|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
poro Član

Pridružen-a: Sob 05 Mar 2011 17:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Jun 29, 2012 11:47 am Naslov sporočila: Obnova Inštalacije |
|
|
Pozdravljeni!
Postavil sem nove cevi novo omarico za eno hišo in sedaj me zanima kako naj porazdelim varovalke ter prostore.
Večinoma je to hiša ki ima v zgornjem štuku samo spalnice in me zanima če lahko dam vse zgornje luči na eno varovalko ter vtičnice na svojo?
Al kako se to najbolše prakticira ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Pet Jun 29, 2012 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ko crkne varovalka za luč je nekaterim menda prav prijetno, da nimaš nič svetlega v celem nadstropju, pa se moraš v temi pritipat do stopnic, po katerih se nato lahko kar skotališ, ko se pa kotaljenje neha, je pa prav luštno zvezdice gledat
P.S.: a to si se kar brez pomislekov odločil fušat popoldan brez znanja/prakse iz tega področja? Upam, da ne bo lastnik hiše kmalu v črni kroniki...
Nedolgo nazaj si zapisal "Ja no se na napakah učimo. ", a boš tole izjavo tudi tu potem tako uporabil? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Jun 29, 2012 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja kaj pa moraš znat za štromarja? Dovolj je, da barve prepoznaš in da znaš štet do tri. Saj so samo tri faze.
Danes se prakticirajo pametne hiše. To pa pomeni malo več kabla in varovalk.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pet Jun 29, 2012 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
@poro: če ravno nimaš elektrotehničnega priročnika pri roki, lahko pokukaš semkaj (spodaj na strani imaš tudi odstavek "Priporočeno število izvodov"). Ali pa poglej sem .
Morda pa ti bo bolj všeč tale ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poro Član

Pridružen-a: Sob 05 Mar 2011 17:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Jun 29, 2012 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
kot pravim je stara hiša prej je bila lih tako narejena vendar da je imela kable trdožične kar zabetonirane v steno sedaj so pa dali lepo cevi in je blo vse na en dva tri.
Zato me zanima če lahko dam recimo zgornji štuk na 4 varovalke in spodnji isto kajti se ne gre tukaj za nevem kakšen princip. posebej luči in vtičnice in to je to. drugega ne vidim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jun 29, 2012 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem pomagača, ki je rekel "kdor veliko dela, dela več napak, kar je nekako logično".
Dvakrat je zabrisal cel industrijski objekt ven zaradi kratkega stika med AC-DC linijo in je bilo dovolj, da je svoje napake šel delati drugam. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni