|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JernejVirant Član

Pridružen-a: Sob 19 Maj 2012 14:38 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.19 Kraj: Golo
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 1:38 pm Naslov sporočila: Climatronic težava |
|
|
Lep pozdrav!
Jaz pa imam problem s klimo v avtu Seat Leon 1.9 tdi 2007 letnik. Sem drugi lastnik in klima nikoli ni delal tako kot bi morala. Tako sem se pred dvema tednoma odločil, da avto peljem mehaniku. Rekel mi je, da je zanič kompresor in tako mi ga je zamenjal. Sedaj klima deluje, ampak recimo samo zjutraj ko avto prizgem piha hladno. Ko pa se nekaj časa vozim v avtu postaja čedalje bolj vroče klima pa NE dela. Osebno mislim, da je verjetno napaka v kakšnem senzorju, saj kompresor deluje. Sedaj pa bi prosil še za kakšno vaše mnenje, če se je kdo ze kdaj spopadel s podobnim problemom. Klimo mi je pa popravljal Ksemar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer res mnenje ne škodi, ampak jaz bi ga najprej peljal nazaj in javil reklamacijo...lahko da je kaj "pozabil" zvezati... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugo vprašanje je kaj pravi diagnostika. Je plina dovolj - dovolj tlaka? Javi kakšne napake?
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 4:51 pm Naslov sporočila: Re: Climatronic težava |
|
|
JernejVirant je napisal/a: |
...
Osebno mislim, da je verjetno napaka v kakšnem senzorju, saj kompresor deluje. Sedaj pa bi prosil še za kakšno vaše mnenje, če se je kdo ze kdaj spopadel s podobnim problemom. Klimo mi je pa popravljal Ksemar. |
Imel sem isti problem na SEAT Toledu. Ko začne pihati toplo se ustavi in poglej če je sklopka na kompresorju pritegnjena oz. ali se vrti z jermenico. Pri meni je imel eden od senzorjev (njegov konektor) slab kontakt in je izključil sklopko.
PS.: predtem so mi na servisu hoteli menjati sklopko in kompresor, pa hvalabogu nisem pustil. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jenc0 Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.41 Kraj: Cerklje
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
imel sem nekakšen podoben problem z Seat Ibizo, samo da je meni na displeju na štartu utripalo.
Ali se veternica v maski motorja po času, kaj zavrti..ponavadi se sliši, no meni je prvo shodila veternica, kasneje pa sem zamenjal tudi tlačno stikalo, ki lahko vrača napačno vrednost plina. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilnev77 Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.61 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo različni tipi Climatronic računalnikov, enojni, dvopodročni,z vebastom,.....
Dostikrat so na climatronicu problem motorčki ki krmilijo položaje loput, motorček se že vrti a loputa prosto pleše po svoje - nima dobrega mehanskega spoja z motorčkom.
Lahko tudi če ima slučajno elektroventil za toplo vodo da se le ta ne zapira in ti antifriz stalno kroži po pečki. (problemi na Audiju)
Nekateri modeli imajo dodan tudi električni grelec zraka - podobno kot kalorifer in je ta prižgan.
Lahko pa je tudi kakšen slab spoj na kakšnem konektorju temperature in javlja napačno temperaturo (največkrat nižjo kot je v resnici - če je prekinjen potem je minus 40 stopinj celzija, za to se pa ne rabi prižigati kompresor) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Jun 13, 2013 6:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri starejših vag climatornikih se je dalo razbrati kodo napake, če si pritisnil določeno kombinacijo tipk na sami enoti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JernejVirant Član

|
Objavljeno: Tor Jun 18, 2013 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za vaše mnenje. Jutri gre avto nazaj na reklamacijo. Osebno imam obcutek, da se res nekaj dogaja s senzorjem ali pa s krmiljenjem. Bomo videli. Javim napako. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JernejVirant Član

|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
lep pozdrav se enkrat. Sedaj smo ugotovili, da naj bi bilo nekaj narobe s krmilno enoto za klimo. A kdo ve kje bi dobil kakšno rabljeno, ali pa ugodno novo. Serijska številka krmilne enote je : 1PO 907 044. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Doma poglej po avto.net med razbitinami, drugače pa jih imaš na ebay-u - klik.
Kot vidim na ebay-u je zadeva enaka v Leonu, Toledotu in Altei.
Pa še to, koda je 1P"nič" ... in ne 1PO, da boš lažje iskal ....
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj oče je imel podoben problem pri Audiu. Klima je pihala mrzlo samo pri notranjem kroženju zraka. V auto mode pa je šla v economic mode in pihala brez kompresorja (topel zrak).
Lokalni mehanik je samo preprogramiral krmilno enoto in sedaj deluje OK.
Mogoče ti bo kaj pomagalo. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JernejVirant Član

|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
najlepsa hvala obema. Bom poiskal po ebayu pa pogledal tudi za možnost reprogramiranja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni