|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.70 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
možno...
kako pa naj vedo, da sem jo pravilno namestil? Kaj pa, če sem parkrat udaril z svetilko ob karoserijo preden sem jo vstavil?
Dvorezen meč... Na žarnici se takšne poškodbe ne vidijo...
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
clownfish je napisal/a: |
Vseeno bodo v mojem primeru pokazali toliko dobre volje in mi nedelujočo žarnico brezplačno zamenjali. |
Svetila ti v garancijski dobi zamenjajo le, če jih je vgradil pooblaščen servis...
Iz lastnih izkušenj
LP |
Ne bo držalo. Nisi bil dovolj siten. Nikjer to ne piše. Brez skrbi, trgovci še PREDOBRO vedo, kaj je njihova dolžnost, samo idiote se delajo in tako prinašajo okrog nas. Treba je biti vztrajen, pa gre. Tisto "vam bomo šli na roko" niso čisto nič "šli na roko" ampak so videli da imaš pojma, kaj je tvoja pravica in so pač zamenjali, kakor so po zakonu dolžni.
Nečakinja je delala v BTC-ju v eni trgovini (ne bi imena) in so imeli STRIKTNA navodila da denarja NE vračajo, ampak naj stranka vzame kaj drugega. ČE je bil kdo siten, so morali poklicati šefinjo, ki je, GLEJ GA ZLOMKA!!! Denar lepo vrnila brez odvečnih besed (je "šla na roko")... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Protoncek: mislim, da to ni ravno isto, ali pa je...
Sam veš kako je - si lahko predstavljaš, če nekdo kupi element in ga zalota narobe - crkne !
Na zunaj se ne vidi da je element spustil dušo. Pacient ti prinese nazaj. Ti mu daš novega ali denar. Kdo bo kril napako ?
Prodajalka žarnic na črpalki ni pooblaščena niti izobražena da lahko take napake prepozna. Na servisu ti vsaj lahko rečejo - nekaj ste storili narobe in je svetilka umrla...
Če pa ti žarnico zamenjajo na servisu pa ti dajo garancijo kot servis, saj se je sam nisi dotikal...
Veš kaj mislim rečt?
Varstvo potrošnikov? Več me stane bencin do tja, ko žarnico kupim kot pa sama žarnica... Na koncu pa bi še moral kolobocijo vzganjat... ne hvala
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja, je fer ali pa ne...dejstvo je da je zakon napisan tako, da nenazadnje prodajalka niti ne rabi biti tako izobražena niti je ne sme zanimati. V 8 dneh lahko izdelek vrneš, če je navidezno nepoškodovan in v originalni embalaži. Kaj pa če si res že dobil zanič žarnico? Bodo rekli da si jo ti uničil inti naredili krivico? V tem je pač prvi potrošnik, šele drugi pa prodajalec. Itak ima tak dobiček da si to lahko privošči.
Itak se za poceni stvari ne splača kregat, res. Pač si izračunaš kaj te pride ceneje. hočem reči da prodajalci na vse možne načine poskušajo kupca "scat peljati". zato ni čudno da nekdo hoče novo žarnico, pa čeprav stane samo en evro...zaradi principa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
@protoncek: imaš prav. Vendar še mi zdaj nekaj ni jasno...
- če kupiš prenosni radio: ne dela, vrneš in je ok.
- če kupiš 555 IC, in ne dela. Ga lahko vrneš?
Bom drugače napisal. V roku 8 dni vgradim 555 čip v neko vezje in crkne. Ker je čip vidno ok, mi ga morajo zamenjat ali vrnit denar?
Ne modrujem, samo zanima me - da me ne boš narobe razumel
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težko, da boš lahko vrnil, lahko pa probaš ?
Radio je sicer celoten sistem, sam čip pa hmm ... ponavadi nimajo garancije ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
hja, jaz sem do sedaj enkrat vrnil v IC nedelujuč LM317 v TO3, enkrat pa tudi nek čip v HTE, tako da....ja, lahko. Vsaj iz mojih izkušenj. So zamenjali brez besed. V bistvu zakon v tem ne dela razlik. nima veze ali je 555 ali lamborghini diablo. (teoretski ) Načeloma bi lahko ob nakupu 100 uporov nesel enega, ki je zanič nazaj...ampak temu bi pa res že lahko rekli mazohizem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Težko, da boš lahko vrnil, lahko pa probaš ?
Radio je sicer celoten sistem, sam čip pa hmm ... ponavadi nimajo garancije ? |
Kaj če bi si ti enkrat prebral temo, ne pa da spet tumarije kvasiš! Debata ni glede garancije!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
hja, jaz sem do sedaj enkrat vrnil v IC nedelujuč LM317 v TO3, enkrat pa tudi nek čip v HTE, tako da....ja, lahko. Vsaj iz mojih izkušenj. So zamenjali brez besed. V bistvu zakon v tem ne dela razlik. nima veze ali je 555 ali lamborghini diablo. (teoretski ) Načeloma bi lahko ob nakupu 100 uporov nesel enega, ki je zanič nazaj...ampak temu bi pa res že lahko rekli mazohizem  |
mazohizem gor ali dol, princip je važen (če imaš čas)  _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej bi skoraj moralo veljati da je dobro kupovati tam, kjer večkrat zahajaš, ker tako lahko stvar neseš nazaj "spotoma"...
Ljudje sicer vse prevečkrat rečejo prav to: saj se ne splača nazaj nosit, je bilo prepoceni - bo ceneje če kupim drugo. In trgovci se še predobro zavedajo tega. Od tistih, ki pa ŽE pridejo nazaj, je spet najmanj polovica takih, ki bodo obupali po prvem odgovoru "žal, gospod (gospa), za to pa ni garancije" in odšli. Sicer brez skrbi, trgovci imajo bogato rezervo v marži, da si lahko privoščijo menjavo tudi v lastni režiji, čeprav v večini to krije uvoznik/proizvajalec (odvisno ako so zmenjeni). Samo poglejte "razprodaje": do 70% znižano...pa še vedno niso v minusu... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Avtoelektrika |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
|
Stran 10 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni