www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kompresor iz hladilnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 19, 2011 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No dobro pa naj bodo ostružki ali pa ostanki vrtanja....saj vsi vemo zakaj gre...

Sem zadevo sedaj še bolje preizkusil in je sesanje zadovoljivo, čeprav mogoče gravitacijska filtracija ni ravno 100%. Če bo crknil pa pač bo.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Tom0
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 25 Apr 2012 0:06
Aktiv.: 0.01
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom kar v tej temi nadaljeval s svojim problemom.
Naj takoj povem, da sem glede elektrike praktično analfabet, tu in tam pa se kake stvari le lotim. Ravnokar recimo enega starega kompresorja (ne da se razbrati tipa in firme, sklepam da je Danfoss), ki pa ne dela - motor samo brni.

Da preidem k bistvu: sklepam, da je odpovedal rele. Preverjal sem ga na naslednji način:
damo je napisal/a:
Z ohmmetrom preveriš klikson (mora prevajati). Zagonski rele pa preveri takole: ohmmeter priključi na zgornji dve luknjici, kjer se priključi na kompresor. V "normalnem" položaju, torej tako kot je na kompresorju, ne sme bit stika. potem ga obrni na glavo, in stik mora biti.

Klikson prevaja, rele pa nima v nobenem položaju stika. Težava je v tem, da mi zaenkrat (iskal sem po MB) releja ne uspe najti, ker je prestar.

Prilagam njegovi sliki, zanima me pa naslednje:
- Morda kdo ve, če bi se ga kje vendarle dalo dobiti?
- V primeru, da ne dobim identičnega releja, kakšne so druge opcije? Morda kak drug rele, na katerega bi se nalotal konektor na sliki? Priklopni kontakti na kompresorju so namreč v obliki obrnjenega trikotnika, novejši releji pa menda imajo kontakte obrnjene drugače.
Morda zagon brez releja? Kontakt iz kliksona gre na spodnji kontakt na konektorju (faza), kaj pa priklopiti na ostala 2 zgoraj, katera sta zdaj izhajala iz releja? Najbrž nulo, ampak a kar direkt?
Hvala za pomoč!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 6:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če se splača,če je star.Najboljše je da je iz odpisanega hladilnika pobereš delujoč kompresor.Če si dobil samo kompresor pa ne veš ali je notri v redu.Lahko to preizskusi brez releja.Kako sem se že pozabil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni