www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Varnostno stikalo vgradne pečice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bieffe
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Aktiv.: 0.14
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 14, 2013 3:08 pm    Naslov sporočila:  Varnostno stikalo vgradne pečice Odgovori s citatom

Mi lahko kdo pove, kje se nahaja varnostno stikalo vgradne pečice Zanussi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 14, 2013 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če z tem misliš varnostno stikalo pred pregrevanjem je to sigurno montirano na eno od stranic oziroma na strop pečice.
Potrebno jo bo izvleči iz kuhinjskih elementov odstraniti pločevinasto zaščito in zadevo raziskati.
Kaj pa se je zgodilo ?
Nazaj na vrh
bieffe
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Aktiv.: 0.14
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 15, 2013 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odprl pečico, pripel sem slike elektronike in termostikala, pozabil pa sem poslikati še eno manjše vezje, na katerem je podoben rele kot so na sliki, glede na tovarniške podatke je to 230 V 16 AC rele, po moji kmečki logiki bi znal biti ta problematičen. Zložil ohišje skupaj, pečica deluje, vendar koliko časa? Mogoče je kdo že imel take težave.
Aja, kaj se je zgodilo. Pečica se naenkrat ni hotela več prižgati, delala je samo ura na zaslonu, tudi ob pritisku na gumbek za izbiro načina gretja, se ni slišalo značilnega "tik".

IMG_20130914_164826.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.56 MB
 Pogledana:  5 krat

IMG_20130914_164826.jpg

IMG_20130914_164847.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.55 MB
 Pogledana:  2 krat

IMG_20130914_164847.jpg

Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 16, 2013 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

Sicer se bo verjetno slišalo malo butasto, vendar preden poizkušaš spravit pečico v življenje nastavi uro na pečici.

Sem imel podoben problem, da pečica ni delala. Pridem do stranke, se matram pol ure in merim vse živo, na kar pridem do zaključka, da digitalna ura ne spusti signala na rele za grelce. Odstranim uro, premerim vse kar mi pade na pamet, zložim nazaj skupaj in ker sem seveda uro odklopil jo je bilo potrebno na novo nastavit. Ko sem naredil to, je pečica čudežno oživela... Brick wall

Drugače, če tudi to ne dela in glede na to da si brkljal, pa je zadeva oživela, bi na tvojem mestu pocinil vse povezave na elektroniki. Sumim hladen spoj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, pri nas Siemensova tudi ne dela, če ne nastaviš ure.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri gorenju niti ne rabiš nastavit ure, le eno tipko moraš pritisnit, da izgine napis "AUTO". Ob tem se sliši "klik" in zadeva deluje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 Ur