|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AlesH Član

Pridružen-a: Pon 20 Mar 2006 21:20 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:56 pm Naslov sporočila: Diplomska naloga na temo LPC2138 |
|
|
Pripenjam diplomsko nalogo na temo LPC2138. Če koga zanima. Namenjena je predvsem začetnikom.
Bp Aleš
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
DiplomskaNaloga.pdf |
Velikost datoteke: |
1.95 MB |
Downloadano: |
435 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali mi lahko prosim razlozis (ali pa kdo drug) v cem je stos somentorja?
(ostalo pa se sledi, bom se malce prebral)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Ali mi lahko prosim razlozis (ali pa kdo drug) v cem je stos somentorja? |
Jaz sem tudi imel somentorja, ker je diploma zelo siroko zajemala dve podrocji. Ce bi z enega podrocja uporabil le osnovno metodologijo, ki jo dobis na dodiplomskem studiju, najbrz ne bi bilo potrebe po somentorju.
Prakticna korist od tega pa je, da sta dva clana komisije "tvoja"
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj se toliko sekirate za somentorja, važno je da se da iz nje kaj naučiti. Aleš dobro napisano, sicer nisem vsega prebral, bom pa. Hvala da si objavil.
Lp,
Slemi
_________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo uporabno , bo kar nekaj časa "najbolj brano čtivo"
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, to menda veste, da so diplome (in druge podobne naloge) javno objavljene ? Dobite jih lahko vsaj na papirju (v knjiznici), za precej (vecino ?) fakultet pa tudi v elektronski obliki (PDF).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel mentorja in somentorja, ki sta mi pomagala.... NIČ. Dobila sta pa plačano.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Bravo Ales, cestitam. Mislim da si prvi ki si diplomiral na SARMu.
Prosim javi se mi na mail, kje si/bos zaposlen.
LP Tomaz
_________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Slemi, kje pa vidis koga, ki se sekira? Pac nikoli nisem videl smisla takega pocteja, pa sem prosil za pojasnitev.
Warning! Offtopic between cuts.
---- cut here ---
Oz. ce bolje pomislim... pravzaprav mi gre na zivce, ko se kaksni ljudje pasejo na delu ostalih, se stulijo tam kjer ni potrebno, koristi pa nobene. Vecinoma so ti ljudje profesorji na faksu. Ampak to ni sekiranje, to je cudenje (jezno odkimavanje, prijemanje za glavo in spuscanje zvokov c c c).
---- cut here ---
Kar se pa diplomske naloge tice... skoda, da ni bolj podrobno predstavljen nek "konkreten" problem in resitev s sistemom predstavljenim v diplomski. Recimo, poglavje o krmiljenju motorja, bi si definitivno zasluzilo vec prostora.
Anyway, mislim, da si lahko veliko forumasev lahko precej pomaga s to diplomsko nalogo pri zacetkih s tem kontrolerjem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa kaj zgledajo boljši C prevajalniki? Imajo tudi kakšni izmed njih funkcije, ki ti omogočajo, da se znebiš dostopanja direktno do registrov?
Npr. pri CCS C compilerju za PICe zgleda inicializacija (ki jo zgenerira čarovnik) nekako takole:
Koda: |
setup_adc_ports(NO_ANALOGS|VSS_VDD);
setup_adc(ADC_OFF);
setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_2);
setup_timer_1(T1_DISABLED);
setup_comparator(NC_NC);
setup_vref(FALSE);
enable_interrupts(INT_EXT);
enable_interrupts(INT_TIMER0);
enable_interrupts(GLOBAL);
setup_oscillator(False);
|
Je kaj takega tudi pri ARMjih možno? Namreč ko želim kaj na hitro naredit, mi ni ravno do tega, da številke premetavam in iščem po datasheetu kateri bit kaj naredi.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AlesH Član

Pridružen-a: Pon 20 Mar 2006 21:20 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Somentor je moj bodoči mentor na podiplomskem študiju in se je tako nekako uštulu zraven. Zakaj mi ni bil mentor že pri diplomi? Dolga zgodba.
@NeoTO: Mislim, da takšne funkcije lahko napišeš neglede na to kateri prevajalnik uporabljaš. Boljši prevajalniki samo optimalneje prevedejo kodo.
Bp Aleš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
AlesH je napisal/a: |
@NeoTO: Mislim, da takšne funkcije lahko napišeš neglede na to kateri prevajalnik uporabljaš. Boljši prevajalniki samo optimalneje prevedejo kodo. |
Ok, obstaja potem IDE, ki bi že podpiral takšne funkcije? Ali si je pač treba enkrat vzet čas in napisat svoje funkcije?
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi IDE nima s tem nic - gre za knjiznice in ustrezne headerje Tvoj primer je sicer precej banalen; funkcijo, ki postavi en bit (ali pa doloceno stevilo bitov glede an vhodno masko) so pac preimenovali v N moznih variant, kjer je offset SFRja prednastavljen, da uporabniku ni potrebno prebirati datasheeta. Ce so pri tem zagresili napako (ne bi bilo prvic, da je kaksna malenkost narobe v kaksni knjiznici), je tako ne bi nikoli odkril, dokler ne bi sam naredil vsega iz nicle ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sre Sep 13, 2006 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Fantje, to menda veste, da so diplome (in druge podobne naloge) javno objavljene ? Dobite jih lahko vsaj na papirju (v knjiznici), za precej (vecino ?) fakultet pa tudi v elektronski obliki (PDF). |
To pa vemo:)
Bolj zoprno je, ker si na FE ne moreš izposoditi diplomske domov ampak jo lahko prebiraš le v čitalnici. V elektronski obliki pa je le nekaj primerov(če niso v zadnjih mesecih kaj spremenili).
Sicer pa imajo nekatere druge fakultete precej lepo zbirko diplomskih v elektronski obliki.
Pozna mogoče kdo kakšno stran, kjer so objavljene tuje diplomske naloge elektro stroke?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hudogriz Član

Pridružen-a: Čet 01 Jun 2006 19:08 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Čet Sep 14, 2006 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za čtivo
kajti prav redko se zgodi, da kdo objavi diplomsko delo (le proti plačilu ...)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni