www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nexus 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BlazT
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2011 22:55
Aktiv.: 0.42
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 10, 2014 8:25 pm    Naslov sporočila:  Nexus 7 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Doma imam tablico nexus 7 2013 z 32Gb spomina. Zadnč [slovenščina je zame španska vas] v eni trgovini kupil usb ki ima na eni strani navaden usb priklop na drugi pa mikro usb. Ko želim povezati usb s tablico pa mi ga nikakor ne zažene ali kdo ve v čem bi lahko bil probelm?

infernal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46
Aktiv.: 1.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 10, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rabiš neko zunanjo aplikacijo, recimo tole.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekatere Android naprave usb periferijo zaznajo, nekatere ne. Vse je odvisno od podpore v jedru. Zanimal sem se za nakup Nexusa 7, a sem na razvijalskem forumu prebral, da je Google iz jedra pometal ven vse gonilnike za periferijo razen tipkovnice in miši, pa tudi podporo za nalaganje gonilnikov kot modulov, zato potrebuješ za vsako stvar posebno aplikacijo in root dostop. Adijo zunanji diski, USB ključki, serijski vmesniki in podobno. Pač forsirajo svoje storitve oz. nas želijo narediti odvisne od njegovega oblaka. Nexuse sem izločil iz konkurence za nakup.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BlazT
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam ta usb mi recimo ne dela tud na telefonu. Smo ga pa prklopil na tablco od kolega in na njegov telefon je pa normalno delal.
BlazT
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drgač pa hvala za pomoč
elektronik1982
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Maj 2012 5:53
Aktiv.: 0.63

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 12, 2014 6:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Waldo: Sem kupil Nexus 7 32 GB (2013) kakšen mesec nazaj in USB ključek deluje preko OTG-ja.
Nazaj na vrh
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 12, 2014 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Havala za informacijo. Nx7 nisem nabavil, zato lahko povem samo, kar sem prebral na XDA Developers. Očitno si nisem dobro zapomnil, očitno je podpora za nekatere USB naprave ostala, so pa zagotovo onemogočili nalaganje modulov. Želel bi uporabljati rtl-sdr, pa brez velike telovadbe (namestitev novega jedra) ni mogoče naložiti gonilnika, vsaj takrat ne, ko sem to bral. Zdaj je morda že drugače.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni