www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC Gamepad analogni vhodi delajo težave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xpolhecx
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Feb 2011 3:06
Aktiv.: 1.58

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja sem. Samo ko sem meru z inštrumentu sem meru na nogici od čipa pa do drugega elementa in je povsod prevajalo. Problem je bil, ker nisem mogu prid direktno do pada, ker ga je čip zakrival Smile In ko sem meru na nogi od čipa sem jo avtomatsko pritisnu k padu zato je piskalo. Ko pa sem dal inštrument stran, se je nogica spet odmaknala od pada. Vglavnem, zdaj dela BP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2012 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta je huda ja,
zato jaz to preverim tako da se cim bolj nezno dotaknem nogice na uCju Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2012 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj vem za drugič Wink
Nazaj na vrh
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne bom odpiral nove teme. Zanima me, kako se reče tem konektorjem na sliki oziroma če kdo ve kje jih poiskat na Farnellu?

conn.png
 Opis:
Konektor Ž
 Velikost datoteke:  718.09 KB
 Pogledana:  0 krat

conn.png

Nazaj na vrh
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še eno vprašanje povezano z vezjem. Naprava uporablja LCD, LED segmente, ledice itd... Težava nastane, ker včasih gorijo 3 ledice in nekaj segmentov, včasih pa vse in s tem se spreminja napetost na LCDju in pokvari kontrast (zatemnitev zaslona). Kaj bi bilo potrebno za nekakšno konstantno napetost.

Opazil sem tudi, da če imam napravo priklopljeno na svojem računalniku, je kontrast vredu. Pri kolegu je napetost na USBju nekoliko manjša in ima na LCDju temnejšo sliko, kar je moteče. Kakšna rešitev?

Mi lahko nekdo zaupa v čem je razlika med diodami 2v4, 5v1, 3v3, 1N4148 itd... Sem probal dat pred LCD diodo različnih vrednosti, pa je bila vedno ista napetost (skoraj no).
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razlika je v zenerjevi napetosti.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej zener dioda ni rešitev?
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je rešitev, vendar v pravilni vezavi. Kakšno porabo ima to tvoje vezje ? Oziroma na kakšni napetosti deluje ? Narediti bi moral stabilizator napetosti, najenostavneje res kar z zener diodo.
Kako si torej vezal zenerco ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preko USB ne moreš vleči neskončno toka. Sesedanje napetosti pomeni, da je port preobremenjen (ali je pa neka okvara na njem). Dodaten stabilizator tule ne bo nič pomagal, zener dioda pa še toliko ne.
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da sem omejen s tokom preko USBja. Saj ni problem v sesedanju, ali pač? Vezje napajam preko USBja, torej izmerjena voltaža 4.98V (v vezju pa je 4.75V). Za porabo pa ti žal ne morem rečt. Zener diodo sem dal pred VDD za napajanje LCDja, tako da imam na LCD napetost 4.12V. Ampak sej pravim, problem nastane ko izklopim LED segmente in ledice, se pozna na kontrastu od LCDja. Sem mislu, da če dam zenerco pred LCD, da bo potem konstantna napetost 4.12V (oziroma da ne bo presegla 4.12V).
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

4.12V? Malo si poglej cifre v tabeli...

lcd.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  61.45 KB
 Pogledana:  7 krat

lcd.png

xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale LCD mam Smile

http://www.display-elektronik.de/DEM128064BSYH-PY.pdf

V datasheetu piše da dela na 5V Very Happy Sam 13V za optimalni kontrast? uh

Power Supply Voltage = 5.0 Volt (typ.)
VLCD Adjustable For Best Contrast = 12.9 Volt (typ.)

Mene sam zanima, če je sploh mogoče met na nekem elementu napetost ki ni odvisna od drugih porabnikov. Al kak naj drugače vprašam? Nisem štromar zato se najbrž ne razumemo
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stran 8 poglej. Še vedno je 4,5-5,5V območje napajalne napetosti.
Za kontrast pa rabiš negativno napetost, kar ni nič nenavadnega.

xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj imam 4.79V brez zenerce. 4.12 je blo takrat ko sem dodal zenerco pred LCD.

3. in 18. pin sta za uravnavanje kontrasta. Tu vmes sem mel včasih trimer za nastavljat kontrast ampak želim imet fiksno vrednost brez trimerja
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj trimer, izmeri potrebno napetost in naredi tak fiksen vir.
Ali pa pusti trimer in ne kompliciraj tam, kjer ni treba Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni