|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jahtba Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 11:54 pm Naslov sporočila: zamenjal bi xenon žarnico na mercedesu |
|
|
Lahko zamenjavo opravim sam,ali je postopek zamenjave enak,kot pri ostalih žarnicah ? Čemu bi odklapljal akumolator (nekje sem to prebral)? Zamenjal bi obe,da bi enako svetile. Kaj svetujete ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna pa je to fora z akumulatorjem? Žarnica je žarnica, nič kaj posebnega menda. Razen, če ima mercedez elektronsko zavarovano, da lahko samo serviser zamenja. Mogoče mora zadevo resetirati preko računalnika
Tako so hoteli mene nasr...ti za resetiranje lučke za servis. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.14 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 6:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, je odklop akumulatorja zgolj varnostni ukrep pred nevarnostjo električnega udara, če bi zaradi kakršnihkoli razlogov prišlo do poskusa vklopa luči med zamenjavo. Napetosti vžiga pri ksenonskih lučeh tipa D2 so visoke - nekje do 20kV. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Kakšna pa je to fora z akumulatorjem? Žarnica je žarnica, nič kaj posebnega menda. Razen, če ima mercedez elektronsko zavarovano, da lahko samo serviser zamenja. Mogoče mora zadevo resetirati preko računalnika
Tako so hoteli mene nasr...ti za resetiranje lučke za servis. |
Računalinik pregoreno žarnico zazna in ti izpiše na displej. Ko žarnico zamenjaš ti na displeju napake ne izpisuje več. Ko boš pa delal diagnostiko boš na izpisu dobil tudi to žarnico. To sem videl prejšnji mesec. Lani me je prijateljica klicala, ko je bila na dopustu na hrvaškem da je izpisal na dislpej in žarnica ne sveti. Šla je en seris in so za 70 evrov dali drugo. Letos je bila pri meni in se potožila da ji gori lučka za olje. Šel sem pogledat in ni bila lučka za olje ampak rumena za napako na motorju. Rekel sem da je možno da je dobila slabšo kvaliteto goriva n Hrvaškem. Hotela je vseeno preverit na servisu. Avto so povezali na diagnostiko katera ima online povezavo z bazo v Nemčiji. Dobili izpis na katerem je bila zabeležena tudi lanska žarnica, potrdili so tudi moj sum. Njen komentar je bil da sem to že povedal brez teh računalnikov. Avto je MB CLS. Zaradi žarnice ti ne bo gorela rumena lučka, je pa zabeležena na seznamu napak, po resetu je ni več.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam starejši mb letnik 96,dosedaj sem menjal eno pozicijsko in pa žarnico od meglenke. V obeh primerih mi je računalnik javil lampe defekt,po zamenjavi z novo pa napake ni več javil. Tako da s te strani ne pričakujem (upam) težav. Glede akumolatorja pa možno,da gre za varnostni razlog,vendar ga ne bom odklopil,tudi med menjavo ne vklapljal luči. V glavnem razumem da je menjava možna,paziti bo verjetno treba,da se kabl dobro priklopi (zdaj še ne vem kako) na žarnico,da ne bi prišlo do preboja visoke napetosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Sep 19, 2012 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem na V50 že parkrat razkopal luči, zaradi čiščenja, ne zareadi menjave žarnice.
Balast z vžigalnikom je kompaktna zadeva, integrirana okoli naseda za žarnico, in se lepo sname dol. Žarnica pa ostane pritrjena v reflektor in se jo posebej ven sname. Narejeno je tako, da ni možnosti udara, saj ima balast zaščitno stikalo, ki ga izklopi, ko ni na žarnici.
Nikoli nisem odklapljal akumulatorja.
Kako pa je to pri Merđo vozilih, pa ne vem. Mogoče podobno. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Pet Sep 21, 2012 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj čez vikend se bom lotil zadeve po nasvetu. Hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
transalp je napisal/a: |
Kolikor vem, je odklop akumulatorja zgolj varnostni ukrep pred nevarnostjo električnega udara, če bi zaradi kakršnihkoli razlogov prišlo do poskusa vklopa luči med zamenjavo. Napetosti vžiga pri ksenonskih lučeh tipa D2 so visoke - nekje do 20kV. |
do 23 kV.
Drugace pa tudi ta udar ni tako hud - izgleda pa res spektakularno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni