www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako prižgati in ugasniti avto na en gumb?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam v daljincu kjuček, (daljinca je treba razdrt) ampak plastičen. Naj bi zadostoval za dvakrat odklenit vrata, potem se itak uniči. To je izhod v sili, daljinca potem prisloniš zraven tipke ter zaženeš avto. Da bi se vsemu temu izognil zamenjaš baterijo. Ko se sedeš v avto in te lučka opozarja da ni zaznal ključa je čas za zamenjavo baterije. Pri meni teče peto leto, menjal sem jo enkrat do sedaj, pred enim letom. Priporočajo menjavo baterije na dve leti. Ja, tudi jaz bi si želel to imeti tudi v bodoče.

Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:

Sicer pa - kupi megana ali laguno. S to funkcijo bos dobil se ogrooomno drugih tezav. Laughing

Imel Megana 8 let. Vžigal na pritisk gumba vedno brez težav. Renault ima tako narejeno. Če stisneš gumb brez bremze/sklopke daš kontakt. Če pa stisneš bremzo (ob predpostavki da je avto v leru) ali pa če imaš avto v prestavi in imaš stisnjeno sklopko ter stisneš gumb za vžig, le ta potem vžge avto. Verglat neha takoj, ko motor zalaufa.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, ja.. moj se vcasih odloci in sploh ne vzge. Laughing
Nazaj na vrh
dusanst
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Apr 2013 8:21
Aktiv.: 0.19
Kraj: Dolenjske toplice

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ne bi nič hvalil ne grajal (Saj jih ne delam jih samo vozim) imam pa že tretjega megana - na kartico - in do sedaj še z nobenim ni bilo nobenega problema
Je pa res da delam malo več kot 10.000 km letno

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm,... je kdo kdaj izračunal pri katerih kilometrih na leto se splača "kupiti" taksista namesto avtomobila ?
romch
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Sep 2010 13:36
Aktiv.: 0.04
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 18, 2013 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V določenih primerih taxi sploh ne bi bil slaba rešitev. Tudi cenovno Very Happy
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.99
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 18, 2013 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Veliko jih je napisalo, da ni vzroka, da bi opravičil montažo. Meni je "izdahnil" element za zaganjanje na ključavnici, tipka je bila v predalčku pri roki, in sedaj avto (kombi) vžigam na tipko že nekaj let. Je pa res, da tipke ne smeš pritiskati med vožnjo in tudi ne takrat, ko avto ni v prosti prestavi ali s stisnjeno sklopko. Ker vedno prej vključim možgane, kot avto, do danes v vseh letih nisem imel nobene težave.
Je pa res, da če...................in teh čejev si lahko človek postavi mali milijon.
Ni moj namen vzpodbujati takšna dejanja (original vžig je veliko boljši in varnejši). Hotel sem le opisati moj razlog za takšno početje.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni