Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 9:25 pm Naslov sporočila: Radijska daljinska komanda |
|
|
Zanima me, če ve kdo, kje v sloveniji bi se dalo dobiti radijsko telekomando - oddajnik in sprejemnik -2 kanalni . Nekaj takšnega, kot za garažna vrata.
Sem vprašal v Conrad-LJ, pa da imajo samo oddajnike ( kao obesek) in še to po naročilu.
Rabim v službi. Montaža na viličarju. Krmilil naj bi valjčni transporter (pogon levo-desno). Centriranje paketa , ki pride po transporterju, za dvig z viličarjem.
Čim bolj enostavna stvar.
Če ima kdo mogoče tudi kakšen načrt za samogradnjo, ampak čimbolj enostavno.Po možnosti brez kakšnih mikrokontrolerjev, ker jih nimam s čim sprogramirat.
Lep pozdrav in vnaprej hvala za koristne napotke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj tukaj! Našel boš tudi oddajnike. Kaj pa varnost? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link !
Glede varnosti je že poskrbljeno na obstoječi liniji. Vezano bo kakor dve dodatni tipki, da ne bo treba viličaristu za vsako malenkost dol z viličarja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Viličarist torej ni v nevarnosti. Kaj pa jaz ki sem radoveden? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne razumem, kaj hočeš vprašati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo kdo v bližini kaj prijemal viličarist pa ga ne bo opazil in sprožil trak, ali pa celo sprožil iz drugega prostora. To sem mislil.
Obilo uspeha! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni panike. Okrog je vse prazno. Gre pa za premik 20-30cm. Rahlo centriranje zaradi različnih dolžin paketov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj imaš še eno takšno stvar, ki je zaneslivejša. Vellemanov kit ima superreakcijski sprejemnik, ki je precej občutljiv na motnje. Ta je boljši (pa še cenejši). Prečitaj si tisti *.pdf ki je poleg pripet. Jaz ti priporočam ta drugi komplet. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva stvar. Za manj denarja oddajnik in sprejemnik. Mislim, da bomo šli takoj v ponedeljek v nabavo.
Še enkrat najlepša hvala!
P.S.: Dobiš pa tukaj informacije prej kot na samem GOOGLU !!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno od vprašanja in načina kako vprašaš. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.16
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 11:02 pm Naslov sporočila: Re: Radijska daljinska komanda |
|
|
panasonic je napisal/a: |
Sem vprašal v Conrad-LJ, pa da imajo samo oddajnike ( kao obesek) in še to po naročilu.
|
Ne vem sicer, kdo ti je dal informacijo, da ponujajo samo oddajnike? To ne drži!
V ponudbi so kompleti (oddajnik-sprejemnik) od 1, 2, 3, 4 in 8 kanalov z različnimi nosilnimi frekvencami in dometi.
Večina oddajnikov je zaradi namena res minijaturnih - žepnih. Najdejo pa se tudi takšni za montažo na steno ali armaturo.
Če željenega ni na zalogi, je po naročilu dobavni rok 4 do 7 dni.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
To informacijo sem dobil po telefonu v petek okrog 18.00. Ne vem pa kdo je bil na drugi strani, ker se ni osebno predstavil.
Se mi zdi pa, da ni niti razumel kaj pravzaprav rabim ( ali ni bil dovolj strokovno v tem področju ali pa se mu ni dalo debatirat ).
Sem ga vprašal, da sem videl na njihovi spletni strani tisti daljinc v obliki obeska za ključe in da če se dobi tudi sprejemnik zanj, pa je rekel , da ni možno.
Kako boste s takšnimi prodajalci sploh kaj prodali ?
lp panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacijo. Zadevo bom naslednji teden preveril!
Mi lahko prosim zaupaš še tel. št. na katero si klical - lahko tudi na ZS.
Vsi prodajalci res niso tehnično podkovani v vseh smereh in ravno zato smo postavili forum na katerem odgovarjajo specializirani poznavalci določenih področij.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadevo z napačnimi tel. informacijami sem sedaj preveril in prišel do sledečih ugotovitev:
@panasonic, klical si v trgovino BTC, ki je v lasti E-tradinga. Zakaj strankam posredujejo takšne (dez)informacije pa boš razumel iz spodnjega citiranega besedila, v katerem je obrazložitev razlike med "starim" in "novim" Conradom.
Citiram: |
Conrad BTC – E-trading je podjetje, ki lahko kljub novemu direktnemu predstavništvu Conrad Grosuplje, še naprej prodaja izdelke v svoji trgovini in je franšizer – direktno od podjetja Conrad Nemčija (zaradi zgodovine in dolgoletnega sodelovanja). Trgovina BTC se lahko odloči, da prodaja le lasten izbor izdelkov, vendar ne sme zavajati potrošnikov, da nekaj ni na voljo, če slučajno nimajo v svoji trgovini.
Conrad Electronic Grosuplje, pa je direktno Conrad predstavništvo in predstavlja celoten izbor izdelkov, ki so na voljo v Nemčiji. |
Samo toliko v vednost.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Tor Jun 13, 2006 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, če je prišlo do pomote z moje strani, ampak do danes sem vedel samo za en Conrad v sloveniji in če vpišeš v tel. imenik ime Conrad vrže ven naslove samo ene firme. Nisem pa zasledil še nobene vaše reklame do sedaj.
Navsezadnje sem pa že v prvem postu napisal
Citiram: |
Sem vprašal v Conrad-LJ, pa da imajo samo oddajnike ( kao obesek) in še to po naročilu. |
tako da nisem nikjer omenjal Grosuplje
A imate tudi kakšno trgovino ali je samo prodaja po pošti? Kaj pa cene so iste kakor njihove? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|