www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led dnevne luči
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno da zaradi tega. Jaz sem jih dal zato da mi ni treba vsake pol leta menjati žarnice.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Koliko težav si dela folk s žarnicami ki jih sploh ne vidi med delovanjem, samo zato da so IN ker imajo ledice ...

Eni so pa preveč pametni....

Ledice sem začel uporabljati zato, da mi ni treba menjati na vsake toliko časa, in ker bolje svetijo od navadnih žarnic-brlivk!

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkone je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:
Koliko težav si dela folk s žarnicami ki jih sploh ne vidi med delovanjem, samo zato da so IN ker imajo ledice ...

Ledice sem začel uporabljati zato, da mi ni treba menjati na vsake toliko časa, in ker bolje svetijo od navadnih žarnic-brlivk!

a si pomeril, da ti bolje svetijo ?

Sam nisem zamenjal še nobene pozicijske žarnice do sedaj, pa so vse črne, ampak še vedno svetijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne posplošuj po svojem avtu. Če ti nimaš problemov to še ne pomeni da jih ostali nimajo. Točno veš da imajo eni avti težave z H4/H7, drugi ne, itd... pri enih je stalna težava crkovanje pozicijskih luči in tukaj je rešitev LEDice. Točno to sva govorila na tehničnem ko mi je povedal da sicer niso dovoljene, ampak ne komplicirajo ravno zaradi tega, ker to ni kritično, je pa vseeno bolje da so nelegalne svetleče notri kot legalne pregorene.
Nima veze ali svetijo bolje ali slabše - definitivno dobre LEDice svetijo bolje od pregorenih žarnic. Je pa res da te kitajske LEDice tudi crkujejo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je napisal @protoncek, vse naj bi bilo homologirano, vendar ne komplicirajo zaradi pozicijskih.

@Pyr0Beast: svoja razmišljanja lahko ohraniš zase. Če nimaš pametnega za povedat, ti tudi tega ni treba.
Če ne vidiš uporabne vrednosti LED diod, potem pa naj bo zato, da smo IN in imamo ledice, kajti samo zato jih proizvajalci avtomobilov vgrajujejo Brick wall.

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

>@Pyr0Beast: svoja razmišljanja lahko ohraniš zase. Če nimaš pametnega za povedat, ti tudi tega ni treba.
Če ne vidiš uporabne vrednosti LED diod, potem pa naj bo zato, da smo IN in imamo ledice, kajti samo zato jih proizvajalci avtomobilov vgrajujejo Brick wall.

Kaj pa jstt vem zakaj imate tak fetiš na ledice. Meni gre v nos zadeva izključno takrat ko moram take hece prenašati na cesti. Zaradi mene si lahko z njimi cele dneve svetite v glavo pa me ne bo motilo.

Lahko razmišljanja ohranim zase, lahko pa tudi ne. Ne zahtevam da jih bereš in se razburjaš v tri krasne.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Pyr0Beast: ti se malo umiri. Vprašal je za mnenje za pozicijske luči. In kaj si odgovoril? NIČ! Ni mi pa čisto jasno, kaj te motijo pozicijske luči oz. kaj jih moraš prenašati?
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
dkone je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:

a si pomeril, da ti bolje svetijo ?

Sam nisem zamenjal še nobene pozicijske žarnice do sedaj, pa so vse črne, ampak še vedno svetijo.

Zakaj bi meril? Kaj mi bodo številke, če že na uč bolje sveti in dalj časa zdržijo...ah ja pametni teoretiki!

Verjetno se ne voziš usak dan in delaš po cca 100km na dan, da ti nikol ne pregorijo.

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

>Zakaj bi meril?

Človeški čuti niso vedno verodostojni.

Zato.

Iz istega razloga imaš v trgovini tehtnico. To neki na uč pa na blef ni vredno pol piskra mrzle vode.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak si pa trd... Kot prvo, važno je kako vidiš in ne kako instrument pokaže. Ko. Se jaz peljem po cesti gledam s svojimi očmi, ne pa z instrumentom.
Kot drugo, praviš "kaj pa jst vem zakaj imate tak fetiš na ledice...". Ja, potem pa VPRAŠAJ, a ne? Ne pa da nekaj v tri krasne pišeš. Vprašati ni greh, veš.
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno je tvoj IQ previsok da bi ga izmeril z inštrumentom, tako na UČ bi rekel da ga imaš 300+. Inštrument pa bi pokazal ERROR.

Včasih so čustva bolj natančna od inštrumentov, kar je večkrat dokazano!

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A zdaj bomo pa še kaj sta natančnost in točnost ponovili? Mr. Green

On: nekateri avti imajo tako zanič žaromete (vibracije), da te konstantno pregorevanje žarnic hitro spravi na rob obupa. Sem imel enega, ki mu je žarnica pregorela mesečno in enega, za katerega sploh nisem vedel kako se menja žarnice, ker mi ni več let pregorela nobena.
Za pozicijske so LED dobra rešitev.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So v redu rešitev, če ne motijo drugih.

Če pa motijo, kar pa se zgodi še prevečkrat in ni pomembno ali gre za H4 ali pozicijske, pa bi marsikdo povsem upravičeno in z velikim veseljem razbil tisto plavoledo rasvetljavo z butico "svetilničarja", ki je to led / xenon s*anje namontiral v tisto kripo.

Enako tudi v primeru, če, baje odlična, led rasvetljava sveti samo v eno točko in potem "svetilničarjeva" kripa postane ponoči ali v megli nevidna.

Žal pa zakonodajalec ni sttrikten.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

da ne bo pomote---jaz osebno sem govoril o BELIH ledicah (tudi sam sovražim modre) ter o tistih LEDicah ki imajo navznoter konično zabrušeno glavico, da ne svetijo samo naprej ampak okoli sebe. Te ne motijo prav nič več od navadnih žarnic.
Glede xenon kitov je sam zakon že strikten, problem je ker ljudje za tehničnega to vzemejo ven, takoj zatem pa nazaj notri - torej so nestriktni policaji, ki ne kaznujejo takih junakov.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se še sam pridružim Smile

Niti ena LED žarnica v avtu ni dovoljena, razen s homologacijo, ki pa je ne boš dobil, saj še nisem videl, da bi kdo od teh Kitajčkov dajal TUV.

Se pravi, kdor noče težav (enkrat bo ziher naletel) ne dajat noter LED. V izogib težavam raje dajte noter toplo bele barve LED. Vsa ostala bela telesa so opazna in se ve kateri avti imajo kaj v originalu in kateri ne.

Tudi sam sem nekaj let prakticiral s temi belimi LED. Sedaj imam tam kjer mislim, da je smiselno (zaradi hitrega kvarjenja navadnih) toplo bele LED, da niso opazne. Če pa bo šel na tehničnem ali pa policaj, ki me ustavi pogledati žarnico, mi praktično lahko pobere tablice.

Ne si metati peska v oči in pobirati informacij od raznih malih "lobistov", ki forsirajo te bele LED, da so oh in ah boljše od navadnih. Velika večina jih pravtako odpove v nekaj mesecih, ker Kitajec za mali denar še ni naredil nič trajnega ali vsaj približek tistemu kar obljublja.

Velikokrat sem slišal izjave, da na tehničnih ali pa policija ali zakon celo priporoča dodatne dnevne luči po možnosti v beli LED obliki. Take kvasovke lahko govori samo nevednež in naivnež.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni