|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pač tam ponavadi polnim, ker previdnost ni nikoli odveč. Zaradi mene pa lahko polniš kjerkoli, ampak jaz ne odgovarjam.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.58
|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2012 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem kupil novo na original servisu v Grosupljem. Cena je bila 30€. Sedaj jo polnim 12 ur.
No eden redkih primerov, ko je originalni rez. del najcenejši od vseh ostalih ponudnikov.
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 438 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2012 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Ni problem vzporedno polnit, samo paketa morata biti enaka. Skupaj daš samo izhodni konektor. Balancer pa priklopiš na enega izmed dveh. Ker tako ali tako so celice že vezane vzporedno in je na obeh balansernih konektrojih enaka napetost. |
Popravek. Paketa ni nujno, da sta enaka (lahko je naprimer en 1Ah, drugi pa 3 Ah in ne bo težav (seveta pa morata imeti enako število celic)). Vsekakor pa je NUJNO, da sta povezana kabla za balansiranje oz. vsaka celica v paketu z drugo ustrezno celicov v vzporedno vezanem paketu. Sicer je enako, kot če balanserja sploh nimamo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2012 7:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok bom naredil tako, da bosta konektorja za balansiranje pri polnjenju povezana.
Vsakega paketa posebej pa nočem polniti, ker bom imel v prihodnosti narejeno tako, da nebo potrebno odpirati ohišja. In v tem primeru bi moral imeti na ohišju dva balansirna priključka, dva glavna in še stikalo, da prekinem vzporedno vezavo paketov.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Apr 27, 2012 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
promehanik je napisal/a: |
Danes sem kupil novo na original servisu v Grosupljem. Cena je bila 30€. Sedaj jo polnim 12 ur.
No eden redkih primerov, ko je originalni rez. del najcenejši od vseh ostalih ponudnikov.
lp, prom |
To so ti dali majcen popust, kaj?
Drugače sem jaz par let nazaj tudi spraševal pri njih za rezervni accu, je bil ravno tako 35+DDV, ampak takrat so mi vsaj prijazno priznali da se ne splača ker je nova vrtalka z DVEMA accujema, setom svedrov, setom vijačnih nastavkov in svetilko prišla 50 evrov z davkom...
Tem poceni vrtalkam se ne splača menjati accuje. Če imaš dražje ( vsaj Makita), potem že.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.70 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si bom kar tole temo sposodil.
Dobil sem vrtalnik RYOBI CDA1802. Prejšnji lastnik ni ugotovil, da je celica v bateriji v okvari in je šel razstavljati vrtalnik. Seveda ga ni usposobil in sem ga dobil skorajda v kosih. Sestavil sem ga, da deluje na usmernik.
V glavnem, celica je SAMSUNG INR18650-13Q. Ostale celice so OK, le ena ima napetost nekaj mV.
Na ebayu sem našel podobne celice, vendar ne enakih. Bi bilo smiselno zamenjat vse celice z močnejšimi ali naj iščem obstoječo in zamenjam le to?
Ima kdo idejo, kje bi se lahko takšna dobila?
Hvala vnaprej.
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
400.35 KB |
Pogledana: |
39 krat |

|
_________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tule !
Menjaj vse celice.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa je bilo hitro. Hvala.
Sem iskal pod samsung pa je bilo slabo z rezultati.
Glede na to, da so sedaj noter 1,5Ah, verjetno ni problem, če zamenjam s 3Ah. Ali se motim?
Darko, hvala ti za namig.
LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2012 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar menjaj z močnejšimi, če je dimenzija ok.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2012 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč.
Celice so prišle in so že zamenjane. Naročil sem 5Ah (prej so bile 1.3). Me res zanima, če bo baterijska držala toliko dlje.
Me pa je presenetil tale Ryobi. Ima avtomatsko menjavo višje in nižje hitrosti glede na navor. Seveda se da prestaviti tudi ročno.
LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni