|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
laura je napisal/a: |
Hi! silvo22, a ti imaš kakšen doktorat iz fizike?Pri matejcek81 pa mi je všeč da ima voljo nekaj naredit.To me spominja name ko sem bil še mlajši  |
Zakaj bi rabil doktorat iz fizike za prebrat prvo!! stran ki ti jo gogle servira? _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
laura je napisal/a: |
Hi! silvo22, a ti imaš kakšen doktorat iz fizike?Pri matejcek81 pa mi je všeč da ima voljo nekaj naredit.To me spominja name ko sem bil še mlajši  |
Hmmm, če berem tvoje in njegove prispevke in jih primerjam, bi rekel da ja. Celo ne samo doktorat iz fizike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
vpraši mogoče kaj dobiš
http://www.nanotesla.si/ _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
Opilke bom poizkušal dobit pri lokalnem strugarju |
?!?
Ti to resno?
Daj raje poenostavi, tisti tvoj frfulator naj se vrti v zaprti posodi v kateri je zrak. Ko hočeš, da zadeva začne zavirati, pa posodo zaliješ z vodo, ki je približno 700x bolj gosta od zraka. Nato pa je samo od ventilov in zaloge vode odvisno kako hitro reagiranje želiš.
Bo več uporabnosti kot tvoji opilki, s katerimi boš izdelal samo večno zavrto zavoro. ki pa ni nič novega ampak zelo znana stvar v strojništvu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nima smisla.
Je sploh kateri od vas celo temo prebral? Ne ni! (razen redkih)
Začelo se je z idejo o uporabi "pametne tekočine" v zavori. Ker se mi ne da zezat od A do Ž za zavoro, je padla kasneje ideja o splošni uporabi in raziskovanju magnetnih tekočin.
Samo vprašal sem ! Vi pa ponujate alternative, takšne in drugačne. Hvala, vendar tega ne potrebujem in me niti ne zanimajo. Igral sem se z idejo, našel nekaj in sem vprašal na forumu, če se je kdo s tem kaj hecal. In se ni, očitno. Edino en post je bil v pomoč, katerega avtor se ne oglaša več(izračun magneta).
No in odgovor:
Zakaj opilki (klasični): Za test !
Take stvar je za dušo, hobi ali za "gušt".
Na razpolago imam kar nekaj pnevmatskih cilindor, pa če jih razsujem je moja stvar!
Žalostno je, da nekateri samo podj*******, bilo kaj človek napiše na forumu.
Drugi kopirajo tekste raziskovalnih nalog (da bi izpadli nevem kaj - mogoče doktorji fizike). Kot vir pa navedejo "gogle".
Samo toliko: "gogle" ni vir ampak orodje. Vir sem navedel jaz!(kopiraj-prilepi je za .... )
Dajte se zresnit fantje. Lahko bi vsaj malo sodelovali ne pa, da pametujete brez veze.
In kaj če nebo delalo? Bom pač vstran vrgel 20€ in to je to. Kaj vas boli na tem? Namesto da pametujete, katero pivo je boljše pač pišite, kako bi lahko magnetno tekočino bolje izkoristil!
Poglejte si res butasta vprašanja na tem forumu pa tam pametujte!
Tako mimogrede: ogromno od vas se ubada tako ali drugače z računalništvom, strojništvom in seveda elektroniko... Kdo pa s Magnetnimi tekočinami? Očitno nobeden. Je res tako težko nekaj pametnega napisat kot pa linke lepit o alternativah?
Vsak, ki prebere temo (redki), bo prebral, da zavora ni bila mišljena končni produkt/ideja, ampak uporaba magnetne tekočine - malo za hec - malo za res.
Se je potrebno včlanit v društvo, da bo kakšen pameten prispevek padel?
LP
PS: Zgornje besedilo ni za vse - ampak za določene(mogoče bodo ugotovili, mogoče ne). Še vedno je debata odprta.
LP drugič _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je bil res naporen dan.
Jutri bom pregledal povezavo.. Izgleda zanimivo.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2012 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
Nima smisla.
Je sploh kateri od vas celo temo prebral? Ne ni! (razen redkih)
Začelo se je z idejo o uporabi "pametne tekočine" v zavori. Ker se mi ne da zezat od A do Ž za zavoro, je padla kasneje ideja o splošni uporabi in raziskovanju magnetnih tekočin.
Samo vprašal sem ! Vi pa ponujate alternative, takšne in drugačne. Hvala, vendar tega ne potrebujem in me niti ne zanimajo. Igral sem se z idejo, našel nekaj in sem vprašal na forumu, če se je kdo s tem kaj hecal. In se ni, očitno. Edino en post je bil v pomoč, katerega avtor se ne oglaša več(izračun magneta).
No in odgovor:
Zakaj opilki (klasični): Za test !
Take stvar je za dušo, hobi ali za "gušt".
Na razpolago imam kar nekaj pnevmatskih cilindor, pa če jih razsujem je moja stvar!
Žalostno je, da nekateri samo podj*******, bilo kaj človek napiše na forumu.
Drugi kopirajo tekste raziskovalnih nalog (da bi izpadli nevem kaj - mogoče doktorji fizike). Kot vir pa navedejo "gogle".
Samo toliko: "gogle" ni vir ampak orodje. Vir sem navedel jaz!(kopiraj-prilepi je za .... )
Dajte se zresnit fantje. Lahko bi vsaj malo sodelovali ne pa, da pametujete brez veze.
In kaj če nebo delalo? Bom pač vstran vrgel 20€ in to je to. Kaj vas boli na tem? Namesto da pametujete, katero pivo je boljše pač pišite, kako bi lahko magnetno tekočino bolje izkoristil!
Poglejte si res butasta vprašanja na tem forumu pa tam pametujte!
Tako mimogrede: ogromno od vas se ubada tako ali drugače z računalništvom, strojništvom in seveda elektroniko... Kdo pa s Magnetnimi tekočinami? Očitno nobeden. Je res tako težko nekaj pametnega napisat kot pa linke lepit o alternativah?
Vsak, ki prebere temo (redki), bo prebral, da zavora ni bila mišljena končni produkt/ideja, ampak uporaba magnetne tekočine - malo za hec - malo za res.
Se je potrebno včlanit v društvo, da bo kakšen pameten prispevek padel?
LP
PS: Zgornje besedilo ni za vse - ampak za določene(mogoče bodo ugotovili, mogoče ne). Še vedno je debata odprta.
LP drugič |
Kaj nej ti rečem..?? Vzemi brener in stopi kilo jekla v talino pa boš imel magnetno tekočino... _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2012 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
silvo22 ne obremenjuj se. Fant nima dovolj znanja (opilki v mehanizem!), še manj pa izkušenj in se je odločil, da se bo raje učil na svojih napakah in ne na tujih. Naj mu bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2012 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem prebral celotno temo od začetka do konca.
Po vsem napisanem s strani avtorja lahko le citiram:
"Wise men profit more from fools than fools from wise men; for the wise men shun the mistakes of fools, but fools do not imitate the successes of the wise." _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni ti pomoči.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Apr 10, 2012 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Samo takole-s55m-a se ne piše na tem forumu slovensko(ne vem že katero pravilo),ćeprav tudi jaz razumem angleško? _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni