|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 2:09 pm Naslov sporočila: Dolg sveder 1mm za čiščenje odspajkovalnih ročk |
|
|
Kolikšna je največja dolžina dobavljivega svedra 0,8mm in 1 mm. Kje se dobi?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ravno to tudi mene zanima, ga ravno iščem enega.
_________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po naročilu ti ga napravijo tudi 1m. Povprašaj v kakšni specializirani trgovini z orodjem.
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43 Prispevkov: 238 Aktiv.: 1.12 Kraj: Vir pri Domžalah
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
1m je super, se ti ni treba sklanjat.
_________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.27 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa še ene 30 komadov jih lahko nardiš iz metrskega kosa...
_________________ __________________
Never put off till tomorrow what you can do
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 5:12 pm Naslov sporočila: Re: Najdaljši sveder 1mm |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Kolikšna je največja dolžina dobavljivega svedra 0,8mm in 1 mm. Kje se dobi? |
Svedre se da tudi podaljšat-steblo ( okrogli del stebla) nekaj je treba ločit , dolžina špirale , dolžina okroglega dela= skupna dolžina. Torej................
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 11:19 pm Naslov sporočila: Re: Najdaljši sveder 1mm |
|
|
Kolikšna je največja dolžina dobavljivega svedra 0,8mm in 1 mm. Kje se dobi? |
Povej kakšen in kako debel material bi želel vrtati s tem svedrom.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
1mm sveder se ob večji dolžini že lahko pošteno zvija. Če naj bi bil sveder dolg samo zato, da nekje prideš zraven, ker je običajen sveder prekratek, se lahko uporabi kar ta običajni, ki se mu podaljša steblo, ki bo nekoliko debelejše...
Na tak način sem reševal težavo s prekratkimi svedri, naredil sem podaljšek. Če rabiš tako rešitev, samo sporoči, pa ti pripravim
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakršno vprašanje, taki odgovori
Zadevo rabim kot pripomoček za čiščenje Wellerjeve Monike. Tiste palčke, ki so kao original so dokaj drage, pa še nič prida. Včeraj sem poskusil z varilno žico, saj gre, a sveder s spiralo dobrih 5cm bi bil "the best".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Heh za podobno stvar rabim tudi jaz, sicer za JBC odspajkovalno konico. 4-5cm dolga spirala z vsaj 1-2cm steblom bi bilo super. Če ima kdo kontakt od kakšne firme, ki se z tem ukvarja se priporočam.
_________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakršno vprašanje, taki odgovori
Zadevo rabim kot pripomoček za čiščenje Wellerjeve Monike. Tiste palčke, ki so kao original so dokaj drage, pa še nič prida. Včeraj sem poskusil z varilno žico, saj gre, a sveder s spiralo dobrih 5cm bi bil "the best". |
He. he, he, enake probleme sem imel tudi sam, povrtaval sem luknjo z 1,5mm svedrom, ko je bila konica velikosti 3 ali 4, ampak to je lahko tudi škodljivo za konice, ker se lahko zgodi, da raniš oblogo...
Če je sveder prekratek, lahko povrtaš iz obeh strani, odstraniš steklen rezervoar odpadnega cina in povrtaš z zadnje strani.
Kako sedaj čistim luknjo? z navadno bakreno žico 0,6mm iz telefonskega kabla (parice). Luknja se zabaše običajno po končanem delu, zato žico porinem do konca in še več, ko odložim odspajkovalno ročko, ko jo spet rabim, žico poteknem ven in s tem je luknja očiščena. Vsekakor je lažje žico povleči, kot jo poriniti noter. Ko je spajkalna ročka dlje časa odložena, se ostanki fluksa utrdijo, zoglenijo in zabašejo luknjo. Tudi med delom je dobro očistiti luknjo, še preden se zabaše ali oslabi vlek.
Strinjam se, da je za čiščenje v sili sveder edini primeren, v sili lahko odviješ konico in cevko povrtaš iz obeh strani, ta pa ima premer vsaj 1,5mm, konica pa odvisno od velikosti.
Predlagam spremembo naslova teme: "Čiščenje luknje pri weller odspajkovalni ročki"
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta na sliki je verjetno HSSE ali z dodatkom Co in ni primeren za povrtavanje, ker je premalo prožen in se hitro odlomi. No, za obdelavo materialov na stabilnih strojih ni težav, ročno pa ne bo šlo, mora biti navaden HSS.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta sveder na sliki je zelo kvaliteten, pri ročnem delu z njim, je pa vsekakor potrebno izbrati pravilne rezalne parametre ( glede na vrsto materiala ) stabilnost pri ročnem vrtanju-povrtavanju, ( za svedre premera 1 mm ali tanše mora biti tudi primeren ročni vrtalnik ( teža velikost primeren za take svederčke , pa vzet si čas pri daljših izvrtinah - previdnost pri delu ,da ne pride do loma - tresljaji ?ko je rezalni rob načet so lahko težave, ker ne reže več tako dobro kot na začetku ga večja sila lahko kaj hitro polomi( ročno ostrenje tako majhnih svederčkov je že velika težava....)
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, sveder na sliki je kvaliteten. Zato nevem kako ga nabrusiti
Sem pa izvedel, da svedrov ni možno dobiti. Sosed, od prijatelja ( v Nemčiji )
že dve leti ni več v N.... ( Grk )
Lp,
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni