
_________________ Bogdan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni