|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2012 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Takle regulator me je stal 20€ s vsemi tistimi bonbončki. Prej sem imel samo celico in aku, vezano na pašnega el. pastirja, kakšnih 7 let. V tem času sem bil ob 2 akuja, vsak po nn€. Enkrat mi je šla dioda, vezana v serijo polnjenja, drugič mi je crknila celica. Dokler stvar dela, se človek razvadi in ne hodi stanje preverjat vsak dan...pastir je obakrat spraznil aku do mrtvega.
Sedaj mi regulator pač ugasne pastirja in zaščiti akumulator, pa še "defekt" je hitro opazen (krava na sosedovi njivi ). Sam mislim, da je zaščita pred preizpraznjenjem nujno potrebna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2012 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
zokii19 je napisal/a: |
Montiral bi 80-100W panel. Cena je okrog 120$- 200$ na eBay-u. Za stabilizacijo bi bilo verjetno najbolje da bi dal kakšen 7812 in bi bilo dovolj. Akumolutor pa tudi imam doma, enega sicer starega od traktorja, vendar bi zadostoval za kakšne špice. Kako je pa z neobremenjenostjo panela? V primeru da sonce na polno sije, porabnika pa ni razen vzporedno vezan akomulator? |
Za tvoj primer bi bil dovolj nekej 30 Watni panel, 12V 40 Ah akumulator in regulator polnjenja-porabe. Včasih bi lahko prižgal kakšno lučko in včasih še kaj dodamo, zato bi bilo bolje imeti še močnejši akumulator. Če boš pa imel disko v vikendu pa ne vem .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zokii19 Neznanec

Pridružen-a: Pon 14 Maj 2012 20:17 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
"tiger" hvala za nasvet. Se tudi nagobam v tej smeri kot si jo opisal za cca. 30-40W
"poule" glede na tvoj opis imam namen kot naslednji izziv narediti še električni pastir z napajanjem na sončne celice. Zanima me, a si pastir kupil ali si ga naredil sam doma? jaz bi rabil načrt za samoizgradnjo vendar malo močnejšo izvedbo, da mi konji ne bodo okrog po vasi "letali" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Ravno za konje mora biti švohnejši, saj je konj bolj občutljiv (ima tudi krajšo dlako, prepoten) in ni potrebe po premočnem. Konja lahko kap. Imam kupljenega in "domačega". Projekt od Silvota, le da je predelan iz PIC na TYNY. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni