www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

obnova akumulatorja vrtalnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pač tam ponavadi polnim, ker previdnost ni nikoli odveč. Zaradi mene pa lahko polniš kjerkoli, ampak jaz ne odgovarjam. Mr. Green
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.58

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem kupil novo na original servisu v Grosupljem. Cena je bila 30€. Sedaj jo polnim 12 ur.
No eden redkih primerov, ko je originalni rez. del najcenejši od vseh ostalih ponudnikov.

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 1:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Ni problem vzporedno polnit, samo paketa morata biti enaka. Skupaj daš samo izhodni konektor. Balancer pa priklopiš na enega izmed dveh. Ker tako ali tako so celice že vezane vzporedno in je na obeh balansernih konektrojih enaka napetost.

Popravek. Paketa ni nujno, da sta enaka (lahko je naprimer en 1Ah, drugi pa 3 Ah in ne bo težav (seveta pa morata imeti enako število celic)). Vsekakor pa je NUJNO, da sta povezana kabla za balansiranje oz. vsaka celica v paketu z drugo ustrezno celicov v vzporedno vezanem paketu. Sicer je enako, kot če balanserja sploh nimamo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok bom naredil tako, da bosta konektorja za balansiranje pri polnjenju povezana.

Vsakega paketa posebej pa nočem polniti, ker bom imel v prihodnosti narejeno tako, da nebo potrebno odpirati ohišja. In v tem primeru bi moral imeti na ohišju dva balansirna priključka, dva glavna in še stikalo, da prekinem vzporedno vezavo paketov.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

promehanik je napisal/a:
Danes sem kupil novo na original servisu v Grosupljem. Cena je bila 30€. Sedaj jo polnim 12 ur.
No eden redkih primerov, ko je originalni rez. del najcenejši od vseh ostalih ponudnikov.

lp, prom

To so ti dali majcen popust, kaj?
Drugače sem jaz par let nazaj tudi spraševal pri njih za rezervni accu, je bil ravno tako 35+DDV, ampak takrat so mi vsaj prijazno priznali da se ne splača ker je nova vrtalka z DVEMA accujema, setom svedrov, setom vijačnih nastavkov in svetilko prišla 50 evrov z davkom...
Tem poceni vrtalkam se ne splača menjati accuje. Če imaš dražje ( vsaj Makita), potem že.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si bom kar tole temo sposodil.

Dobil sem vrtalnik RYOBI CDA1802. Prejšnji lastnik ni ugotovil, da je celica v bateriji v okvari in je šel razstavljati vrtalnik. Seveda ga ni usposobil in sem ga dobil skorajda v kosih. Sestavil sem ga, da deluje na usmernik.
V glavnem, celica je SAMSUNG INR18650-13Q. Ostale celice so OK, le ena ima napetost nekaj mV.
Na ebayu sem našel podobne celice, vendar ne enakih. Bi bilo smiselno zamenjat vse celice z močnejšimi ali naj iščem obstoječo in zamenjam le to?
Ima kdo idejo, kje bi se lahko takšna dobila?

Hvala vnaprej.

LP

050520121312.jpg
 Opis:
celice
 Velikost datoteke:  400.35 KB
 Pogledana:  39 krat

050520121312.jpg

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule !
Menjaj vse celice.

matejcek81
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa je bilo hitro. Hvala.
Sem iskal pod samsung pa je bilo slabo z rezultati.
Glede na to, da so sedaj noter 1,5Ah, verjetno ni problem, če zamenjam s 3Ah. Ali se motim?

Darko, hvala ti za namig.

LP

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar menjaj z močnejšimi, če je dimenzija ok.
matejcek81
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2012 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoč.

Celice so prišle in so že zamenjane. Naročil sem 5Ah (prej so bile 1.3). Me res zanima, če bo baterijska držala toliko dlje.

Me pa je presenetil tale Ryobi. Ima avtomatsko menjavo višje in nižje hitrosti glede na navor. Seveda se da prestaviti tudi ročno.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni