www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Licitacije in forum
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja se strinjam pravila morajo biti... sam v nos mi gre ko sem naredil res veliko da bi ta vodila dobil od ogleda v živo do predračunov za nove palice v trgovini do priprav na obdelavo šasije katera stoji že 2 leti tam v kotu zaradi pomanjkanja financ,
potem pa to pravilo mesec nazaj uvedeno za katerega stavim obe roki ve le peščica na forumu... in jz sem pač samo prvi ki je po domače na***al

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je to pravilo na začetku tudi čudno zdelo, kasneje pa sem potuhtal, da niti ni tako slabo. Vsaka medalja ima dve plati oz. vsako vodilo ima dva konca..

Mogoče pa si jih razdelita, če jih je dovolj. In ponudniku vodil še en sixpack, ker je fajn poba Mr. Green

folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
folc je napisal/a:
.....
me pa resno zanima koliko članov se dejansko zaveda tega 2-min pravila .....

Jaz! Ali niso pravila zato da se jih držimo? In tukaj sem to izkoristil.

kolikor vidim sta tam oba dobila monitor ... tu pa močno dvomim da bova oba dobila vodila in vozičke

Folc
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Meni se je to pravilo na začetku tudi čudno zdelo, kasneje pa sem potuhtal, da niti ni tako slabo. Vsaka medalja ima dve plati oz. vsako vodilo ima dva konca..

Mogoče pa si jih razdelita, če jih je dovolj. In ponudniku vodil še en sixpack, ker je fajn poba Mr. Green

žal mi deljenje ne pride kaj preveč v poštev.. ker sva s Simonom kar precej časa porabila da sva vse premerila in premislila kako bi moj stroj z razpoložljivimi deli (vodila in vozički) porabila najbolj učinkovito in na koncu so samo 3-je vozički ostajali za prvo varianto ... a drugo pa eden

tir je pa cca 250€+ 1m

Folc
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folc je napisal/a:
žal mi deljenje ne pride kaj preveč v poštev.. ker sva s Simonom kar precej časa porabila da sva vse premerila in premislila kako bi moj stroj z razpoložljivimi deli (vodila in vozički) porabila najbolj učinkovito in na koncu so samo 3-je vozički ostajali za prvo varianto ... a drugo pa eden

tir je pa cca 250€+ 1m

Kaj hudiča si mu pa potem pustil, da daje to na licitacijo! Si mu moral dati dovolj pa konec. Sploh, ker si že bil pri njem.

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Konec licitacije mora bit določen, ker ne poteka v živo (ne moreš pričakovati, da bodo vsi interesenti 24/7 poleg računalnika). Če ob tem času ni novih ponudb, se konča.
Zakaj potem opažam, da so pravila nefer? Poskušal sem z licitacijo, ki je bila kot se je kasneje izkazalo precej pred rokom končana. Bom pa sam predmete dal samo za kakšno uro ali dve, da do bolj fer.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Preveč hude krvi se je pojavilo ob licitacijah.

Moj predlog: Če nekaj prodajaš, določi ceno, če podarjaš - podari!
Licitacije se ukinejo, vse ostalo je samo špetir.

Se strinjam
Tudi na e-bay-u jkupim samo če je cena- če mi je pa predrago -pa ne kupim....

Sem mislil da tega tukaj ne ....to je komerciala...in zaslužkarstvo...
Drugačne pa so licitacije v živo....to je nekaj povsem drugega

Torej sem za ukinitev licitacij...na forumu..
lp

lad
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Kaj hudiča si mu pa potem pustil, da daje to na licitacijo! Si mu moral dati dovolj pa konec. Sploh, ker si že bil pri njem.

da on to prodaja sem opazil šele na forumu....

pustila sva na licitaciji ravno iz principa poštenosti do ostalih ker tako jaz kot Simon nisva hotela kar vzeti iz licitacije da se nebi kdo tu na forumu vsajal in pritoževal ... zato sem pa tudi čakal do zadnje minute

Folc
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folc je napisal/a:
pustila sva na licitaciji ravno iz principa poštenosti do ostalih ker tako jaz kot Simon nisva hotela kar vzeti iz licitacije da se nebi kdo tu na forumu vsajal in pritoževal ... zato sem pa tudi čakal do zadnje minute

Potem pa moram reči, da si res osmoljenec in mi te je resnično žal.

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Poskušal sem z licitacijo, ki je bila kot se je kasneje izkazalo precej pred rokom končana.

Link?

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lado je napisal/a:
Sem mislil da tega tukaj ne ....to je komerciala...in zaslužkarstvo...
Drugačne pa so licitacije v živo....to je nekaj povsem drugega

Ah ne, licitacija je čisto v redu stvar. Pokaže namreč kolikšna je realna vrednost nekega predmeta. Primerna je sploh, če se prodajalcu ne da ali pa ne utegne poiskati reference.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70790.62

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umirite konje! O morebitnih spremembah, dopolnitvah pravil in podobnem se bomo pogovarjali potem, ko se bom(o) uspeli prekopat skozi vsa napisana "čreva" na to tematiko v tej in ostalih temah ki ste jih prijetno popackali.

Ob dejstvu, da komerciala, oglaševanje in podobno ni mainstream tega foruma Evil or Very Mad

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da se na forumu samo objavijo stvari, ki bi jih licitirali, potem pa licitacija v živo. Keširaj in nosi!

Tako bi ubili dve muhi na mah, bila bi fer licitacija, pa še srečali bi se.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Predlagam, da se na forumu samo objavijo stvari, ki bi jih licitirali, potem pa licitacija v živo. Keširaj in nosi!

Tako bi ubili dve muhi na mah, bila bi fer licitacija, pa še srečali bi se.

V živo lahko poteka na našem irc kanalu!?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni