|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:04 am Naslov sporočila: Ima tole kako prihodnost ? |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=GPJao1xLe7w&feature=plcp
Najboljši pa je petelin, ki se sliši v ozadju. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja petelin je verjetno zaščitni znak.
Sliši se zanimivo. Edini problem, ki ga vidim je v tem, da je vsa elektronika v avtu nastavljena na napetost cca 11-12V. S tem mislim to, da pri tej napetosti detektira da je acu prazen. Pač lučke bi se prižigale.
Definiran je samodejni praznilni tok do 5mA. Hmmm pravkar opazil da sta 2 strani v "datasheetu" res skopi z podatki kaj se dogaja z parametri po nekem času in različnih temp..
http://home.comcast.net/~hlandis0/photos/ucap2600f.pdf
Cena 165 USD za 6 rabljenih kondenzatorjev tudi ni ravno cenejša od svinčenega akumulatorja.
Prihodnost zadeva verjetno ima, kot sem omenil me zkrbi kaj se dogaja ob visokih/nizkih temperaturah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da tu piše vse. Po moje nima prihodnosti, saj v avtobilu ne.
Citiram: |
The BCAP0010 works in tandem with batteries for applications that require both a
constant low power discharge for continual function and a pulse power for peak
loads. In these applications, the device relieves batteries of peak power functions
resulting in an extension of battery life and a reduction of overall battery size and
cost. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne morem se spomnit, kje sem zadnjič zasledil informacijo, da se takšni kondenzatorji že uporabljajo v določenih vozilih s 'start-stop' funkcijo. Ve kdo kaj več o tem? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že že, ma v kombinaciji z akumulatorjem. Kondezatorji pokrivajo porabo pogostih startov motorja.
NeoTO je napisal/a: |
Ne morem se spomnit, kje sem zadnjič zasledil informacijo, da se takšni kondenzatorji že uporabljajo v določenih vozilih s 'start-stop' funkcijo. Ve kdo kaj več o tem? |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni