|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Pet Jul 28, 2006 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja čisto možno. V bloku uporabljamo ničenje tako da... Važno je da se sedaj ve za te "motnje" in če naprava ne deluje o.k. jo prestavim pol metra stran  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Jul 28, 2006 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
bungee je napisal/a: |
Mogoče pa tvoja luč ni dobro ozemljena. Sam sem pred časom opazil, da zaradi načina delovanja fluorescentnih žarnic le-te tudi dosti "špricajo" okoli. Zato sem vedno kar dobro ozemljil ohišje/nosilec in posledica tega so bile dosti manjše motnje. Vseeno pa sam še vedno uporabljam pri delovnih površinah navadne žarnice, ker me zaradi fluo žarnic preveč pečejo oči. |
Hm, sem že v prejšnjem sporočilu napisal, da jaz motenj nimam, mogoče bo to zaradi tega, ker imam povezano vse po predpisih in dobro ozemljeno.
Glede pekočih oči, lahko je kriv stroboskopski efekt, lahko barva svetlobe, saj moraš izbrati prave žarnice, ki imajo pravo barvno temperaturo, ali kako se že temu reče, izraženo v K (kelvinih)
Kombinacija fluo razsvetljave z navadnimi žarnicami na žarilno nitko običajno zelo pomaga, tak sistem uporabljam sam, na stropu so fluorescentne žarnice, nad delovno mizo pa še dodatna luč z navadno žarnico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni