|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bravo avtomobilska industrija ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej22 Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 16:31 Prispevkov: 88 Aktiv.: 0.54 Kraj: blade
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Žarnice imajo svojo življensko dobo. Tistih 400, 500 ali 1000 ur.
Obe enaki imajo pri kraju rezerve še za kakšne par ur, ena malce več kot druga in rezultat je tak, da prvo crkne ena, nato pa še druga.
Tega se je moral tudi foter naučiti. |
Nobena posebna znanost, da menjaš obe naenkrat je malo brez zveze. Problem je poznan , tako kot povsod drugje je tudi tukaj razlog v deklarirani in dejanski kvaliteti izdelka. Proizvajalci pač delajo na meji vzdržnega , mi uporabniki se v sončnem vremenu vozimo z lučmi , ..skratka pretiravanje na vseh koncih ... rezultat najšibkejši člen popusti v tem primeru je to najbolj navadna žarnica . Vsa ostala razglabljanja ne bodo dala uporabnega rezultata, tako enostavno je to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni v tem 'najšibkejšem' členu problem.
Današnja proizvodnja je zelo 'ponovljiva'. Žarnice nimajo več toliko defektov da bi ena crknila takoj, druga pa dočakala nekaj 100 ur več. Skoraj vse dočakajo svojo načrtovano življensko dobo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70753.68
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
borisz je napisal/a: |
Npr. Osram ponuja 3 leta garancije.
|
Buče.
In pošta hoče 13,67 eur za paket do dunaja, kamor jo moraš poslati v originalni embalaži z originalnim računom. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Čudno, kaj imate s temi žarnicami.
Sam se sploh ne spomnim, kdaj sem jo nazadnje menjal, pa naredim 20000km na leto. Pomojem od kar imam avto (ene 50 000) sem pomojem 1x manjal žarnico.
Poznam pa eno, ki jih je v pol leta zamenjala tri.. noro.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Verjetno žarnice crkujejo zaradi vibracij, ki jih povzročajo vse trši amortizerji na novejših avtomobilih.
Včasih si "plaval" na cesti z mehkimi amortizerji pa ni bilo vzroka da bi predčasno odpovedovale
Višji kot je tlak v pnevmatikah bolj seka na karoserijo preko trdih amortizerjev in
je zaradi tega več okvar ležajev in vsega po vrsti.
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Mehaniki pravijo da je problem v segrevanju, ne v vibracijah. Poanta je v obliki žarometa - eni so narejeni tako da se žarnice lepo hladijo, drugi ne. To je tudi vzrok da ko crkuje, večinoma crkuje vsem, ki imajo določen tip avtomobila (ajd, večini). najhujđi sovražnik žarnice je (poleg prenapetosti seveda) ravno toplota.
No, drugo je spet če nek "šalabajzer" žarnico trinajstkrat prime za balon preden jo vstavi notri. Tako zamaščena tudi zelo hitro umre.
Menjati obe je sicer moje smiselno samo takrat ko moraš pol avta razdret da prideš do žarnice. Če pa je dela za minuto je to potrata (da ne rečemo onesnaževanje). Žarnice so res narejene za neko življenjsko dobo, ampak lahko čisto lepo dočakajo dvakrat toliko. Je pa spet odvisno od tipa - tistim "navitim" z urami delovanja pada tudi svetilnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je res kaj na teh vibracijah. Moj je na fedrih, zarnice pa res ne crkavajo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
V čem je razlika med H4 in H7, da H7 crkujejo H4 pa ne?
Ali je to zopet odvisno od znamke vozila, kajti na Hondi imam H4 in je bila do sedaj, od l.1998, zamenjana samo ena žarnica, na C3, ki ga uporablja mularija pa praktično vsako leto?
Kar se menjave H7 tiče, se strinjam, da je smiselno menjavati obe, kajti, ko zamenjaš samo eno, bo druga odsvetila kmalu za prvo (v roku meseca) in če že menjavaš.......... _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni nujno. Meni je druga svetila še več kot eno leto po menjavi prve.
Po moje ni toliko poanta v H4 ali 7, ampak kot sem rekel, različen žaromet, različno hlajenje. Jaz imam v meganu H1 in H7 pa mi ne crkujejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Ni nujno. Meni je druga svetila še več kot eno leto po menjavi prve.
Po moje ni toliko poanta v H4 ali 7, ampak kot sem rekel, različen žaromet, različno hlajenje. Jaz imam v meganu H1 in H7 pa mi ne crkujejo. |
Uf ko sem začel tole temo si niti v sanjah nisem mislil da bo dosegla toliko sporočil
Vseeno rešitev sem že navedel. Kupiš Osram žarnico v Osram trgovini, shraniš račun in žarnica bo delovalča mnogo dlje. Če pa umre predčasno jo neseš nazaj v trgovino kjer ti jo brez razlage ali utemeljevanja takoj zamenjajo.
In če žarnice menjavaš zelo pogosto garantiram, da se tudi pot v Ljubljano splača.
Verjetno pa se da tudi dogovoriti, da pošljejo po pošti.
Pa še ena zanimiva.
Pred mesecem dni sem v trgovini mojstrovalcev kupil dve 18W varčni žarnici.
Račun sem vzel in ga pustil v avtu na sedežu.
Isti večer zamenjam eno žarnico in nova ne deluje ??
Vzamem drugo in lepo deluje.
Naslednji dan grem z računom in nedelujočo novo žarnico v originalni embalaži nazaj v trgovino in na informacijah omenim naj mi jo zamenjajo.
Pa prodajalka pravi, da tega ne počnejo in če ne dela pač ne dela ??
In naj kupim še eno ?
Malo sem razmišljal potem pa sem rekel naj pokliče šefa. Najprej ni hotela potem pa ko sem omenil, da bo šla zadeva na tržno inšpekcijo pa na zavod za varstvo potrošnikov, ter še v kakšen časopis je šef le prišel.
Povedal je, da ni njihova stvar če žarnica ne deluje saj oni žarnice samo prodajajo.
Vseeno bodo v mojem primeru pokazali toliko dobre volje in mi nedelujočo žarnico brezplačno zamenjali.
???
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.70 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
clownfish je napisal/a: |
Vseeno bodo v mojem primeru pokazali toliko dobre volje in mi nedelujočo žarnico brezplačno zamenjali. |
Svetila ti v garancijski dobi zamenjajo le, če jih je vgradil pooblaščen servis...
Iz lastnih izkušenj
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Avtoelektrika |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 9 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni