|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
scolaro Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:51 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vipava
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Predvsem za pogledat spomin napak v motornem računalniku. Občasno se mi prižge lučka od motorja in gori do ponovnega zagona.
L.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Joze2 Član

Pridružen-a: Čet 30 Jun 2011 15:54 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.15 Kraj: Nm
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Joze2 je napisal/a: |
Odvisno kakšne želje ima srce . |
Več od vse si redko zaželi  |
zanimivo v kaj si prepričan, samo tisti izraz "vse" ima pri naju zelo različen pomen . _________________ Lp, Jože. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Joze2 Član

|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
scolaro je napisal/a: |
Predvsem za pogledat spomin napak v motornem računalniku. Občasno se mi prižge lučka od motorja in gori do ponovnega zagona.
L.p. |
Potem je INPA čisto prava stvar. Je namensko za BMW, samo še dober OBD II vmesnik. Npr. od tega prodajalca ga pohvalijo, Do-it-auto.
Bi mogoče bilo potrebno kontaktirati proizvajalca, ki ga je navedel @ro-bi, za Tactrix Openport, če bi ustrezal tvojim željam, za tvoj avtomobil.
Univerzalne zadeve se običajno ne izkažejo prav dobro. Tiste, ki pa se, pa tudi cene nimajo ravno nizke.
Med delovanjem motorja se ti prižge kontrolka za motor? _________________ Lp, Jože. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo v kaj si prepričan, samo tisti izraz "vse" ima pri naju zelo različen pomen . |
Kaj bi si lahko oz. kaj bi si ti želel, da bi imel na dlani? _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Joze2 Član

|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo v kaj si prepričan, samo tisti izraz "vse" ima pri naju zelo različen pomen . |
Kaj bi si lahko oz. kaj bi si ti želel, da bi imel na dlani? |
Ah, ne postavljaj takšnih vprašanj. Moje želje izpolnjuje drugačen in obsežnejši software in hardware, kot je tale vmesnik in software, ki si ga navedel. Kolikor sem površno pregledal kaj ponuja, je to pač precej več od cenenih vmesnikov na trgu, sem pa premalo videl, da bi ti lahko naštel vse, česa nima. Tudi drugi proizvajalci, katerih izdelki imajo ceno x5 ali celo x 10, nimajo vsega na enem mestu. Sicer pa v polni konfiguraciji z licenco tudi ni več cenovno primerljiv. Mislim tudi, da je dostop do vseh teh podatkov in možnost njihove spremembe za navadnega uporabnika prej nevarna, kot pa koristna. Samo preizkušanje različnih nastavitev na motorju brez znanja o tem kakšni ti podatki morajo biti oziroma kakšni so lahko, je škodljivo za motor. Dokler se ostane samo pri gledanju, ni problema, ampak problem je radovednost, če je nekaj možno narediti zakaj pa nebi preizkusil? Niso vse nastavitve nevarne, veliko jih pa je. Če pa veš kako in kaj, potem pa ok.
Sem zašel na čisti offtopic, si me zavedel s takimi vprašanji. _________________ Lp, Jože. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spremenil sem od oka 20 map in se vozim tako že 15.000km.
Vse dela super, avto porabi manj, moči je krepko več.
Se pa strinjam, da če spreminjaš nekaj v tri dni, da uničiš motor. To lahko storiš že s spremembo ene same mape na nepravi način. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
recimo mapo za krmiljenje VGT  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš wastgate, potem vsaj pri mojem avtu ne moreš narediti kaj veliko škode, ker ti druge mape ščitijo pred večjim tlakom in bi imel fuel cute. Da dvigneš tlak, moraš spremeniti par map... _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri renaultu temu ni tako.
V mislih sem imel VGT (variable geometry turbo), wastegate turbine na te zadeve navadno niso tako zelo obcutljive (so prav tako, ampak niso tako strasno odzivne) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti o dizlu, jaz o bencinarju
p.s.
Bom odprl novo temo z naslovom Chip tuning, da nadaljujemo tam take debate, če bo zanimivo in ne smetino tukaj o vmesnikih _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri software pa se uporablja za Hondo? Konkretno Accord 2.2ctdi 05'. Tak za gledat, ne za spreminjanje kakšnih map. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pa strinjam, da če spreminjaš nekaj v tri dni, da uničiš motor. To lahko storiš že s spremembo ene same mape na nepravi način. |
tale mi je res huda uganka. Avto, ki da od sebe več in pokuri manj.. Kaj točno ti popraviš? Ker me res zanima.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko je napisal/a: |
Se pa strinjam, da če spreminjaš nekaj v tri dni, da uničiš motor. To lahko storiš že s spremembo ene same mape na nepravi način. |
tale mi je res huda uganka. Avto, ki da od sebe več in pokuri manj.. Kaj točno ti popraviš? Ker me res zanima.. |
Odgovor v temi Chip tuning, da ne smetimo _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko je napisal/a: |
Kaj tu ni jasno ?
S spremembo parametrov, da motor od sebe več moči. Še bolje, z manj gasa dobiš enak navor. Na ta način prihraniš pri gorivu, če enako "divjaš" kot poprej.
Nekaj pa le ne gre skupaj : "Zakaj že tovarna ne nastavi tega na tak način"? Odgovor je preprost. Življenjska doba motorja. Tovarniške nastavitve so take, da motor deluje v zelo varnem območju delovanja. Če smo malo hazarderja, potem si lahko privoščimo "več". _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni