www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zavajujoči poračuni elektrike

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 2:13 pm    Naslov sporočila:  Zavajujoči poračuni elektrike Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

po zadnji podražitvi elektrike pri Elektru Maribor sem se odločil za prehod k Gen-i.
Na koncu postopka sem od El. MB dobil v razmaku enega tedna dve položnici.
Prva za redno porabo v februarju, druga pa kot poračun.

Ker mi je poračun izgledal "sumljiv" sem se malce poigral s številkami in ugotovil, da so mi na poračunu obračunali dejansko razliko in DODALI še znesek iz redne položnice, ki pa še ni zapadel v plačilo....

Torej, kako hitro odkriti "napako": od zneska na položnici poračuna odštejete znesek,ki je napisan za Premalo zaračunano in če imate "srečo" dobite znesek iz predhodne redne položnice.

Sem jim 2x poslal mejl z zahtevo za pojasnilo a ni bilo odgovora.
Danes sem jih pa poklical in so povedali da je e-mail pravi vendar zaradi prezasedenosti še niso imeli časa pogledati mojega e-maila.
Je pa operater na telefonu povedal, da dejansko dolgujem samo še znesek, ki je zapisan pod Premalo zaračunano ne pa celega zneska s položnice za poračun...

Bye, bye El. MB

Evil or Very Mad

P.S.

poznam še nekoga z enakim "problemom"

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi smo imeli težavo s poračunom od elektro gorenjska, ki je trdilo, da smo jim dolžni nekaj več kot 7000€. Pogovarjati se niso hoteli, do nikogar se ne dalo priti, ker so bili vsi vedno odsotni. Ko smo se tam pojavili z odvetnikom, naenkrat niso bili več odsotni in hitro so ugotovili, da so pravzaprav oni nam dolžni nekaj 100€...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmartin, tudi elektro energija (Ljubljana) je naredila to dvakrat v treh mesecih. Sedaj smo na gen-i
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni so zaradi lastne napake v knjiženju napačnega zneska v poračunu (za katerega smo ugotovili da ni pravilen) že odklopili elektriko za dva dni, dokler se ni situacija razčistila... Elektro Ljubljana. Wink
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja, očitno nisem edini in izgleda, da imajo velike "težave" s svojimi informacijskimi sistemi.....
Sicer so pa to itak državne firme in jim verjetno "dol visi " za uporabnike....

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kar se tiče zamenjave ponudnika npr. na gen-i se načeloma lahko tudi dogovoriš z obstoječim ponudnikom! Jaz sem se in sem imel takoj cca 35% nižje stroške!
Edino kar je se "vežeš" za določen obdobje! Mislim, da 5let......

tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

siljo je napisal/a:
kar se tiče zamenjave ponudnika npr. na gen-i se načeloma lahko tudi dogovoriš z obstoječim ponudnikom! Jaz sem se in sem imel takoj cca 35% nižje stroške!

Skoraj ne morem verjeti !
Ali imaš za enako porabo 35% manjši račun ?
Kolikšno mesečno porabo imaš ?
Kateri je tvoj elektro ponudnik da je za toliko spustil ceno ?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tonko je napisal/a:
siljo je napisal/a:

Skoraj ne morem verjeti !
Ali imaš za enako porabo 35% manjši račun ?
Kolikšno mesečno porabo imaš ?
Kateri je tvoj elektro ponudnik da je za toliko spustil ceno ?

Lp

Elektro Ljbljana
prej sem imel od 160 do 165eur
sedaj med 100 in 110eur!
Sem pa pogodbo podpisal pred cca 3 leti! Imam s.p.!
Upam, da se da še vedno dogovoriti, ne vem zakaj se ne bi dalo! Smile Namreč omenil sem, da grem k drugemu ponudniku in so mi dali še malo boljšo ponudbo!
V pogodbi je bila točno določena cena, mislim, da za vsa leta naprej!
Bi jo moral poiskati, da bi ti točno povedal!

tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si mogoče spremenil iz industrijskega v gospodinjski odjem ?
Koliko KWh imaš mesečno porabo ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tonko je napisal/a:
Ali si mogoče spremenil iz industrijskega v gospodinjski odjem ?
Koliko KWh imaš mesečno porabo ?

imam samo ind. odjem (pač trgovina/servis), nimam tukaj gospodinjstva!
kWh bi moral pa poiskat račun! Nimam pojma koliko porabim..... bom poiskal račun!

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem se lahko pojavi takrat, ko bodo "podražili" elektriko nazaj na redno ceno, ti pa ne boš mogel nič ker si vezan za 3 leta...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
siljo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Problem se lahko pojavi takrat, ko bodo "podražili" elektriko nazaj na redno ceno, ti pa ne boš mogel nič ker si vezan za 3 leta...

dokler je pogodba so točno navedene cene ... po izteku se pa naredi nova pogodba pri obstoječem ali pa novem ponudniku!

v januarju sem "precej več" porabil saj so bile temperature podnevi in ponoči -10stC do -20stC, jaz pa imam v trgovini nastavljeno vedno 21stC in ogrevanje z sevalnimi ploščami na elektriko!

cena položnice je bila 127eur poraba pa kot sem rekel višja kot običajno:
VT = 491kWh
NT = 282kWh

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni