www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

(pol) pametna hiša - odprti projekt --nadaljevanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tehnicni
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Feb 2013 12:09
Aktiv.: 0.27
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh, moja leta radostnega ukvarjanja so mimo, imam 56 let in če že kdaj kaj sfušam, to naredim na ploščico z luknjicami, z uP se pa itak doma nisem nikoli ukvarjal, tako da vezij zase nisem sploh rabil, za druge so mi jih pa naredili profiji.
Glede magnetike obstajajo traflčki, ki prenesejo 3kV efektivne 50Hz ali 4kV strele, ta v konektorju pa dvomim da prenese 2kV strele in to je razlika. Poleg tega imam doma že 2 leti Eth ščiten tako, da sem vse 50R upore na vhodni strani prebrikal, namesto 1n 1kV kondija pa dam 60V varistor na ozemljitev, torej vseh 8 žic je speljano na varistor, 4 direkt, 4 preko trafojev. In je važno ali gre za pošten trafo z debelejšo žico in večjimi razdaljami, ali neko miniatguro v pločevinastem ohišju, v katerem je vse od magnetike do kondija.
Kako si ti predstavljaš, da ti recimo vsakih 5 let pokuri vse skup, prvič boš morda še dobil zamenjavo, nato bo pa konec, nikjer več nobenega PoKeya ali česa podobnega, kupiti 15 PoKeysov in upati, da bo zadosti za 15 let, lahko pa da bo konec po petih???

Itak sem pa že na ZigBeeju - idejno.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70716.48

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.97
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 15, 2013 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tehnicni je napisal/a:
Eh, moja leta radostnega ukvarjanja so mimo, imam 56 let in če že kdaj kaj sfušam, to naredim na ploščico z luknjicami, z uP se pa itak doma nisem nikoli ukvarjal, tako da vezij zase nisem sploh rabil, za druge so mi jih pa naredili profiji.

jaaaa.... še ena brez repa in glave. Imam 57 let in naredim tiskano vezje za šalo, pa še tebi lahko kakega. uC je problem le v toliko da mi zanje zmanjkuje časa, kar ni čudno, če se moram ukvarjati s pisanjem takihle odgovorov.
Razlika med mano in tabo je torej le v glavi in načinu razmišljanja.

Tehnicni je napisal/a:
Glede magnetike obstajajo traflčki, ki prenesejo 3kV efektivne 50Hz ali 4kV strele, ta v konektorju pa dvomim da prenese 2kV strele in to je razlika.

Glede na to da ti dvomiš kaj ta prenese, potem imam tudi jaz pravico dvomiti, da je to razlika. Za argumentiranje bo potrebno podati kaj več kot dvom.

Tehnicni je napisal/a:
Poleg tega imam doma že 2 leti Eth ščiten tako, da sem vse 50R upore na vhodni strani prebrikal, namesto 1n 1kV kondija pa dam 60V varistor na ozemljitev, torej vseh 8 žic je speljano na varistor, 4 direkt, 4 preko trafojev. In je važno ali gre za pošten trafo z debelejšo žico in večjimi razdaljami, ali neko miniatguro v pločevinastem ohišju, v katerem je vse od magnetike do kondija.

No tule je kar nekaj neumnosti. Pa ti sploh veš kako takale zadeva deluje? Si preko tako predelanega Eth poskšal kdaj poslati 100MB signal?
No jaz namesto poštenih in nepoštenih transformatorjev poznam take, ki delajo in take, ki pri 100MB nočejo.

Tehnicni je napisal/a:
Kako si ti predstavljaš, da ti recimo vsakih 5 let pokuri vse skup, prvič boš morda še dobil zamenjavo, nato bo pa konec, nikjer več nobenega PoKeya ali česa podobnega, kupiti 15 PoKeysov in upati, da bo zadosti za 15 let, lahko pa da bo konec po petih???.

Ti si pa res čudne vrste človek. Stvari delaš na ploščicah z luknjicami in misliš, da bodo vsi to počeli na tak način. V sodobnem svetu se stvari spreminjajo čez 5 let bo tvoj pokeys55 še vedno delal, a ti si boš raje omislil pokeys61, ki bo imel nekaj več funkcij, predvsem pa bodo nekatere nove točno to kar potrebuješ. Starega boš zavrgel, pa četudi bo še delal.
Časi, ko si posteljo kupil enkrat po poroki in si jo imel do smrti, so mimo. Danes ljudje sexajo vsak dan, ne le ko delajo otroke. In posteljo zamenjajo takoj, ko začne škripati.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70716.48

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 15, 2013 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tehnicni
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Feb 2013 12:09
Aktiv.: 0.27
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 15, 2013 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh VolkD, precej rešitev magnetike sem pomeril na preboj in vem kaj govorim, pri SMD kondiju 1n dolžine cca 6mm se najprej pojavi preboj preko telese, torej povrh kondija. V PoKeyu je pa na videz navaden 1206, torej vsaj enkrat krajši. Ne bom ga šel pa testirati, da vse skurim.

Glede "moje" rešitve zaščite Eth porta imam to na obeh koncih povezave in strimam DVB HD video in ni nobenih problemov, pa gre mislimda za UDP.
Lahko bi pa napisal, kako imaš ti to ščiteno, ne pa se samo k**čil.

Citiram:
Hm, za PoKeyse je znano, da bo vedno na voljo pin in programsko kompatibilna enaka ali boljša zamenjava Wink
Lepo, če bi bilo res, bi pa človek pričakoval, da bodo pri ploščici brez konektorjev vsaj luknje v rastru, da človek lahko nekaj sfuša na fušplatko, ne pa za vsako aplikacijo tiskanino delat. Itak v bistvu nimaš kaj priklopit direkt na PoKeysa. Glede kompatibilnosti pa že 55 in 56 nimata konektorjev na istem mestu, vsaj prečni 12 pinski je zamaknjen za cca pol modula, torej povsem brez potrebe - vsaj jaz je ne vidim. Zame je pinska kompatibilnost tudi geometrijska ker sem imel namen PoKeys natikati na osnovno kondicionersko ploščo - kako drugi to delate?
Skratka čez 5 let bo PoKeys61, jaz pa naj se grem je*at z Altium Designerjem (jeb*š tak sex), ker Protel pač ne bo več kompatibilen z ničemer, pa še tega se mi ni dalo naučiti, sem recimo raje naredil rekuperator in komplet prezračevanje za ene 100€ in to tudi z rekuperacijo vlage, da ne omenjam klimatizacije bajte z enim 170W razvlažilcem - in gospodje bodo spet bruhnili v smeh.

PS: Zakaj je človek takoj deležen napadov, pa samo pove kako razmišlja, kaj ga moti in kako ima kaj rešeno - 100 ljudi, 100 čudi. In na osnovi česa smatrate, da pojma nimam.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 Ur