www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

centralno daljinsko zaklepanje za golfa 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peromaki
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 04 Jul 2011 18:52
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 6:55 pm    Naslov sporočila:  centralno daljinsko zaklepanje za golfa 4 Odgovori s citatom

Lep pozdrav.
Danes sem po pošti dobil modul za daljinsko odklepanje/zaklepanje.
Avto je golf 4 letnik 2001, brez električnega pomika stekel. Zanima pa me sledeče. Kje pri tem avtomobilu se ta zadeva priklopi. Rabil bi točen opis...Če bi se dalo še sliko.
Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super,

kateri modul pa je?

Glede na to, da nimaš elektro-stekel - centralno zaklepanje imaš?

Če je vgrajeno, se ponavadi kar na motorček priklopi (od voznikovih vrat) + ali - signal od modula (odvisno kakšno proženje imaš), za ostalo poskrbi notranja elektronika od avtomobila.

Če pa centralnega zaklepanja ni, pa moraš vse namontirat.

Prodajalec modula bi lahko vsaj objavil/poslal priklopni načrt/shemo.

LP

peromaki
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 04 Jul 2011 18:52
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam vgrajeno centralno zaklepanje že od prej.
In navodila so kako se priklopi. Jaz bi pa sedaj rad vedel KJE se to priklopi.
Točno mesto v avtomobilu bi rabil da nebom pol armature stran pošravfal Very Happy
hvala.
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peromaki je napisal/a:
imam vgrajeno centralno zaklepanje že od prej.
In navodila so kako se priklopi. Jaz bi pa sedaj rad vedel KJE se to priklopi.
Točno mesto v avtomobilu bi rabil da nebom pol armature stran pošravfal Very Happy
hvala.

Najboljše na levi strani, pod volanom levo. Plastiko odstraniš, odviješ vijake, poiščeš ustrezne vodnike, priklopiš na +12V (varovalko imaš verjetno kar na modulu ali na kablu), maso ter prožen signal na ustreznega od motorčka. Če je antena(zgleda kot navaden kabel) zvita skupaj jo odvil in lepo z vezicami pritrdi. pravtako moraš fiksirat modul. Sprobaj, sestavi nazaj in je to to. Nekateri moduli nimajo sprogramiranih daljincev. Navodila imaš zraven, torej veselo na delo.

LP

Rokic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Sep 2007 0:22
Aktiv.: 0.59
Kraj: Okolica Gorice

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, se bom še jaz oglasil s podobnim problemom, razen da prostor sem že dobil...

Nabavil sem daljinsko zaklepanje in ga hotel priklopit. Signal dobi, releje v modulu se sliši, zaklene/odklene pa ne. Naj omenim, da zaklepanje ne deluje preko motorčkov vrat ampak preko vakuumske pumpe, ki je v prtljažniku (Seat Ibiza letnik 99).
Mislil sem, da je problem v načinu priklopa (pozitivno in negativno proženje) od takrat pa tudi relejev nisem več slišal.

Torej, je sploh možen na kakšen način priklopit modul za daljinsko zaklepanje, glede na to, da deluje vse preko vakuumske pumpe?

LP, Rok
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je možno, večina centralnih zaklepanj ima to vezavo opisano v shemi.
Nazaj na vrh
Rokic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

shemo imam, vendar je ta zrisana samo za motorčke za centralno zaklepanje in ne za sistem z vakuumsko pumpo...
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na konektorju v modulu s kompresorjem/vakum pumpo poišči na kateri vodnik (žica) dobiš signal, ko s ključem odkleneš in na kateri vodnik dobiš signal, ko s ključem zakleneš avtomobil. Na omenjena dva vodnika priklopi izhode za odklep in zaklep iz daljinskega modula.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peromaki@
če imaš kompresorsko zaklepanje je verjetno modul v pritljažniku desno. Sicer se pa sliši, ko kompresorček zalavfa.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti kompresorski so zelo različni....
Nekateri imajo krmiljenje po eni žici + zaklepanje- odklepanje,ali pa dve žici in obakrat -
Nekje v garaži še imam katalog in bom jutri pogledal za tvoj avto barve žic....

A daljinska centrala ti deluje? priključi + in- 12V ter se mora slišat relejčke kako preklapljajo ko pritiskaš daljinec...

lp

lado
Nazaj na vrh
Rokic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

daljinsko zaklepanje (modul) je deloval, vendar po preklopu iz pozitivnega proženja v negativno (mislil sem da je prvo tukaj problem) zadeva ni delala več. Bom pa probal še enkrat - sem se s tem ubadal kak mesec nazaj, pa sem se komaj sedaj spomnil, da bi mi lahko tukaj pomagali Smile
@lado, če se boš spomnil, pa če ti kaj pomaga se gre za Seat Ibizo SE letnik 99 z 1,6 motorjem (75KM)

Hvala

P.S. no že, ko omenjam daljinsko centralno zaklepanje.
Naslednji pacient je VW Transporter (T4). Namreč odklenem ga brez problema z daljincem, vendar če odprem samo sovoznikova vrata se avto po "varnostnem" času spet zaklenejo (smo na ta način že zaklenili ključe vanj). Pri odpiranju voznikovih vrat vse deluje brez problema.
Problem je tudi, ker ga lahko zaklenem samo na voznikovih vratih in to s kombinacijo "obrni ključ in hkrati pritisni tipko za zaklepanje na daljincu". Drugače ne zaklene (oz. zaklene in spet odklene vsa vrata). Ima kdo kakšno idejo kje iskat sploh problem?
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal in za ibizo nimam, imam pa za toledo tam sta žici
Rdeča /modra odklepanje
rdeča /zelena zaklepanje
je pa pozitivno zaklepanje

Preveri na tvojem, ker ponavadi v hiši ne spreminjajo barv žic določenih sklopov...

lp

lado
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni