www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED zarnice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2012 1:44 pm    Naslov sporočila:  LED zarnice Odgovori s citatom

V Intersparu sem slučajno našel LED žarnice in sicer so 5W (E27, GU10) po pribl. 15 EUR, svetijo pa tako kot 70W klasične žarnice, tako da sem jih zdaj kupil še dodatne tri.

Še prejšnji teden sem na internetu iskal poceni LED žarnice, pa so bile najcenejše 5W po pribl. 32EUR, 10W pa po 52 EUR.

Ve kdo še za cenejše?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2012 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me koliko lux-ov dajo te 5W LED od sebe? Oz. po domače, je res ena 5W led primerljiva z 60W klasično žarnico?
Nazaj na vrh
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2012 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne morem izmeriti, ker nimam luxmetra, sem pa primerjal "svetlost" s 30W in 60W halogensko žarnico in 5W LED žarnica (iz Interspara!) da več svetlobe od 60W halogenke ali od 11W varčne žarnice. Razlika je samo, da LED žarnica daje bolj usmerjeno svetlobo pod kotom mislim da 60°, halogenka in varčna pa svetita na vse strani.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2012 7:41 pm    Naslov sporočila:  Re: LED zarnice Odgovori s citatom

M.Pecar je napisal/a:
...Ve kdo še za cenejše?

Jaz sem kupil take in sem z njimi izredno zadovoljen tako glede svetilnosti, kot kvalitete.

crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2012 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot je napisal Jaka tudi sam sem kupil kar nekaj 3W GU10 in G9 pa še nekaj 12V MR16 pa vse lepo svetijo pa čeprav so bile iz kitajske (DX) in nesramno poceni med 3 in 6 evri.

LP

Črto
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2012 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jih kupil pri nas, za celo stanovanje: http://www.internetnatrgovina.com/svetilka-vgradna-led-3x1w-krom-vidi-5515-cw-p-4737.html
LP
Božo
Nazaj na vrh
Elektronikus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Jan 2011 12:36
Aktiv.: 0.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 31, 2012 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnjič sem jih kupil v Lesnini in sicer 7W za nočne lučke v otroški sobi, pa moram reči da sem zadovoljen z njimi, so sicer bolj low cost varianta ampak vseen..
da otroku svetijo dokler ne zaspi so vredu

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni