|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 2:13 pm Naslov sporočila: Zavajujoči poračuni elektrike |
|
|
Pozdravljeni,
po zadnji podražitvi elektrike pri Elektru Maribor sem se odločil za prehod k Gen-i.
Na koncu postopka sem od El. MB dobil v razmaku enega tedna dve položnici.
Prva za redno porabo v februarju, druga pa kot poračun.
Ker mi je poračun izgledal "sumljiv" sem se malce poigral s številkami in ugotovil, da so mi na poračunu obračunali dejansko razliko in DODALI še znesek iz redne položnice, ki pa še ni zapadel v plačilo....
Torej, kako hitro odkriti "napako": od zneska na položnici poračuna odštejete znesek,ki je napisan za Premalo zaračunano in če imate "srečo" dobite znesek iz predhodne redne položnice.
Sem jim 2x poslal mejl z zahtevo za pojasnilo a ni bilo odgovora.
Danes sem jih pa poklical in so povedali da je e-mail pravi vendar zaradi prezasedenosti še niso imeli časa pogledati mojega e-maila.
Je pa operater na telefonu povedal, da dejansko dolgujem samo še znesek, ki je zapisan pod Premalo zaračunano ne pa celega zneska s položnice za poračun...
Bye, bye El. MB
P.S.
poznam še nekoga z enakim "problemom" _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo imeli težavo s poračunom od elektro gorenjska, ki je trdilo, da smo jim dolžni nekaj več kot 7000€. Pogovarjati se niso hoteli, do nikogar se ne dalo priti, ker so bili vsi vedno odsotni. Ko smo se tam pojavili z odvetnikom, naenkrat niso bili več odsotni in hitro so ugotovili, da so pravzaprav oni nam dolžni nekaj 100€... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
webmartin, tudi elektro energija (Ljubljana) je naredila to dvakrat v treh mesecih. Sedaj smo na gen-i _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so zaradi lastne napake v knjiženju napačnega zneska v poračunu (za katerega smo ugotovili da ni pravilen) že odklopili elektriko za dva dni, dokler se ni situacija razčistila... Elektro Ljubljana.  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ja, očitno nisem edini in izgleda, da imajo velike "težave" s svojimi informacijskimi sistemi.....
Sicer so pa to itak državne firme in jim verjetno "dol visi " za uporabnike.... _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
kar se tiče zamenjave ponudnika npr. na gen-i se načeloma lahko tudi dogovoriš z obstoječim ponudnikom! Jaz sem se in sem imel takoj cca 35% nižje stroške!
Edino kar je se "vežeš" za določen obdobje! Mislim, da 5let...... _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
kar se tiče zamenjave ponudnika npr. na gen-i se načeloma lahko tudi dogovoriš z obstoječim ponudnikom! Jaz sem se in sem imel takoj cca 35% nižje stroške!
Edino kar je se "vežeš" za določen obdobje! Mislim, da 5let...... |
Skoraj ne morem verjeti !
Ali imaš za enako porabo 35% manjši račun ?
Kolikšno mesečno porabo imaš ?
Kateri je tvoj elektro ponudnik da je za toliko spustil ceno ?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
tonko je napisal/a: |
siljo je napisal/a: |
Edino kar je se "vežeš" za določen obdobje! Mislim, da 5let...... |
Skoraj ne morem verjeti !
Ali imaš za enako porabo 35% manjši račun ?
Kolikšno mesečno porabo imaš ?
Kateri je tvoj elektro ponudnik da je za toliko spustil ceno ?
Lp |
Elektro Ljbljana
prej sem imel od 160 do 165eur
sedaj med 100 in 110eur!
Sem pa pogodbo podpisal pred cca 3 leti! Imam s.p.!
Upam, da se da še vedno dogovoriti, ne vem zakaj se ne bi dalo! Namreč omenil sem, da grem k drugemu ponudniku in so mi dali še malo boljšo ponudbo!
V pogodbi je bila točno določena cena, mislim, da za vsa leta naprej!
Bi jo moral poiskati, da bi ti točno povedal! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali si mogoče spremenil iz industrijskega v gospodinjski odjem ?
Koliko KWh imaš mesečno porabo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
tonko je napisal/a: |
Ali si mogoče spremenil iz industrijskega v gospodinjski odjem ?
Koliko KWh imaš mesečno porabo ? |
imam samo ind. odjem (pač trgovina/servis), nimam tukaj gospodinjstva!
kWh bi moral pa poiskat račun! Nimam pojma koliko porabim..... bom poiskal račun! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem se lahko pojavi takrat, ko bodo "podražili" elektriko nazaj na redno ceno, ti pa ne boš mogel nič ker si vezan za 3 leta... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Problem se lahko pojavi takrat, ko bodo "podražili" elektriko nazaj na redno ceno, ti pa ne boš mogel nič ker si vezan za 3 leta... |
dokler je pogodba so točno navedene cene ... po izteku se pa naredi nova pogodba pri obstoječem ali pa novem ponudniku!
v januarju sem "precej več" porabil saj so bile temperature podnevi in ponoči -10stC do -20stC, jaz pa imam v trgovini nastavljeno vedno 21stC in ogrevanje z sevalnimi ploščami na elektriko!
cena položnice je bila 127eur poraba pa kot sem rekel višja kot običajno:
VT = 491kWh
NT = 282kWh _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni