|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Jun 29, 2010 6:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Oddajnik bi lahko imel optični senzor rdeče lise na koleščku starega mehanskega števca, ali pa poveznjen na utripalko (imp/kWh) elektronskega |
- s tem se ukvarja ELV za obe varianti, s koleščkom ali utripalko. Mogoče imajo rešitev tudi za tvoj problem. Drugače pa nabaviš en star, umerjen števec in ga vežeš za tem čudom tehnike brez impulznega izhoda, ki ga imaš sedaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezlj Član

Pridružen-a: Pon 10 Maj 2010 13:44 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma ne vem .. s temi škatlicami sem se tudi že sam nategnu (mogoče nisem prave kupu) .. Sam sem večino in zadosti glede varčevanja z energijo za mene laika našel na pozitivni energiji.. imajo tudi všečno aplikacijo za približen izračun lastne porabe.. mogoče ni tolko natančen, kot ti da uvida v to, kje bi še lahko prišparal.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.79 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 3:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Zdaj se res sprašujem če sem na forumu elektronikov,če sprašujete take neumnosti  _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.34 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole sem jest rešu takle problem , ko se ti zvečer ne ljubi ali pa pozabiš odklopit porabnike pri televizorju. Sem nabavu digitalno urico za v vtičnico in mi tako po 24 uri zvečer izklopi vse porabnike ob 7 zjutraj pa vklopi pa čeprav tudi urica nekaj pokuri v 24 urah se vseeno izplača. Doma imam dva TV-ja z ostalimi pripadajočimi napravami in se kar izplača. Pred tem sem nabavil še digitalni merilnik porabe za v vtičnico in vse po hiši pomeril, kateri so veliki požeruhi in videl da 18 let star hladilnik porablja okoli 180W nakar smo se odločili za zamenjavo. Kupili smo aparat z zamrzovalnikom in hladilnikom, vsak svoja vrata in ta sedaj porablja samo okrog 50W ogromna razlika. Mislim da se izplača pri nakupu odločiti za varčnejši aparat , ker ti vsak dan prihrani nekaj centov in na dolgi rok to nekaj pomeni.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
kangoo2 je napisal/a: |
da 18 let star hladilnik porablja okoli 180W nakar smo se odločili za zamenjavo. Kupili smo aparat z zamrzovalnikom in hladilnikom, vsak svoja vrata in ta sedaj porablja samo okrog 50W ogromna razlika
LP |
To si meril povsem narobe. Moral bi meriti porabljeno energijo ( Wh ) preko nekega časovnega obdobja ( npr. en teden )
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.34 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi da nisem veliko mimo udaru sam pomisli da po tolikih letih delovanja kompresorja ta ne vstvarja več takšnega pritiska plina in posledično dela dlje, plin je tudi drugačen oz unčikovitost pa še izolacija je tudi narejena po drugačni tehnologiji.Delno se strinjam z tabo ampak generalno pa se na koncu meseca siguno pozna pri stroških el. energije. Ja vem da bi moral izmeriti porabo el en. v 24 urah na obeh aparatih seveda v kw.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti si čisto skregan z enotami in definicijami...
Najverjetneje nova zadeva res pokuri manj od stare, vprašanje pa je koliko, pa v kolikem času se investicija spravi na pozitivno nulo. S tvojim pristopom je to enako gledanju v frnikulo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Jasno, da je 18 let mlajši hladilnik energetsko bolj varčen ( v primeru, da sta oba približno iste prostornine ) in da boš nekaj prihranil pri porabi. Samo ni pa ta prihranek v razmerju priključnih moči ( 50 proti 180W ). Tako da, če se meritev lotiš tako nenatančno, je potem skoraj vseeno, če nič ne meriš.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej22 Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 16:31 Prispevkov: 88 Aktiv.: 0.54 Kraj: blade
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot izgleda gre za paralelno vezavo C komponente v mrežo. Res je to osnova za kompenziranje jalove komponente, vendar to v primeru majhnih porabnikov nima pričakovanega učinka.
Vsekakor nateg ki da očitno korist samo tistemu ki to kupi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni