www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nasvet - ogrevanje manjšega stanovanja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2012 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Heh, pri nas ima vsak svoj dimnik, plačujemo letni pregled (ker ga je baje treba), uporabljati se jih pa ne sme ... Sad

Enako pri nas. Vsako stanovanje ima dimnik, ki je namenjen samo za "izdredne razmere" Eh?
Cel blok pa ima centralno kurjavo (ogrevanje+voda) na plin v kleti.

PRIMOŽ
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2012 14:48
Aktiv.: 0.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 3:07 pm    Naslov sporočila:  Menjava etažne plinske peči z elektriki / pametna odločitev? Odgovori s citatom

Serbus vsem !

V mesecu marcu bom prenavljal kopalnico, wc in zaradi starosti menjal tudi plinsko peč Ferolli, ki je stara 20 let. Ker je strošek menjave plinske peči kar velik razmišljam o električni peči EloBlock 6kw od Vaillanta.

Ker bom radiator iz kopalnice in wc-ja odstranil in ga zamenjal z talnim gretjem mi v stanovanju velikem 70m2 ostanejo samo še štirje srednje veliki radiatori / dva sta v dnevni sobi, po en pa v spalnici in otroški dobi.

Bojler za vodo bi bil nameščen posebaj v stanovanju je enofazni tok.

Iščem po internetu sprašujem po trgovinah, verjemite noben mi ne pove ali je to uredi zadeva. Kar se tiče varovalk so mi na elektru povedali da se lahko ,,povečajo,, ter s tem problem da bi jih ,,ven metalo,,.

Prosim za pomoč, oziroma če mi lahko nekdo povej ali je to o.k. ali pa se mi vseno splača odšteti več denarja in nabaviti novo plinsko peč.

Hvala in lep pozdrav !

spužva
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Jul 2007 10:03
Aktiv.: 0.25

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peč ti bo kurila 27A, bojler 2kW 9A------ to je že skupaj 36A.
Plus ostali porabniki.
Preveč za eno fazo..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kakšno električno pečico upoštevaš, pa sesalec se amperi še krepko povečajo. Vprašanje tule niso varovalke ampak napeljava torej uporabljen presek žic. Po stanovanjih ponavadi ne razmetavajo s preseki žic, prej obratno. Do peči bi rabil vodnike preseka vsaj 2,5mm2 (raje več), do stanovanja pa minimalno 6mm2. (V primeru polaganja v steno)

Če imaš kakšno steklokeramiko ali pa indukcijo pa verjetno še več.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne priporočam.
Raje daj malo več za plinsko peč, ki ti bo grela vodo in stanovanje, bo manjša in manj bo porabila.

Če se boš odločil za električno peč lahko za talno gretje uporabiš kar dovodne kable do peči, ker se bodo tudi ti lepo greli Twisted Evil Včasih smo takium pečem rekli "plavž" Razz

PRIMOŽ
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2012 14:48
Aktiv.: 0.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 8:57 pm    Naslov sporočila:  Plinske peči z zajemanjem notranjega zraka Odgovori s citatom

Vsem se zahvaljujem za mnenja
Če prav razumem vsi bi mi predlagali da ostanem na plinu.

Mi zna kdo povedati s kakšnim stroškom lahko računam (cene peči in montaža).
Peč ki jo imam sedaj ima odvod v skupni dimnik in zajema zrak iz prostora (Ferolli 20 let). Z njo grejem sanitarno vodo in služi kot centralna kurjava.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovore kakšno peč nabaviti in kakšne so cene.
Primož

Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj predračun imaš v priponki. Ker sem v zadnjem nadstropju sem šel na prisilni vlek in čez plato ter streho ven. Stara peč je imela zajem iz prostora ter speljano v dimnik v katerem naj bi bila inox cev. Ko sem odstranjeval inox cevi v dimniku ni, nič zatesnjeno, skratka plinska celica. Dimnikare veselo plačujemo in je vedno vse OK. Ne morem verjet.

LP
Božo

predračun.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  predračun.doc
 Velikost datoteke:  126.5 KB
 Downloadano:  40 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2012 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš le možnost, vzemi tako, ki ima cev-v-cevi in ventilator (prisilni vlek).
Sploh če imaš nova okna, ki tesnijo, potem ne smeš imeti take peči, ki zajema zrak v prostoru.
Lahko koristiš zračnik za vstop zraka in dimnik za izpuh - večina stolpnic in blokov bi morala imeti oboje v kopalnici dostopno.
Lahko pa prebiješ cev ven na eno od zunanjih sten.

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima kakšno poceni, prenosno grelno telo v obliki ploskve za en kvadratni meter(lahko tudi dva)na kateri lahko stojiš ter zdrži komot 100kg in kadar je nepotrebueš jo pospraviš(zviješ). Obstaja kaj takšnega? Zadevo bi rabil tako v delavnici kot pri pisalniški mizi, ker mi je pozimi precej mraz v noge(povdarek na stopala).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...grelna blazina za v posteljo?
npr. TOLE
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni slaba ideja. Oblekico daš na stran in zadevo daš na tla. To je sicer vredu zanima pa me ali hojo po tem preneslo obremenitev 100kg? Navsezadnje so vse povrsti predvidene za v posteljo. Nemara bi moral malenkost podložit z kakšno furnirno ploščo, da nebi direk po njej hodil. Hvala za precej dober predlog.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.79
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Grelni kabli za talno ogrevanje v tej površini?
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V grelnih blazinah so (vsaj včasih bile) cekas žice, ovite in "zapakirane" v plastično oblogo, po moje bi zdržala hojo. Je pa pametno spodaj imeti ravno podlago, ja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni