|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
omron Član

Pridružen-a: Pet 08 Maj 2009 14:46 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.51 Kraj: Smartrace
|
Objavljeno: Tor Okt 08, 2013 8:20 pm Naslov sporočila: RABIM POMOČ: Rešitev za naključno inštalacijo |
|
|
Pozdravljeni.
Mene zanima, kako bi lahko rešil sledeča problema.
1.) Imam črno škatlico na katero so preko terminalnih sponk povezani senzorji, motorji, aktuatorji, itd. Ta škatlica se nahaja v železnem ohišju, skozi katerega gredo kabli od škatlice do prej omenjenih perifernih enot.
Sedaj pa me zanima, kako bi lahko rešil povezavo na tak način, da bi zunaj železnega ohišja zmontiral nekaj podobnega forbox sponkam in da ima tudi lep izgled (če je mogoče da je tudi cenovno ugodno).
Bistvo je to, da mi ne bi bilo potrebno pri morebitnem servisiranju, celotnega kabla od same terminalne sponke pa do senzorja vleči ven, ker bi ga lahko odklopil že zunaj ohišja.
2.) Kakšno rešitev uporabiti, da mi ne bi bilo potrebno do sponk vleči celega šopa kablov (če je možno, da so vodniki v kablih preseka 2,5 kvadratnega mm).
Za možne rešitve in predloge se v naprej lepo zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Okt 08, 2013 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi zunaj boš dal eno nadometno dozo večje velikosti. V njo lahko namestiš vrstne sponke za DIN letev in jih oštevilčiš. Sponke lahko uporabiš Weidmuller, StojkoPlast,...itd. Namesto kabelskih snopov povežeš večilne kable tokokrogov, ki so si skupni, po potrebi z oklopi,..itd.
Sicer pa je to tehnično slaba opcija zaradi večih spojev med enoto in senzorjem. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.80 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Okt 09, 2013 7:42 am Naslov sporočila: |
|
|
ah daš večji industrijski konektor npr Harting ,
Tam si določiš pine , postavitev pinov ( jih sam vtikaš ) in presek . Znotraj enega konektorja imaš lahko senzorske in močnostne pine vsak na svojem koncu.
Glej pod ''kombinirane vložke''
fino je ker lahko zunanje ohišje kupiš tudi glede na montažo direktno 0° ,kotno 90° , vgradno ali tako ki se montira na ohišje . _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 Ur